Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlana meza

tekst męża-" a czym ty jestes zmęczona"

Polecane posty

Gość jasne ze wyolbrzymia!tez mi si
e nie chce wierzyc ze codziennie sprzata mieszkanie!zalosne tlumaczenia byle by nic nie robic i juz.,,gfgfgfgfg nie wyolbrzymiasz trochę?przy dziecku owszem jest urwanie głowy,ale reszta?sprzątanie?-codziennie latasz ze szmatą i pucujesz wszystko na połysk?no nie wierzę,że jedna osoba i niemowlę tak bałagania,że codziennie musisz orać.gotowanie?-dla jednej osoby(w tygodniu)przecież,chyba że suflety i bouf bourignon codziennie odstawiasz,pranie-no litości..,,pranie wrzucasz do pralki i samo sie pierze!to do autorki,,cierpietnicy,,!

wyolbrzymia??? głupia jesteś.... pewne nie masz dzieci i tyle.... nie wiem czy wiesz ale niemowlaki rzadko kiedy tylko śpią i jedzą.... karmiłaś piersią??? wiesz jak się czuje człowiek po miesiącu wstawania po kilka razy w nocy??? chyba nie... ja sie nie użalam ale to dom i niemowlak to praca 24 na dobę i nie ma weekendów gdzie można pospać do np 9 czy 10.... nie można wziąć wolnego jak się jest chorym... pewnie że to kwestia organizacji ale zazwyczaj nasze pociechy maja w dupie naszą organizację... i nie wierzę że są matki które maja kilkumiesięczne maluchy i dom na głowie i nikogo do pomocy i nie są zmęczone... mąż choć wstaje o 6 to i tak śpi dłużej niż ja bo o 22 się kładzie a ja kibluję z młodym aż go nie zmorzy sen... i wstaję w nocy 2-4 razy bo karmię piersią i on mówi o 21 że pada na pysk a ja mu że i tak śpi dłużej niż ja... a on że wie ale że ja jakoś funkcjonuję normalnie.... to mówię że mi o 21 też chce sie spać ale kogo to obchodzi tak naprawdę??? nikogo.... masz prawo być zmęczona i mieć na męża kurwicę:)

Gość gfgfgfgfg
posiadam dwójkę dzieci i uważam, że dbanie o jedno dziecko i dom, to nie jest żadna męczarnia ponad ludzkie siły. dla mnie wręcz relaks i odpoczynek-ale akurat miałam pracę, która strasznie działała mi na nerwy. wg mnie nie potraficie się zorganizować i/lub za dużo bierzecie sobie na głowę, bierzecie faceta, który palcem w domu nie kiwnie i nie wymagacie od niego. kto wam każe być jedyna osobą, która wstaje w nocy do dziecka i cokolwiek przy nim robi?

Gość ci faceci
Mężowie już tak mają. Sposób mojej koleżanki, mój z resztą też :) Zostawić męża na 1 dzień z dzieckiem w domu i wybrać się np. do fryzjera, na zakupy albo nawet w odwiedziny do mamy. Niech gamoń zobaczy jak to jest. Mój mąż zrozumiał to dopiero jak został sam z dzieciakami (mamy 2 małych chłopców) na cały dzień bo ja pojechałam do lekarza do innego miasta. Za to koleżanka po prostu podczas kłutki ( oczywiście o to że nie jest posprzątane) wzięła kluczyki, kartę kredytową i pojechała na zakupy i na kawę do mnie :) Męża zostawiła również z 2 maluchami. Jak wróciła to ją przepraszał i co najlepsze :D Zatrudnił jej pomoc do sprzątania :P

Gość ci faceci
Mąż oczywiście musi zrozumieć że masz prawo być zmęczona. Ale tak na marginesie to jedno dziecko to żadna męczarnia. Ja jak zostaję z jednym dzieckiem (bo drugie zabierają np dziakowie) to się po prostu nudzę... Trzeba sobie umieć zorganizować czas. Nie wierzę w to że 9 tyg malec jest tak absorbujący... Jak mój syn miał 5 miesięcy to zaszłam znowu w ciążę. I wszystko robiłam sama. Ja nawet nie chciałam żeby mąż mi pomagał. A pranie, gotowanie i sprzątanie można sobie zorganizować tak że się nie przemęczysz. I mówi ci to młoda matka 2 małych niesfornych urwisów... (i to bardzo niesfornych)

Gość elcik1001
mój dużo mnie wyrecza i przy dzieciach , przeprasuje to co ja wyjmę z pralki też, zawsze zmywa recznie mimo że mamy zmywarkę już 12 lat, mimo tego że pracuje po 12 i wiecej godzin, w soboty również, spokojnie mogę sobie jechać na zakupy czy do mamy, na spacery z dziecmi w soboty i niedziele on wychodzi i gotuje, z dzieciakami zawsze sobie radził lepiej niż ja czy mama, kupił tez sam mieszkanie i samochody,