Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DUŻA DZIEWCZYNA

kobietki duże i bardzo duże w ciąży - termin na wakacje 2012

Polecane posty

Gość DUŻA DZIEWCZYNA

Witam Was serdecznie! Co prawda nie wiem, czy ten wątek przetrwa, ale może może.... ;) Jak się czujecie w ciąży>? jaki macie wzrost wagi? Jest tu ktoś taki? ja zaliczam się do tych osób!

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
czy nie ma tu nikogo takiego????

Gość Shih
wy jestescie tluste i wielkie

Gość To niedobre forum na to
Zaraz zostaniesz zwyzywana od tłustych świń. Co prawda jak też jestem "duża", ale między innymi dlatego nie zachodzę w ciążę. Nie wyobrażam sobie do jakieś ruiny by mnie to doprowadziło :O Są jakieś granice (najpierw schudnij, potem zachodź). No ale każdy wybiera jak chce 🖐️

Gość efhnbad
a jakich jesteś "gabarytów"?

Gość koleżanka :)
ja czuję się "duża", ale to przez nadmiar kg odkąd skończyłam 3 m.c. - z początku nic nie tyłam, a od tamtej pory już 8 albo i 9 kg... i czuje się przez to strasznie, bo to dopiero początek 7 m.c. i większość z tych kg to moje w prezencie od dzidzi, a nie potrzebne jej do rozwoju :/

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
:) WITAM :) Ważę ponad 100 kg. Jestem w 6 miesiącu. Ważyłam więcej cały czas, ale od wymiotów waga spadła...a także od tego, że mam lekko dietę. do tej pory nie przytyłam w ciąży nic...wiem wiem taka grubaska i się cieszy, że nic nie przytyła..... jeśli ktoś tutaj będzie chciał mnie nawyzywać - zrobi to. mnie od tego nie ubędzie...szkoda nawet :D decyzja o ciąży jak powiedziała jedna z Was jest indywidualna...tak też było w moim przypadku. to było planowane. ja i mąż zdecydowaliśmy, że już czas. Wcześniej zrobiłam wszystkie badania, morfologię itd...aby wykluczyć cukrzycę itd....i było ok. i jest ok mimo tak wielkiej wagi. mam nadzieję, że będziecie tu.

Gość efhnbad
ja ważyłam ponad 100 pod koniec ciąży, po porodzie schudła i ważyłam 75 kg, myśle że może tak być ze u ciebie będzie podobnie i ciąża się przyczyni sylwetce na korzyść

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
do efhnbad --->:) u mnie w rodzinie były takie przypadki, że wcześniej waga ogromna a po ciąży normalna! zazdroszczę tych 75 kg :D gratulacje! :) a jak poród przebiegł? jeśli mogę zapytać ;)

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
kobietki duże dajcie znać jak przebiegał Wasz poród!

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
kobietki duże dajcie znać jak przebiegał Wasz poród!

Ja przed pierwsza ciaza wazylam 85kg. W ciazy przytylam do 107. Poród byl dlugi i ciezki ale nie mialo to nic wspólnego z waga a raczej z tym ze nie postepowal. Po porodzie zajelo mi 1.5 roku zanim schudlam do 82kg. Waga spadala mi bardzo wolno, mimo cwiczen i diety. Teraz jestem w drugiej ciazy. zaczynam 19 tydzien. Waze okolo 87kg czyli do tej pory przytylam 5kg.

ja sie wypowiem tak troche od siebie. przed ciążą ważyłam 60 kg. w ciąży przytyłam do 81 kg. teraz jestem ponad 2 miesiące po porodzie i zostało mi jeszcze 5 kg do zrzucenia. nie stosowałam żadnych diet przy dziecku waga sama spada. za to mam 2 koleżanki. jedna przed ciążą była chuda. ważyła ok 55 kg. w ciąży przytyła 40 kg! po ciąży został jej wielki brzuch, ale stosowała jakąś diete i schudła w ciągu niecałego roku. i teraz laseczka jeszcze większa niz przed ciążą! z kolei moja druga koleżanka przed ciążą ważyła 92 kg. była taka malutka i grubiutka. jak była w ciąży to taka kulka sie toczyła:) ale w ciąży zamiast tyć to chudła. wszystko było ok bo dziecko przybierało na wadze prawidłowo i dobrze sie rozwijało. schudła w ciąży 11kg a brzuszek jej rosnął. a po urodzeniu dziecka spadło jej nastepne 5 kg!wszyscy się dziwili że jak tak mogło byc. a ona się cieszy, że tak podziałała na nią ciąża. i stwierdziła, że teraz jako diete odchudzającą bedzie stosowac ciążę ;)

