Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawa-krak-dent

NARKOZA KRAKÓW-leczenie zębów

Polecane posty

Gość ciekawa-krak-dent

Witam serdecznie Czy ktoś z Państwa wie, gdzie w Krakowie wykonują leczenie zebów pod narkozą? Jaki jest koszt? A może ktoś z Państwa korzystał z sedacji (jak nie pomylilam nazwy). Jakie wrazenie? Naprawdę nic nie czuć?

Gość dsaaaa
tez ciekawa jestem. Mam 3 zeby do leczenia i chce zrobic to pod narkozą

Gość żółtaczka
http://www.dentystyka.krakow.pl/ Usuwałam tam chirurgicznie zatrzymaną ósemkę w narkozie. To było 2 lata temu. Za narkozę płaciłam 350 zł. Za zęba osobno.

Gość ciekawa-krak-dent
ja przez paniczny strach chyba do leczenia wiekszosc, niestety lek jest tak duzy u mnie, ze nie bylam w stanie sie wyslowic w gabinetach co chce :(

Gość żółtaczka
W dzisiejszym świecie nie ma się czego bać. Siadam na fotelu, proszę o znieczulenie "jak dla konia" i po chwili-może dentysta robić co chce, bo nic nie czuję...:D Tą zatrzymaną ósemkę usuwałam w narkozie tylko dlatego, że miałam szczękościsk i silny odruch wymiotny. Ząb przebijał się prawie w gardle i zabieg trwał 2 godziny.:O

Gość ciekawa-krak-dent
Żółtaczka wysłałam do nich maila z zapytanie czy dalej wykonują leczenie/wyrywanie pod narkozą-mam nadzieje, ze odpisza. Na chwilę obecna wyslalam chyba z 10maili po klinikach,gabinetach i nigdzie nie daja narkozy wszedzie jak cos to sedacja, a ja wiem ze to mnie nie ratuje bo ja nie moge byc swiadoma i przytomna-nie ma szans, ze pojde na leczenie wiedzac ze bede mogla widziec i czuc wszystko (znieczulenia miejscowe slabo na mnie dzialaja, zeby nie powiedziec, ze wcale-a po 10latach bez dentysty jest co robic)

Gość dsaaaa
Sedacja jest słaba, tzn chodzi o tą maske na twarz z gazem ? Probowalam ,u mnie nie pomoglo. Znieczulenie zwykle nie dziala, ostatnio mialam leczoną siodemke, 3 zastrzyki a mnie i tak bolalo. Chodzilam do roznych stomatologow.

Gość żółtaczka
A próbowałyście leczyć ze znieczuleniem komputerowym? Ponoć działa na tak "twarde sztuki", jak Wy...:)

Gość dsaaaa
myslisz ,ze to cos pomoze? zamiast stomatologa komputer dozuje znieczulenie ...a na mnie znieczulenie nie dziala. 3 zastrzyki i nadal bolalo , jęczalam ,płakalam na krzesle ,cala sie spocilam , to byl koszmar :( dobrze ze malutki ubytek i szybko poszlo ale teraz mam 2 duze dziury i jedną ogromną - chyba do leczenai kanałowego . Unikam dentysty od 2,5 roku.

Gość ciekawa-krak-dent
Ja już pół dnia poświecilam na szukanie gabinetu wykonujacego leczenie pod narkozą w Krakowie i nic nie idzie znalezc. Kurcze dziwne to.

Gość odradzam narkozę
Rozumiem, że ktoś może się bać, ale trzeba to przetrwać. Nie ma czego naprawdę. Narkoza to zawsze ryzyko, powinno się ją stosować tylko do poważnych operacji, a nie zabiegu dentystycznego. Znieczulenie usunie ból. Może łyknij sobie coś na uspokojenie.

Gość żółtaczka
Zadzwoń na kielecką. Od razu będziesz wiedziała...:)

Gość żółtaczka
Myślę, że ta narkoza do zabiegów dentystycznych nie jest tak głęboka, jak do operacji. Po co, w takim razie-lekarz kazałby mi podłożyć ręce pod tyłek i siąść na nich?? Otworzyłam usta, wysunęłam język i ...odleciałam...:D

Gość ciekawa-krak-dent
Żółtaczka a powiedz mi jeśli możesz... ile wychodzi sie z narkozy? Można jako tako dojechac do domu? jak to wyglada? wychodzimy zaraz po zabiegu? na drugi dzień już jest wszystko ok? możemy iść do pracy?mówic?

Gość żółtaczka
Pielęgniarka mnie zawołała po imieniu, pomogła usiąść,a po chwili poprosiła, bym przeszła po linii prostej. I po sprawie. Wyszłam na korytarz, gdzie czekał mąż, który zabrał mnie do domu. Żadnych mdłości, żadnych wymiotów, czułam się świetnie...:) Osoba towarzysząca musi być, bo człowiek jest trochę zaspany(nie wolno prowadzić samochodu).

Gość żółtaczka
Ja miałam narkozę ok.2 godz., to był zabieg chirurgiczny, na drugi dzień spuchłam jak balon. Jeśli idziesz na leczenie odpadają Ci te atrakcje...:O

Gość uup
up

Gość vvvikiu
Moja koleżanka miala teraz leczone zęby w Dentist u dr.Żarowa i naprawde nie miala jakiś złych doświadczeń jesli chodzi o leczenie - miała tez chyba pod narkozą. Wiec moze to kwestia wyboru odpowiedniego miejsca.

Gość pammelkowska
Jak przedstawia sie sytuacja z cennikiem w Dentist ? Bo w sumie klinika naprawde pierwsza klasa,ale boje sie ze moze mój portfel nie wytrzyma ... Czy jest odwrotnie ?

Gość banum
Zabiegi można też wykonywać np. stosując sedoanalgezję, czyli uspokojenie wziewne. Bardzo fajny sposób na relaks u dentysty ;) szczególnie poleca się ją dzieciom, ale też dorosłym. Moja córka miała taki zabieg w Dentestetice i po wyjściu z gabinetu czuła się zupełnie dobrze. Sedacja powoduje częściowe zniesienie bólu, a jeśli wykonujesz np. esktrakcję zębów, wówczas trzeba dołożyć dodatkowe znieczulenie np. komputerowe.

Gość matyllldkowa2
Polecam odwiedzić strone Kliniki i po prostu sie dowiesz w ten sposób o wszystkim co związane jest właśnie z leczeniem i cennikiem zebów

Gość Brunette2222
Hej! Ja usunęłam wczoraj zatrzymaną ósemkę pod narkozą w klinice MEDICINA przy ul. Barskiej 12. Zabieg wykonywał dr. Laszczak. Polecam tego chirurga jak i cala klinikę. Postanowiłam napisac dla wszystkich osob ktore potrzebuja takiego zabiegu w Krakowie. Dzien po usunieciu czuje sie calkiem dobrze. Narkoza kosztuje 300zł a za zęba placi sie osobno w zaleznosci od przypadku. Pozdrawiam! :)

Gość gość
A długo czekałaś na zabieg? Ile kosztowało usunięcie tej zatrzymanej ósemki?

Gość gość
Hej! Jesteś tam? :D Ja potrzebuję takiej pomocy...😭

Gość gość
Odpisz mi proszę, ile kosztowało usunięcie tej zatrzymanej ósemki...:)

Gość gość
Brunette...Pobudka:D

Gość gość
no wiem ze pobudka :)

Gość gość
Obudźcie Brunette...😭😭

Gość gość
Brunetteeeeeeeeeeeeeeee 😭