Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzenie duzo dzieci

W Polsce tak naprawde nie ma pracy

Polecane posty

Gość rodzenie duzo dzieci

Urzad pracy nie potrafi nic zalatwic godnie z kwalfikacjami. Jest po prostu panstwo w panstwie, ile razy moi znajomi przychodza do PUP to ciagle albo nie ma pracy, albo nie przyznano im stazu, albo juz cos zajete, albo maja cos niezgodnego z ich kwalfikacjami.

Gość Bereshka
Gówno prawda. Jestem rekruterem w Agencji Pracy i praca jest! Tylko ludzie lubią wybrzydzać albo nie szanują roboty... Każdy chciałby pracować na poranne zmiany, mieć weekendy wolne, zarabiać 2 tysie na rękę... :D

Gość to prawda ja nie dostałam
stażu bo dyrekcja prawdopodobnie odmówiła firmie do której miała isc. Teraz dano mi skierowanie na stażu do salonu Plus ale i tak nie wiadomo czy pracodawca mnie przyjmie i dali mi byle jakie skierowanie do pracy jako pomoc kuchenna. Zdecydowałam że taka praca za 800 złotych mnie nie interesu. Pomoc kuchenna na pół etatu, wole w salonie plus za 750 złotych na stażu sprzedawca.

Gość eleleo
bereshka - to powiedz ile ty zarabiasz, pracujesz na 3 zmiany w tej swojej agencji i w weekendy również? To chyba normalne, że każdy chce godnie żyć. Nie rozumiem Twojego oburzenia 2 tys to dużo?

Gość Bereshka
eleleo- nie rozumiem o czym Ty mówisz... Ja wiele lat się uczyłam by móc pracować w tym, w czym chcę. Nikt mi tej pracy nie załatwił ani nikt mnie tam nie trzyma "z litości". Są osoby, które nie mają doświadczenia, często nie mają nawet matury ani zawodu i liczą na to, że dostaną lekką, umysłową pracę. No przepraszam, chyba o tym trzeba myśleć wcześniej? Nie twierdzę, że studia gwarantują dobrą pracę, ale na pewno nauka + zdobywanie doświadczenia zwiększają szansę na pracę godną.