Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja0021

Ciąża? okres?

Polecane posty

Gość ja0021

Witam otóż moja sytułacja przedstawia się następująco ostatnią miesiączke miałam 31 stycznia nie dostałam okresu więc 7 dni po terminie poszłam do ginekologa pani mnie zbadała zrobiła usg i powiedziała że ciąży nie widać dała mi tabletki anty na wywołanie okresu kazała zacząć brać odrazu więc nie zastanawiając się zaczełam je brac (okres miałam dostać już po paru tabletkach a reszte opakowania wyrzucić) przy 7 tabletce stwierdziłąm że nie będe ich brać bo w sumie nie chce brać anty i poszłam do innego lekarza miałąm nadzieje na luteina na wywołanie okresu pani ginekolog zbadała mnie i umówiła na usg za 2 tygodnie (termin 03.04) o ciąży nie wspomniała 4 dni po wizycie dostałam @ pierwszy dzień plamienie drugi niby normalnie lecz nie tak obfity jak zawsze 3 i 4 dzień już słabo i koniec (normalnie @ mam 7 dni i bardzo bolesne i obfite) do tego bóle krzyża i mam pytanko czy mogłam dostać okresu dlatego że odstawiłam te tabletki bo krwawienie nastąpiło 6 dni po ostatniej tabletce może być ciąża ?

Gość ja0021
dodam że @ dostałam w 54 dc (miewam nieregularne @ od 32-35 dni ale zawsze były) :))

Gość ja0021
syndi 35

32 - 35 to NIE JEST NIEREGULARNY OKRES. 3 dni wahania to jaknajbardziej regularny okres.... Skoro ciąża była mozliwa (czytaj współzyłas bez zabezpieczenia to dlaczego gin nie zleciła badania bety? A test robiłaś?

Gość ja0021
tak test robiłam al dwa dni po tym jak mi się spóźnił w sumie na mnie to za wcześnie bo ja z okresem miałam zawsze wachania że mogłam nawet dostać do 7-8 dni później niż powinnam tylko dziwi mnie to że od ponad 15 dni mam cały czas temperature w pochwie 37,4 , 37,6 i nic nie spada nawet pod czas tego okresu jaki miałam i nadal mam taką temperature 3 kwietnia ide na usg może to jakieś zaburzenia kto wie może dostane jakieś skierowanie na badania hormonalne

No raczej powinnaś iśc na te usg. Nie raz jak fasolka w ciąży jest za mała albo się zagnieżdża to usg może to pominąć i tego nie wykryć. Dali ci skierowaniena test ciążowy robiony z krwi ? A jak okres miałaś mniej niz powinnaś mieć to też troche dziwne bo wiem że moja koleżanka jak była w ciąży to też nie miała okresu później dostała tylko 3 dni miała i jej się zatrzymał.

Gość ja0021
tak test ciążowy z krwi a skierowanie dostałam na usg no pójde i zobacze co i jak :)

Gość ja0021
znaczy tes ciążowy z moczu a nie z krwi pomyłka :)

Gość ja0021
wogóle ten okres był inny niż zawsze a myślałam że po takim czasie jak dostałam to będzie bardziej obfity niż zawsze albo chociaż taki sam może to wina tych tabletek sama już nie wiem :)

Gość sdwewew
jeżeli 2 lekarzy nie stwierdziło ciązy to na pewno jej nie ma....

Gość paula0021
mówisz że byłaś u dwóch lekarzy no w sumie to mało prawdopodobne aby była ciąża choć lekarz przy badaniu może wykryć na 100 % dopiero 6-7 tyg ciąże a usg 5 tyg

Gość ja0021
jak byłam u pierwszego lekarza to mogłam być gdzies ok 3- 3,5 tyg w ciąży czy na usg lekarz mógł nic nie zauważyć mówiła coś tylko o powiększonym jajniku ale też myśle że raczej ciąży nie ma mam nadzieje że to jakieś zaburzenia

Gość monicc
wiesz jak tak wcześnie byłaś u lekarza to mógł jeszcze nie wykryć ciąży

Gość ja0021
drugi raz byłam tydzień później ale myśle że nic nie ma że to jakieś zaburzenia choć nigdy mi się nie zdarzały ale nigdy nie można ich wykluczyć co będzie to będzie :)