Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anet_lol

jak sprawić żeby maluch przespał cały chrzest?

Polecane posty

hej mamuśki? mam takiego wielkiego stracha. w lejka mój 2,5 miesięczny maluszek bedzie chrzczony. msza będzie o 11 godzinie a wtedy mój maluszek nigdy nie śpi. z resztą wogóle na dniu ma kiepski sen w przeciwności do nocy. ma kolke i może to dlatego. macie może jakieś cudowne rady, lekarstewka, czopki, herbatki itp na to, żebym mogła z nim przesiedzieć całą mszę bez krzyków? przed chrztem mam większą tremę niż przed własnym ślubem :(

Moim zdaniem to właśnie dziecko nie powinno spać . To jest jego święto i powinien widzieć , że każdy się nim interesuje itp . Dodatkowo każdy będzie chciał go zobaczyć , pogadać itp ;)) Ale to tylko moje zdanie . Żeby przespał to może nie kładź go wcześniej , chociaż może to skutkować rozdrażnieniem i nieudanymi próbami zaśnięcia przed chrztem . (Mówi się chyba ''zbyt zmęczony , żeby zasnąć'')

Gość otoTerazNowaJa
vIburcol w czopkach na pol godziny przed Mszą

a działaja faktycznie te czopki? sprawdzone to jest? nie zaszkodzi maluchowi?

Te czopki ja dawałam jak mała cierpiała przy ząbkowaniu . TOTALNIE o nich zapomniałam ! Tak uspokajają , ale nie przymulają . Pomagają też m.in przy stresie związanym ze szczepieniem . Powinien być spokojny na mszy . Ja je kupowałam ostatnio ok pół roku temu bez recepty , ale teraz ponoć trzeba recepte .

Gość psiowaa
To są czopki uspakajające i nie działaja na wszystkie dzieci Niektóre dzieci przesypiają całą mszę ...tak działa na nie kościół ....usypiająco:D

a zapytam w aptece może akurat dalej bedą bez recepty. skoro tu kilka osób mówi, że działają to może faktycznie poskutkuja. tylko najpierw wyprubuje je na parę dni przed chrztem. a drogie są?

mój synek w dniu chrztu miał 4,5 miesiąca, siedział dumnie na kolanie u taty i słuchał księdza :P

to pozazdrościć tak spokojnego chrztu ;) niestety obawiam się, że u nas bedzie jeden wielki krzyk!!! :(

Gość mamajasiaaaa
haha dobre z tym młotkiem