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
BARDZO DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY ZA WPISY. OBAWIAŁAM SIĘ CO PRAWDA TEGO, ŻE NIKT MI SIĘ TU NIE WYPOWIE ;) a tu proszę :) czyli nie ma reguły jednej co do ciąży, wagi w ciąży... moja waga sprzed ciąży to 113kg...teraz w 6 miesiącu 102. może jak będę na następnej wizycie to jakiś kilogram czy dwa mi dojdzie, zobaczymy :) położna ogólnie jest zadowolona ze chociaż troszkę udało się zrzucić, a bobasek ma prawidłową masę ciała :D za godzinkę wybieram się na spacer, odkąd przestałam aż tak wymiotować chodzę na długie spacery, a że mieszkam na terenach górskich to jest gdzie połazić :) pozdrawiam! miłego dnia :)

Moja przyjaciółka, ważąca 92 kg (160 cm) w ciąży najpierw schudła 10 kg, potem przybrała 9 ale wyglądała pieknie bo dzieciak jej wyciągnął z nog i pupy i wszystko w brzuch poszło. Jeszcze przed porodem wchodziła w spodnie sprzed ciaży i to z wielkim luzem. Niestety po ciąży powrócila do stanu pierwotnego :-( Ja też do najmniejszych nie należe :-) zaczynalam z 70 kg teraz 78 (zaczynam 6 miesiąc). Mam nadzieję, że więcej niż 15 w sumie mi nie przybędzie

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
Kropelka03 -> 78 kg to ja nie pamiętam kiedy ważyłam :D hehe cóż każdy ma co ma :) grunt by dzieciaczki nasze były zdrowe :) niedługo mam wizytę więc się okaże co i jak :) znasz już płeć? my nie chcemy znać, taką niespodziankę wolimy :) poza tym nie do końca lekarze są w stanie powiedzieć tak jak u mojej znajomej mówili, że dziewczynka...i to 2 różnych niezależnych lekarzy :D a urodził się chłopiec :D

hmm ja się zastanawiam jak to możliwe by w ciąży schudnąć tj chodzi mi o spadek kg?! pytam ponieważ przed ciążą ważyłam 65kg teraz 29tc i mam już 75kg. problem taki, że "przyplątała" mi się cukrzyca ciążowa. okazało się, że robiłam straszne błędy żywieniowe i stąd ten przyrost wagi. teraz odżywiam się wg zaleceń lekarza ale i tak tyję. powiedźcie mi czy spadek kg w waszym przypadku to hmm taka fizjologia czy raczej efekt odpowiedniej diety + np. częstych spacerów etc?

Gość nimma
z tego co zauważyłam to spadek kg w ciąży najczęściej wynika z niechęci do jedzenia z powodu wymiotów i mdłości. tycie (w normie oczywiście) jest czymś zwykłym w ciąży a czasem nie ma się nad tym i tak kontroli bo np, dzieje się tak z powodu obrzeków.

ja bynajmniej nie jestem zwolenniczką mody "ciąży bez brzucha" i nienagannej sylwetki! wiem, że moje ciało się zmienia i akceptuję to jednak... nie uważam, że ciąża to okres "hulaj duszo piekła nie ma"! tyć? owszem, ale zdrowo i dla dziecka! wydaje mi się logiczne, że dziewczyny z nadwagą powinny w ciąży zwracać większą uwagę na to ile i w jakim tempie tyją. pytając o to chudnięcie zastanawiam się bardziej nad kontrolą masy ciała a nie tradycyjnym odchudzaniem...

Gość nimma
a kto mówi że ma się obżerać? jeść zdrowo dla dwojga i będzie ok. kontrola masy ciała ok, ale pytanie co zrobisz gdy ta masa zacznie się zwiększać bardziej niż powinna mimo twoich starań? pewne rzeczy są od nas niezależne.

