Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aa...

co zrobic, zeby mintaj w panierce nie przywieral do patelni?

Polecane posty

Gość aa...

?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiście ,,,,,
dobrze rozgrzanym. Jeśli dalej będzie przywierał, umyj patelnię. Jeśli i to nie pomoże, kup nową, wlej olej, rozgrzej porządnie i układaj filety. Jeśli dalej będą przywierały, to już nie wiem :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mamulinka
Też miałam ten problem, teraz robię tak: odmrażam filety, osuszam ręcznikiem papierowym, panieruję najpierw w mące, potem w jajku i potem w bułce. I na patelnię. Olej musi być gorący, i nie ruszać aż się zrumieni. Dopiero wtedy przewrócić na drugą stronę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aa...
dzieki ale w sumie zawsze smaze na oleju dobrze rozgrzanym i przyklejaja sie a patelnia jest nowa i nawet chyba teflonowa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oczywiście ,,,,,
Zawsze tak Ci przywierały filety ? Powyżej ktoś dodał coś ważnego - nie przewracaj na drugą stronę, póki się nie zrumienią ostatecznie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie rozmrażaj ich
tylko zamrożone dawaj na rozgrzany olej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aa...
dziekuje wszystkim :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×