Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam pomyslow

co dobrego robicie na swieta wielkanocne

Polecane posty

Gość milena_
podnoszę :)

Jajka faszerowane,zurek z biala kielbasa,salatka warzywna,galarety z kurczaka,jajka z majonezem ze szczypiorkiem...

Gość ola z wawy
a jak przeciąć skorupki jajek by nie uszkodzić tych skorupek?? jakim nozem? bo mi pękają :(

Gość hadagasza
ola z wawy "a jak przeciąć skorupki jajek by nie uszkodzić tych skorupek?? jakim nozem? bo mi pękają" Ostrym :classic_cool: Mnie nie pekaja :D

Gość hłehłehłe
nożem z ząbkami przeciąć skorupki

Gość GretaBarboo
oczywiście żurek/barszcz biały z kiełbasą i szynką - na bogato. Dla mnie bez żurku nie ma świąt Wielkiej Nocy. Jajka faszerowane, jajka w sosie tatarskim. Bigos, gołąbki. Sałatka jarzynowa. Sernik, babka ucierana i pewnie jeszcze z jedno jakieś ciasto. No i oczywiście dużo wędlin i chrzan do tego. No i biała kiełbasa parzona (chociaż ja akurat nie lubię)

Gość Kasanowa567
Uważajmy na jajka bo ładne opakowania to nie wszystko warto coś wiedzieć więcej ... http://finanse.wp.pl/kat,98674,title,Wszystko-co-chcesz-wiedziec-o-jajach-ale-boisz-sie-zapytac,wid,15449863,wiadomosc.html

hmmm to tak: biała kiełbasa w cebuli z grzybami, no i piekę: babę z ajerkoniakiem, ciasto bounty, ciasto z coca-colą, ciasto przekładane serkiem mascarpone. tak mi w tym roku przydzielono;)

pasztet z orzechami włoskimi i sos tatarski do tego, tradycyjna sałatkę warzywną i sernik; jedziemy do znajomych, oni też robia coś, a resztę to już na bieżąco, pewnie będa i jajka i żurek z białą kiełbaską i schab pieczony ma być, ryba po japońsku i zobaczymy co tam jeszcze... kurde, znowu cała sobota w kuchni;)

Gość nie dużo
Kaczka po pekińsku zawijana w tortili z sosem,ogórkiem i porem.

W menu przewiduję: biała kiełbasę pieczoną w piekarniku z cebulką i czosnkiem, sałatkę jarzynową oraz ciasto kopiec kreta, do tego szynka, kupiona oczywiście potem będzie kurczak faszerowany ryżem i pieczarkami, mało tradycyjnie ale teraz mam smaka na różne rzeczy.

Gość Maria348
Wielkanoc kocham

Gość gość
Sałatki, różne mięsa, barszcz biały i czerwony