Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O paznokcie mi chodzi...

Problem z paznokciami

Polecane posty

Słuchajcie, mam poważny problem z paznokciami.. najogólniej mówiąc są zdeformowane (rozdwajająca się płytka, są kruche i pofałdowane) od wielu lat jeżdżę po lekarzach, zielarzach itp. i nic.. KLAPA (nie jest to grzybica) macie jakieś metody? preparaty? może ktoś ma jakieś doświadczenia w podobnej sprawie i coś poradzi...

nikt? szkoda :(

Gość orbitemed
łuszczyca paznokci ?

Gość Zjadlam właśnie arbuza
Zmiana diety jest konieczna. Przecież to podstawa. Że też żaden lekarz na to nie wpadł.

Gość malinerska
Nie tylko zmiana diety - również zmiana kosmetyków. Z jakich produktów do paznokci korzystasz? Stawiam, że żadnych.... Spróbuj odżywki od New nails. Odpuść na razie malowanie, tipsy itp. Po kilku tygodniach powinny być bardziej twarde, ładniej wyglądać. Do dzieła...

Gość fggdfgdgdgd
dobra dieta to podstawa odkąd jem dużo warzyw i owoców niewiem co to łamliwe paznokcie

Gość malinerska
Sory, ale nie wmówisz mi, że takie sprawy można załatwić samą dietą. Nierealne i wiem po sobie. Ja w zasadzie zawsze odpowiednio się odżywiałam i jakie efekty? No właśnie... takie sobie. Podstawa to po prostu solidne kosmetyki ;-)

Gość ewftt
polecam balsam do paznokci tisane, kosztuje niewiele, jest wydajny, a super dziala

Gość gość
mi dermatolog poleciła kiedys taką odżywkę z apteki - unglax i tylko to zadziałało mimo, że próbowałam wcześneij różnych. z tego co czytałam jako jedyna na rynku nie ma takiej szkodliwej substancji, co często jeszcze gorzej podrażnia płytkę.

Przy problemach z paznokciami ważna jest odpowiednia suplementacja. Wypróbuj kolagen z ryb morskich od NOBLE MEDICA. Konkretnie mam na myśli produkt Pure Collagen w kapsułkach. Stosując go regularnie wzmocnisz nie tylko paznokcie, ale i włosy, nawilżysz skórę, zminimalizujesz zmarszczki... Problemy z łamliwymi, rozdwajającymi się paznokciami  miałam bardzo długo. Odkąd stosuję Pure Collagen problem zniknął.