Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nastolatek16

Łysienie

Polecane posty

Gość Nastolatek16

Witam. Mam 16 lat i podejrzewam u siebie lysienie androgenowe.Nad czolem pojawily sie niewielkie zakola. W sobote mam zamiara sie wybrac do dermatologa. Mój biologiczny ojciec byl lysy tzn. od polowy glowy.Mial bardzo ciemne wlosy.Ja mam Takie pomiedzy blond-czerń(jasniejsze od ojca). Moja mam ma blond. Stosuje Seburadin przeciw wypadaniu i przezedzaniu sie wlosów i od jutro zielona herbata rano i wieczór(podobno dobrze hamuje DHT).Co jeszcze moge zrobić? Dodam ze mam łuszczyce(bardzo malo widoczna) która wystepowala po stronie mojej mamy. Tam wszyscy mieli ladne wloski. Pozdrawiam.

Gość nic na to nie poradzisz
W przypadku łysienia androgenowego możesz tylko zrobić sobie przeszczep i zdrowo się odżywiać - zadbaj o dobry poziom żelaza i magnezu w swoim organizmie, a powinno być ok. Jestem kobietą i dopiero ja mam problem 30 parę lat i łysienie z przodu głowy - straszne. Też mam łuszczycę, choć na razie wygląda na alergię kontaktową. Żadne psikatka, szampony, odżywki Ci nie pomogą, bo ważne jest to, co organizmowi dostarczasz od środka , a nie na zewnątrz. To nic nie daje. Było już mnóstwo programów na ten temat i tylko przeszczep działa, a zahamujesz zdrową żywnością, żelazemi wit. C, witaminami B, witaminą D. Powodzenia - kobieety lubią łysych, ale faceci nie lubią łysych kobiet. Masz lepiej. Pozdro!

Gość nic na to nie poradzisz
Ale z kosmetyków ogólnie, to przeskocz na takie, które są bez parfumu, parabenów i konserwantów - ze wzgledu na łysienie i łuszczycę, jedz dużo kaszy jaglanej zamiast ziemniaków i ryżu oraz zamiast kaszy gryczanej. Jedz też brokuły, marchew, buraki. Zresztą owoce io warzywa to jedz te, które Ciebie nie uczulają, bo robiłeś sobie już próby alergiczne, prawda?

Gość Nastolatek16
Łuszczyca dopiero teraz sie ujawniła. W internecie mozna wiele wyczytac na temat leków przeciw łysieniu. Nie jestem pewien czy to androgeny. To moje przypuszczenia. Kobieta zawsze bedzie chciala wygladac ładnie. Ja mam dopiero 16 lat i pelno dziewczyn wokół siebie.Naszczescie jeszcze nikt nie zauwarzył .

Gość luckyy_83
a może Ci się tylko wydaje, może nie będziesz łysy (poczytaj tu na ten temat: http://testosteron.net.pl/2012/01/04/czy-bede-lysy/) no ale jeśli łysienie zaczyna się już w tym wieku to niewiele można tak naprawdę zrobić, bo żadnych tabletek i suplementów raczej (na razie) przyjmować nie można, w zasadzie pozostaje jedynie minoxidil, aminexil, może astressin-B i dieta

Gość misco_misco
sporo na ten temat jest już w sieci, ja np. zderzyłem się ostatnio z takim artykułem http://porostwlosow.net.pl/2012/04/16/tabletki-na-lysienie-cz-i/ masz tutaj omówione wszystko co i jak, warto więc poczytać, gdzieś w głębi jest więcej na ten temat, więc droga wolno, trzeba chcieć

Gość Na łysienie androgenowe
tylko i wyłącznie finasteryd ( lek Finpros, Proscar). Jednak trzeba go brać całe życie, bowiem on działa w momencie przyjmowania. Nie leczy z androgenizmu, tak więc odstawienie zapewne spowoduje powrót problemu. Do tego do wcierania w skórę głowy LOXON 5%

Gość UrodaZdrowiiee
Co jak co, ale to nie są już żarty. Generalnie w każdym przypadku zalecam konsultacje z lekarzem!! Zamiast siedzieć i sie domyślać. Skuteczne są również środki ogólnodostępne np http://nalysienie.Com.pl/ Nie lekcewazcie tego !