Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pszczólka Maja24242435

ciaza a farbowanie wlosow

Polecane posty

Dziewczyny czy bedac w ciazy farbowalyscie wlosy? jestem w pierwszych tygodniach niedawno sie dowiedzialam, planowalam isc do fryzjera na swieta ale nie wiem czy to bezpieczne bo slyszalam ze raczej nie powinno sie chodzic do fryzjera w ciazy..Dziewczyny jakie macie zdanie na ten temat? czy Wy w ciazy chodzilyscie do fryzjera?

Tak. Farbowałam włosy w pierwszym trymestrze. Po prostu niech fryzjer użyje farby bez amoniaku

Gość fdssdf
1000000 postow na ten temat...szczegolnie na kafeterii... uzyj wyszukiwarki lub google...

Gość sssssssssssssssyyyyyyyyyyyyk
No pewnie, że nie możesz!!!!!!!!!! W ciąży nawet nie możesz się myć! W ciąży można tylko leżeć w łóżku, śmierdzieć i zarastać owłosieniem wszędzie! Bo depilować też się nie można!!!! Chyba już też słyszałaś. :) Nie możesz nosić nic na szyi, wyglądać przez wizjer, wieszać firanek\prania, patrzyć na księżyc, uprawiać sexu, pić kawy, coca coli, wody gazowanej, itp

dziękuje bardzo za odpowiedź :) ciesze sie bo moje wlosy wygladaja juz fatalnie!:)

Gość Margonas
Istnieją 2 szkoły: jedna twierdzi, że nie wolno, druga, że tylko w 1szym trymestrze. sssssssssssssssyyyyyyyyyyyyk - wieszać firanek akurat w pierwszych miesiącach się nie powinno- to nie żaden przesąd, tylko podnosząc długo ręce naciągasz mięsnie i macica może zareagować.

Gość Asia 1202
Do fryzjera chodzić można. Jeśli chodzi o farbowanie to raczej odradza się do końca I trymestru. Poleca się stosowanie farb bez amoniaku. Moja sprawdzona to L'oreal casting cream gloss

Można malować włosy, chyba nikt nie chce przez 9 miesięcy chodzić z odrostami:) w ciąży też trzeba o siebie dbać:) ją malowałam i 1 trymestrze i w 3, powiedz tylko fryzjerowi o swoim stanie, niech użyje łagodniejszej farby.

Dziękuje Kobietki :) lepiej zawsze zapytac kogos doswiadczonego o zdanie. Nie chce zaszkodzic Dziecku, ale z tymi odrostami to juz raczej dlugo nie wytrzymam !;) slyszalam duzo opinii na ten temat dlatego chcialam sie upewnic :)

Gość kolejna panna nikt...
nie przesadzaj. kurcze chodzisz po ulicach smeirdzacacych spalina z samochodow a boisz sie farby do wlosow?

Po prostu pytam. Słyszałam wiele opinii na ten temat dlatego chciałam zapytać o doświadczenia innych Kobiet.

Ja farbowałam ze 3 razy i w tym tygodniu też idę:) zostało mi ok. 2 tygodni do porodu, ale jak się Mała urodzi to nie będzie kiedy. Czytałam, ze nie ma to wpływu, więc farbuję. Bardziej uważałam na to co jem, co piję i czym smaruję brzuch- szybciej parabeny i inne świństwa przenikną do dziecka przy codziennym smarowaniu brzucha niż farba, która na głowie pojawia się co 2-3 m-ce:)

Gość xozza
a ja jestem przeciwna farbowaniu włosów w ciąży jak coś będzie nie tak to te wszystkie "mądre inaczej "z kafe Ci raczej niepomogą a ty będziesz sobie pluła..sorr takie moje zdanie

słoneczny słonecznik a czy w pierwszych tygodniach tez farbowalas wlosy? czy robiłaś to sama czy u fryzjera?

Większość moich koleżanek farbowało i dzieciom nic nie jest. Naprawdę małe szanse, że związki z farby przenikną do krwiobiegu:P Ja zaczęłam farbowanie w połowie I trymestru.

Gość Przyszła Mamusia 2012
Dziękuje za opinie :)

Gość ja tez chciałam farbowac
w ciazy ale sie rozmysliłam bo nie chce ryzykowac ze cos jednak moze sie stac. 9 miesiecy bez farbowania to przeciez nie tragedia.

Gość uzyj farb naturalnych bez
amoniaku. ja jestem w ciazy i kupuje farbe color&soin co moga uzywac kobiety w ciazy.

Gość gość
Biokap - To jest farba którą bez obaw można używać w trakcie ciąży :)