Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolcia2088

SZCZEPIENIE NA PNEUMOKOKI

Polecane posty

Witam mam 4,5letnia córke dzis dostałam recepte na wykupienie sczepionki PREVENAR13 a jak dowiedzialam sie cene 350zł to mi włosy dęba staneły słyszałam ze te inne szczepionki co sa od piatego roku życia sa tansze i jestem ciekawa czy mogłabym juz ja zasczepic taka z góry dziekuje za odpowiedz

Gość Ja mam dwoje dzieci
Kiedyś była Pneumo. Można było nią szczepić dzieci od 2 roku życia, ale nie była to szczepionka przeciw 13 szczepom, tylko mniej. Ja szczepiłam Prevenarem.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
jesli dasz rade kupic Prevenar to go kup, fakt ze jest jeszcze szczepionka pneumo ale słabo działa na kilkulatki, poza tym Prevenar uodparnia na więcej szczepów. Pochodz po aptekach moze znajdziesz gdzies taniej, ja w listopadzie za ten Prevenar płaciłam 290 zł

Ja szczepiłam synflorixem , ale to raczej była taka dla maluchów i płaciłam 150 zł za jedną dawkę (dwie dawki) . Więc to na jedno wychodzi ... W szczepionkach tego typu raczej nie ma dużej różnicy cenowej .

Gość efhnbad
PREVENAR13 ale nie kupowałam w aptece tylko placiłam w przychodzni chyba 360 zł za dawke

"Jedna szczepionka na pneumokoki kosztuje 300 zł brutto w państwowej przychodni. Dziecko musi ich przyjąć 6 sztuk = 1800 złotych. Zastanawiający w tym wszystkim jest też fakt, iż te same szczepionki Ministerstwo Zdrowia zakupiło od GSK Services Sp. z o.o. w cenie 100 zł...." więcej na http://kefir2010.wordpress.com/2012/03/22/szczepionka-na-pneumokoki-prevenar-tak-wladza-kreci-lody-na-krzywdzie-dzieci-i-ich-rodzicow-jawny-przekret-na-szczepionkach-na-pneumokoki-prevenar-przebicie-200/

Dziekuje bardzo za odpowiedz nie stac mnie teraz na ta droga szczepionke ale na głowie stane i zdobede te pieniadze dwa razy robilismy wymaz i za kazdym razem wyszły te pneumokoki a córka meczy sie z kaszlem juz od jesieni i przeszlismy wszystkich lekarzy i nic cała nadzieja ze jak ja zaszczepie skancza sie problemy z tym kaszlem