Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana całkiem

Nie wiem czy założyć sobie facebooka

Polecane posty

:P Z jednej strony bym nawet założyła żeby poobczajać starych znajomych ale z drugiej czuję jakaś wewnętrzną blokadę... :( Czy taki facebook się przydaje do czegoś oprócz kontaktowania z ludźmi?

Gość 123erty
on służy jedynie żeby poszpanowac gdzie to sie nie było albo z kim, do robienia sweet fotek i właśnie do obczajania znajomych, z kim są, co robią itp. ja nie mam i nie żałuje :)

no własnie też mam takie skojarzenia niezbyt pozytywne, niektóre moje koleżanki podobno siedzą 'na fejsie' całymi dniami i wypisują straszne głupoty :o ale muszę przyznać, że wszystkiego się teraz dowiaduję z trzeciej ręki, bo wszystko muszą mi przekazywać koleżanki :(

Osobiście mam i nie wiem po co nic tam nie ma ciekawego czasami tylko z jakimiś znajomymi z dawnych lat można popisać rewelacji nie ma :)

Gość 123erty
no właśnie jak się wkręcisz to bedziesz siedziec na tym całymi dniami, bo to uzależnia jednak :D Najpierw zaczniesz sprawdzac co dzien, potem pary razy dziennie i dojdzie do tego że tylko usiądziesz do kompa i co minute facebooka czy nie ma powiadomiec. Szkoda czasu.

eee, nie sądzę żebym się uzależniła ale zostanie zaburzony mój imidż outsidera :D

Gość 123erty
Z drugiej strony to korci żeby założyć, bo my Polacy lubimy sobie poobczajac wszystkich, z czystej ciekawosci zobaczyc, poszukac dawnego znajmomego, popisac. Twój wybór czy założysz, bedziesz na bieząco wtedy nie? :D Tylko potem juz skasowac nie mozesz, tylko dezaktywowac, a to jednak nie to samo bo wszystkie twoje foty zostana u nich w bazie.

Gość 123erty
moze ktos sie wypowie kto ma facebooka jak to u niego wygląda? 90% kafeterian ma na pewno 🖐️

no i właśnie to jest moje największe zastrzeżenie :( ja wszędzie nieustannie zacieram za sobą ślady, więc taka sytuacja sprawiłaby, że czułabym się niekomfortowo :o

może ktoś jeszcze się wypowie? :)

Z niektórymi znajomymi mam kontakt tylko i wyłącznie przez fb. Pod tym względem fajna sprawa. Poza tym miło jest zobaczyć moje dawne koleżanki z po tylu latach, kiedy to np. mieszkają za granicą, fajnie wiedzieć co u nich, "wirtualnie" powspominać stare, dobre czasy. A to, że ludzie dodają sweet focie oraz zdjęcia całego dobytku i rodziny... cóż jakoś trzeba to znieść :)

Gość reterter
Miałam facebooka, bo chciałam zobaczyć co słychać u moich dawnych znajomych i jak dla mnie ten cały facebook to totalna masakra. Ludzie pisali co właśnie zjedli, że właśnie wrócili z basenu i inne mało istotne informacje. Miałam przez to zaspamowaną skrzynkę mailową. Odkąd usunęłam facebooka nie czuję się przytłoczona nadmiarem niestotnych wiadomości ;)

reterter, zgodzę się z tym co napisałaś na początku. Są tacy, którzy potrafią upublicznić każdą minutę swojego życia, jakby to w ogóle kogoś obchodziło. Chcą pokazać, że istnieją, że mają jakieś tam życie? Zastanawiające. I jeszcze jedno: status związku na bieżąco zmieniany np na "to skomplikowane" :D nie trzeba z nikim rozmawiać, zwierzać się... wystarczy napisać to na fb :D