Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaasiaaaaaaaaa

Rozjaśnianie włosów

Polecane posty

Gość aaaaaaaasiaaaaaaaaa

Cześć wszystkim!:) Jakiś tydzień temu miałam czarne włosy z jaśniejszymi końcówkami, tzw. ombre. Na czarno farbowałam włosy ze 2-3 razy, nie wiecej. Zostało mi troche rozjaśniacza, więc zrobiłam kąpiel rozjaśniającą na całych włosach. Rozjasniły się troche i są teraz ciemno brązowe. Oczywiscie gdzieniegdzie zostało troche tego czarnego. Jak myślicie, jakbym zrobiła jeszcze jedną kąpiel to mogły by się rozjasnić, tak do ciemnego blondu/rudego? I jezeli wyszedłby rudy, to farba 'karmelowy blond', pokryła by ten rudy? Domyślam sie,ze zostanie jakis tam pobłysk rudego, chciałabym tylko zeby ta farba blond wyrównała kolor i sprawiła zeby ten rudy nie był taki intensywny? Co sądzicie? mam nadzieje,ze dało sie zrozumieć to co napisałam :d Pozrawiam :)

Gość Tezasiaia
Pewnie ze rozjasniloby, tylko niewiem czy jest sens w takim krotkim czasie nakladac kolejny rozjasniacz. Ja tez mialam czarne wlosy z tym ze farbowalam okolo 7-8 lat na czarno,poszlam do fryzjera, fryzjer polozyl rozjasniacz a nastepnie farbe, cos z odcieni czerwieni,zeby kolor sie jakos zrownal,no powiedzmy ze nie bylo najgorzej wszystkim sie podobalo tylko nie mi. Po okolo 2 tyg.kupilam rozjasniacz i kolezanka i polozyla,po rozjasniaczu farba blond, za jakis czas kolejny rozjasniacz i farba cos z blondow, duzo tego bylo, wkoncu kupilam jasny braz, wyszedl jak czarny,to byla masakra wogole niewidzialam siebie w takich ciemnych wlosach a wczesniej tyle lat farbowalam na czarno. Po 2 tyg,znowu rozjasniacz z londy podobno lepszy, ale te 2 proszki co sa w opakowaniu i woda jak sie zmiesza jest za geste,i tak 3 rozjasniacze na mojej glowie + farba jasny blond z sayoss w ciagu 2 dni. Wlosy byly jak guma musialam isc sciac ale oczywiscie przod zostal dluzszy tyl krocej,bo niewyobrazalam sie sciac na chlopa a tak fryzjerka mi doradzala, na dzien dzisiejszy po 2 miesiacach niefarbowalam jeszcze wlosy odzyskja sile,odzywki loreal kerastase.A mimo to troche sie krusza.

Gość Tezasiaia
Krusza sie te co sa na wierzchu glowy, kupilam kolejna farbe sayoss sredni blond, bo ten kolor mi sie podoba, ale jeszcze nie zafarbuje odczekam jeszcze miesiac,bo niechce znowu miec wlosow jak guma do zucia,czyli jak sprezynki,jak zlapiesz to sie lamia,dzis juz sa naprawde w duzo lepszym stanie ale wlozylam w to duzo kasy, te szampony odzywki wszystko z najwyzszej pulki. Rowniez z apteki.

Gość Tezasiaia
I ci odradzam zaczekaj chociaz 2 tygodnie.

Gość aaaaaaaasiaaaaaaaaa
Ja nie mowie tutaj o samym rozjaśniaczu, tylko o kąpieli, ona mniej niszczy włosy. Nie bede rozjasniac w tak krótkim czasie, dam oczywiscie włosom odpocząć, w między czasie robie maseczki z jajka żeby je odzywic i wrazie czego przygotowac do tego rozjaśniania, a włosy zawsze odrastają i tak miałam w planie podcięcie. Jakbym rozjasniła swoje i pozniej wyszedłby mi znowu czarny to chyba bym umarła ;< poczekam moze z miesiąc i dopiero cos z nimi pokombinuje..

Gość aaaaaaaasiaaaaaaaaa
i tak dla jasnosci, to te ombre nie było robione tydzien temu, tylko tydzien temu miałam taką fryzure, a robione były duzo wczesniej :)

sproboj dekoloryzatora firmy loreal ja nin rozjasnialam super i do tego nie zniszczyl mi wlosow

Gość uuuuuuuuup
ja słyszałam,ze włosy po nim są własnie jak guma i strasznie zniszczone ; o