Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lucky looser 22

Szkodliwość energy drinków

Polecane posty

Czy zauważyliście i odczuliście szkodliwe działanie energy drinków (napojów energetyzujacych) na wasze organizmy po dłuższym czasie spożywania? Prosze o nie udzielanie komentarzy w stylu: energetyki to syf i tyle....wiadome jest, ze preparaty kofeinowe i podobne w nadmiernych ilościach moga powodować zawroty głowy, bezsenność i inne. mam na mysli bardziej szkody wyrządzone na watrobę, nerki, układ krażenia i inne. pozdrawiam i czekam na rozwinięcie dyskusji.

Gość deeedaaaaabd
nie zauwazylam a pije duzo od dawna...no moze to ze dzialają coraz slabiej, zeby uzyskac pozadany efekt musze wypic wiecej

Gość chamski ktos
jak napoje z lidla i biedronki oraz wszelkie tanie rarytasy ;]

Rozumiem. Wiecie, bo według róznych opinii, energy drinki w postaci 250 ml przynoszą pozytywne rezultaty i z tym się zgodzę w 100%. bo działają jak kawa, pobudzają, usuwają zmeczenie, a ponadto wzbogacone są o cąłą gamę witamin z grupy B. Kwestia moim zdaniem tkwi w tym czy pijemy je na czczo, od pory dnia itd. Ja również pijałem ich bardzo duzo, ale spośród nich nie pijam w ogóle'' be power'' z biedronki i podobnych tanich z innych sieci. Kiedy wypijemy litr to przekroczymy 10 krotnie dawkę witaminy B, nie pamiętam której, ale nie sądze by było to a tyle toksyczne dla naszego organizmu. jestem ciekaw czy znacie osoby, które przez energy drinki zniszczyły sobie zdrowie? Nalezy jednocześnie odróżnić mixowanie energy drinków z narkotykami, wódką, lekami itd, bo kofeina daje większego kopa do wielu substancji. Chodzi o bezpośredni wpływ energetyków na zdrowie, bez łączenia z innymi preparatami.

Rozumiem. Wiecie, bo według róznych opinii, energy drinki w postaci 250 ml przynoszą pozytywne rezultaty i z tym się zgodzę w 100%. bo działają jak kawa, pobudzają, usuwają zmeczenie, a ponadto wzbogacone są o cąłą gamę witamin z grupy B. Kwestia moim zdaniem tkwi w tym czy pijemy je na czczo, od pory dnia itd. Ja również pijałem ich bardzo duzo, ale spośród nich nie pijam w ogóle'' be power'' z biedronki i podobnych tanich z innych sieci. Kiedy wypijemy litr to przekroczymy 10 krotnie dawkę witaminy B, nie pamiętam której, ale nie sądze by było to a tyle toksyczne dla naszego organizmu. jestem ciekaw czy znacie osoby, które przez energy drinki zniszczyły sobie zdrowie? Nalezy jednocześnie odróżnić mixowanie energy drinków z narkotykami, wódką, lekami itd, bo kofeina daje większego kopa do wielu substancji. Chodzi o bezpośredni wpływ energetyków na zdrowie, bez łączenia z innymi preparatami.

Gość deeedaaaaabd
Ja nigdy z niczym nie mieszałam wiec nie wiem ale jesli chodzi o witaminy z grupy B. Nie masz sie o co bać. Po operacji brałam witaminki amerykanskiej firmy now. 10000% zalecanego dziennego spozycia witaminy b1,b2,b5 ,800mcg kwasu foliowego , 50000% wit b12 !! 300 % b3 i witC. Czulam sie zajebiscie :D bralam to przez 45dni. Jedynie mocz byl pomaranczowy od takiej ilosci wit b2. Przedawkowac mozna łatwo miedź ,selen i cynk ale tego do napojow nie dodają.

Gość gość
pilem 3 lata codziennie i dostałem wrzoda