Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsssdasda

pomozcie błagaaam swiecaca sie skora na twarzy help

Polecane posty

Gość dsssdasda

mam 26 lat, ciagle sie swiece wyskakuja mi jakies podskorne syfy, w dodatku mam rumien , naczynka ktore niestety musze isc usunac, slyszalam o nawilzaczach ale jakie bedzie dobry i na dzien i na noc na ta pore?

Gość Sissi_
fantastyczna jest maseczka z zielonej glinki kambryjskiej do twarzy DERMAGLIN. Dostała nawet jakąś nagrodę :) Również dostępna jest z tej firmy maseczka do skóry głowy. Bdb oczyszcza i wysusza. Jest taka trochę "błotna", ale świetnie działa i jest z naturalnych składników. Kupisz w drogeriach, sklepach w dziale z kosmetykami, Rossmanie. Saszetka ok.5-6 zł.

Lektura obowiązkowa: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html http://www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html Proponuję na noc kwas migdałowy, na dzień serum antyoksydacyjne i krem z filtrem, a po zmyciu makijażu nawilżacz typu Cetaphil, pod który możesz stosować coś na naczynka (najprościej tonik).

Gość Sissi_
a na krosty, trądzik itp. świetny jest żel Clindacne (na receptę). Przepisze ci dermatolog. Zdecydowanie najlepiej działa ze wszystkich kremów, maści przeciwtrądzikowych. A na oczyszczenie zrogowaciałej skóry-szczoteczka do zębów i szmapon dla dzieci. Możesz sobie jeszcze kupić takie plastry (nie wiem czy jeszcze są w sprzedaży) na nos-na wągry. Możesz też przykleić na czoło i brodę. Dobrze oczyszczają z zaskórników. Kup sobie siemie lniane i zalej wodą. Zrobi się taka śluzowata konsystencja. Przemywaj tym twarz lub wodą mineralną. Żadnych chemicznych kremów, mleczek, toników.

Gość pchysiogel
a mi pomógł pchysiogel z apteki, cenia ok. 30 zł do mycia twarzy wszystkie podskórniaki mi znikły

Gość dsssdasda
dziei.. zamowilam soebie teraz effaclar h troche wydalam kasy ale uzywam samych badziewi moze cos lepszego mi pomoze :(

Gość NiespodziewanyWysypNiespodzian
Mam 24 lata i mnie zaatakowały zaskórniki/wągry zamknięte w pewnych miejscach. Wróciłam do kosmetyku, który używałam będąc nastolatką: Under Twenty, Anti Acne! oprócz tego Krem nawilżająco - matujący oraz krem dla nastolatek AA antytrądzikowy. Dobre oczyszczenie, mniej makijażu. Tonik Soraya, Care & Control Oczyszczająca, odświeżająco - łagodzący (jest łagodnieszy od innych więc uzywam zamiennie). Powiem Tobie, że widzę powolną bo powolną ale różnicę. Wiem, że możesz spr olejku herbacianego raz petroleum + olejek pichtowy. Z rzeczy bardziej aptecznych - miałam kiedyś płynny lek z gąbeczką. Opakowanie biało-różowe, szklana buteleczka. Również był niezły, niesttey nazwy nie pamiętam:(

Gość dsssdasda
NO JA MAM WIELKIE PRBLEMY NA POLICZU PEIKACY RUMIEN I ETRAZ TE PRYSZCZE DWA PODSKORNE NIE CHCA ZNIKNAC I TWARZ MI SIE SWIECI A PRZECIEZ STARA JUZ JESTEM :(

Gość dsssdasda
sory za caps loka

ja mam skore tlusta i wszelkie problemy z nia zwiazane - do mycia nie uzywam wody - jedynie plyny miceralne - na noc stosuje oliwke Hip (koniecznie ta) - po wsmarowaniu usuwa sie nadmiar papierowym recznikiem - duza dzieczyn uzywa tez go na dzien i bardzo chwali - na dzien uzywam rewelacyjnego kremy pichtowego (dostepny w aptece, kosztuje ok 10 zl, a jest duuuzo lepszy od wielu kremow drozszych, ktore kiedys uzywalam) - po tym kremie i pudrze matujacym rano - wciagu dnia nie musze robic zadnyc poprawek makijazu, nawet sie nei swiece, co kiedys bylo moja zmora

Gość dsssdasda
podnosze i dziekuje za pomoc

i jeszcze peeling - ja robie tak co ok. 5 dni - tylko konduktem (kupilam na allegro) - bez porownania do innych wejdz sobie na kosmetyki na wizazu i tak jest duuuzo opinii na temat kosmetykow. wlasnie stamtad poznalam krem pichtowy - na prawde rewelacja. za 10zl mozna zaryzykowac, a jest rewelacyjny

Gość NiespodziewanyWysypNiespodzian
Również zastanawiajłam się nad kremem pichtowym. Wiele jednak osób mówi, ze woli dodać olejku pichtowego do swojego kremu lub z petroleum zrobić mieszanke. Uważają, że skład jest mało naturalny z Polyacramide i DMDM Hydantion na czele. Jak się ma naturalny odpowiednik warto wybrać właśnie go.

Gość dsssdasda
upupupu

Gość dfsdfsdfdf
podnoszee

Na wszelkie pęknięcia skóry, czy problemy z trądzikiem ja osobiście polecam olej arganowy. Najlepiej aplikować na noc ok. 3 kropel. Jest bardzo wydajny a i daje zaskakujące efekty.

Gość sfdsdffsd
olej arganowy??