Gość moniczek
Wiatm!tak czytam Wasze wszystkie wypowiedzi i sie zastanawiam dlaczego ja nie moge przytyc:( Jestem w 4 miesiacu ciazy przez pirwsze 3 miasiace moja waga byla odpowiednia 57 kg tak jak przed zajsciem w ciaze,ale niestety czeste wymioty daly o sobie znac, schudlam do 54 kg :/ przez ostatni miesiac przytylam AŻ 1,5 KG, rozmawaialam ze lekarzem mowi ze wszystko jest wporzadku, ale ja jednak sie obawiam ze to nie jest dobre dla dziecka.Jem normalnie, tyle ile potrzebuje, nie odmawiam sobie posilkoe, czasami nawet mam napady jedzenia, ale nie wiem dlaczego tak malo tyje:(

Gość leti.tia
Nie mam terminu na wakacje, tylko na poczatek pazdziernika, ale sie wypowiem. Wlasnie skonczylam 12 tydzien. Startowalam z wagi 77 kg przy 168 cm wzrostu, teraz waze 75 kg. W poprzedniej ciazy przytylam z 67 do 89 kg, tym razem mam nadzieje, ze nie przekrocze 85 kg, ale zobaczymy jak to bedzie. Nie bola Was stawy, nogi? Ja pod koniec poprzedniej ciazy czulam sie juz kiepsko z moja waga. Godzinny spacer to bylo wszystko, na co mnie bylo stac w ciagu dnia.

Spadek wagi zazwyczaj notowany jest na samym poczatku gdy dziewczyny sie mecza z wymiotami. Potem już się raczej tylko tyje...chyba, że dziecko ma skąd czerpać :-)

Gość moniczek
Ale ja nawet nie wrocilam do swojej poprzedniej wagi przed ciaza moja waga to 58 przy wzroscie 172 a teraz jestem w 4 miesiacu i mam 55.5 :/

Gość wewew33
Ja przy wzroście 173 cm ważyłam w 9 miesiącu 67 kg...przytyłam w ciąży 12 kg...

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
U MNIE SPADEK WAGI SPOWO0DOWANY BYŁ WYMIOTAMI I BRAKIEM CHĘCI DO JEDZENIA...ODRZUCIŁO MNIE OD SŁODKOŚCI, MIĘSA....JEDNAK LEKARZ MÓWIŁ, BY SIĘ NIE ZMUSZAĆ, ALE JAKOŚ TO ZASTĘPOWAĆ...DZIENNIE STARAM SIĘ SPACEROWAĆ 1,5 - 2 GODZINY....DZIECKO ROŚNIE ODPOWIEDNIO DO WIEKU CIĄŻY...WIĘC WSZYSTKO JEST OK, ALE POŁOŻNA MÓWIŁA, ŻE NIEBAWEM POWINNAM JUŻ ZACZĄĆ PRZYBIERAĆ NA WADZE :) TO NIEUNIKNIONE W CIĄŻY. NOGI MNIE NIE BOLĄ, PRZED CIĄŻA PROWADZIŁAM DOSYĆ AKTYWNY TRYB ŻYCIA( ROLKI, CHODZENIE PO GÓRACH ITD) MIMO NADWAGI, TAK WIĘC PÓKI CO ANI KRĘGOSŁUP ANI NOGI NIE DOKUCZAJĄ MI.

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
a zielona mama ma rację absolutną co do otyłych dziewczyn w ciąży... i ja tak staram się robić....dużo warzyw, owoce małokaloryczne, sporo nabiału.... tylko szkoda, że chęć na słodycze mi wróciła :)

Gość moniczek
A w ktorym miesiacu jestes???

Gość DUŻA DZIEWCZYNA
w 6 :)

Powiem wam ze przyrost wagi w ciazy zalezy d tak wielu rzeczy ze nie nalezy generalizowac. Apetyt, wymioty i niestrawnosc to jedna kwestia. Wazna jest tez budowa ciala, genetyka, sklonnosci do tycia, to jak w rodzinie kobiety przechodzily ciaze (np nasze mamy), metabolizm, budowa ciala, gospodarka wodna w organizmie no i ogólnie nasze zdrowie. Ja mam kolezanke w pracy która w pierwszej ciazy przytyla 31 kilo a w drugiej 15. W obu tak samo jadla, nie miala zachcianek, nie miala wymiotów i czula sie swietnie. Skad ta róznica? Tylko i wylacznie z ilosci ruchu. W pierwszej ciazy mogla sobie poleniuchowac na kanapie a w drugiej biegala za zywym trzylatkiem.