Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MŻ-mniej żreć.

Bardzo szybko schudłem. Czy to jest normalne ??????????????????????????

Polecane posty

Gość MŻ-mniej żreć.

Jestem facetem, mam 24 lata. Jakieś 2 tyg temu ważyłem 77 kg przy wzroście 173 cm. Przez pierwszych kilka dni ograniczyłem nieco jedzenie i schudłem ok. 1 kg. W tym jednak tygodniu nie wiem czy nie przesadzam. Jem o wiele mniej. Podobno dorosły człowiek potzrebuje jakieś 3000-3500 kcal a ja jem chyba jakąś połowę tego. Nie liczę kcal, poprostu jem to od czego się chudnie. Każdego dnia prawie to samo jem : - wstaję ok. 4:00 i wypijam szklankę przegotowanej wody z sokiem z cytryny. - ok. 6:00 wypijam w pracy spory kubek ( 400 ml ) zielonej herbaty - ok. 6:30 jem jakiś jogurt ( kefir ) i małą surówkę - ok. 9:30wypiję trochę soku typu Fortuna lub Hortex - ok. 10:00 jem jakąś rybkę z puszki i 2 kromki chleba + ze 3 rzodkiewki lub paprykę - ok. 13- 14 wypiję herbatę zieloną - ok. 14- 14:30 jem małą porcję surówki , 2 kromki chleba i ryba lub kefir, jakieś jabłko lub banan jeszcze. - teraz jem 3 kanapki z serem i ogórkami - przed snem wypiję pewnie jeszcze tylko trochę mleka i może zjem banana. Czy waszym zdaniem jem za mało ??? Schudłem w tym tygodniu więcej niż w tamtym - ok. 2 kg a chyba nawet 3. Problem jest jednak taki, że ja myślałem że moje ciało stanie się tak jakby twardsze, zejdzie ze mnie trochę tłuszczu. Nie jestem gruby ale mam trochę uwypuklony brzuch i przede wszystkim do tej pory ja wyglądałem na takiego trochę przypakowanego. Taką mam budowę po ojcu bo on kiedyś ćwiczył na siłowni. Teraz natomiast moje ciało stało się jakieś takie miękkie !!! Mam wrażenie że moje mięśnie zmalały i przede wszystkim zwiotczały. Dziś w pewnej chwili oparłem się o ścianę i poczułem że moja dupa się "rozlała" :D Wiecie o co chodzi ... Tak w ogóle to mam spory tyłek jak na faceta choć bez przesady a teraz czuję wyraźnie że mi zmalał ale najgorsze jest to że jest bardziej miękki niż był. Dobra bo się rozpisuje strasznie. Czy to normalne że na początku podczas chudnięcia tak się dzieje ??? Czy ja poprostu tracę mięśnie ??? Podobno na początku człowiek może szybko chudnąć bo traci wodę. Słyszałem też że tłuszcz się ciężko spala. Napisze ktoś coś bo ostro jestem dziś wkurzony. Chodzę głodny bo nie najadam się do syta. Ale ja chciałem wyrzeżbić sylwetkę tak jak niektórzy szczupacy na których widać żebra a u mnie to się jakoś rozłazi. Czuję wyraźnie że mam słabsze mięśnie, zwłaszcza pośladki !!! Nie dość że mięśnie mniejsze to przede wszystkim jakieś takie wiotkie.

Gość MŻ-mniej żreć.
Moje jedzenie jak widać jest istnie postne. Piję zieloną herbatę i soki. Jem ciemne pieczywo , ryby, surówki i owoce, nabiał ( kefir, jogurt ). Nie jem białego pieczywa, wędliny prawie wcale, serów żółtych

Gość MŻ-mniej żreć.
Czy po zrzuceniu kilku kg czujecie że tłuszcz został a straciliście mięśnie i jędrność ciała ?

jesteś chyba trochę szurnięty bez urazy ale takie jedzenie wpędzi Cię w chorobę a brzuch dalej zostanie nadęty zacznij ćwiczyć, jedz porządnie, pij dużo wody i będziesz dobrze wyglądał