Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milenka100000

tabletki osłonowe !

Polecane posty

Hej Wam :* Od środy(21 marzec) biorę tabletki antykoncepcyjne Daylette, dzisiaj kupiłam tabletki osłonowe Asequrella.Tabletki anty biorę o godz. 22 a asequrellę powinno się brać 2 godziny po anty... czy mogę brać np, godzinkę po ? Wiadomo że czasem każdy jest zmęczony i o 12 w nocy już śpi :o 11 maja idę do ginekologa to porozmawiam z p.Ginekolog o zmianie godziny przyjmowanych hormonów ;)

A po co masz o tym rozmawiać z ginekologiem? Bierz tabletki o 20, a asequrellę o 22 i po sprawie. 🖐️

Chcę brać je regularnie o tej godzinie co zażyłam pierwszą tabletkę.. czy zmiana godziny wpłynie na skuteczność tabletek ?

Tabletki należy przyjmować o tej samej porze, niekoniecznie dokładnie o tej samej godzinie. Zmiana o dwie godziny nie wpłynie na ich skuteczność.

a jeszcze chciałam się zapytać czy od 1 tabletki jestem już zabezpieczona ? Wczoraj o 22 wzięłam piątą a dzisiaj uprawiałam sex bez zabezpieczenia,ale mój chłopak nie zrobił"tego" we mnie :). mam być spokojna? dodam mam dni niepłodne.

Jeżeli pierwszą tabletkę wzięłaś pierwszego dnia miesiączki to od pierwszej tabletki jesteś zabezpieczona.