Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga173

problem z temperatura po porodzie

Polecane posty

Gość aga173

mój problem polega na tym ,że od prawie 2 miesięcy jestem po porodzie... od 16 dni mierze temperature tak jak przed ciążą. i utrzymuje się ponad 37,0-37,5 myslałam ze po pierwszym okresie ta temperatura spadnie ale jestem dzien po okresie i ta temperatura dalej wynosi 37,1 nie wiem czy to jest normalne czy nie dodam ze zawsze przed okresem przed ciązą moja temperatura wynosiła 35,9 proszę o pomoc!

Gość aga173
ostatnio zastanawiam się czy nie jestem znowu wciąży

Gość nimma
to zrób test albo przejdź się na beta hcg.

Gość aga173
boję się ze się roszczaruje ;( bo moja córeczka urodziła się martwa a jesli teraz się nakrecam i wszystko się tak dzieje;(

o jezu to bardzo Ci współczuję jeśli to nie ciąża, zrób test jak najszybciej, to być może jakiś stan zapalny sie toczy

Gość aga173
tak bardzo czekałam żeby zajść w ciążę ;( a później jeszcze to;( nie rozumiem dlaczego mnie to spotyka ;( ostatnim razem też tak miałam ze okres był a temperatura w ogóle nie spadała ale myślałam że to stres przed ślubem po 3 miesiącach okazało się że jestem w ciąży chciała bym żeby to była prawda ale cuda się nie zdarzają w moim przypadku;( bo gdy już się ciesze to stało się to;( a ja nie mogę sobie z tym poradzić próbowałam rozmawiać z mężem ale mnie w ogóle nie rozumie;( a nie mam skim porozmawiać o tym a mnie się odechciało żyć po stracie córki;(

zrób test kochana i będziesz wiedziałą na czym stoisz a co się stało z malutką, jeśli nie chcesz to oczywiscie nie mów

Gość aga173
za szybko odeszły mi wody a była malutka i umarła a najgorsze jest to ze lekarze kazali mi patrzec na nią a mnie się płakać chciało bo nie rozumiem dlaczego;( 3 dni wcześniej byłam u lekarza i wszystko było dobrze;(

Gość nimma
współczuję. :( rozumiem że poród był przedwczesny i dlatego dziecko nie przeżyło.

straszne, bardzo Ci współczuję zrób ten test a jak bedzie ewentualnie na minus to zrób badania krwi może jest coś w organiźmie? dlaczego te wody tak szybko odeszły? mówił lekarz, badali Cię jakoś?

Gość aga173
lekarze tylko powiedzieli że jak by to było 2 tygodnie póżniej to by miała większe szanse przeżyc ;( ale sami nie wiedzą jaki był powód że tak się stało;( a ja tak bardzo chciałam tego dziecka:(

Gość aga173
nie mówili dlaczego tak się stało;( robili mi badania pobierali wody płodowe do badania ale nie znalezli powodu

oj wiem, wiem zrób sobie jednak to crp i ob, może toksoplazmoze i cytomegalię, bo coś tu nie halo, chyba, ze jesteś w ciąży

Gość aga173
no mąż mnie wygania do lekarza żeby poszła ale ja się boję ;( tarczyca w porządku no może warto zrobić te badania... ale ja jednak bym chciała żeby to była ciąża a jak nie jest to to ;( to musi być jakiś powód że ta temperatura jest podwyższona szukałam na internecie jaki może być powód wysokiej temperatury ale wszystkie strony mnie kierowały do ciąży żadna do czego innego i nie wiem kto by mi mógł doradzić co to może być;( a ja już zaczynam się trochę bać ;( a może ja chora na coś jestem;( jak się okaże że dzieci nie mogę mieć to dla mnie to jest katastrofa;( już nie będę miała życia;(

Gość aga173
napewno napisze dziekuje... że mnie wysłuchałaś...

Gość Urlika
Jak raz zaszłaś w ciążę, to znaczy że jesteś płodna, więc nie pisz że boisz się że nie zajdziesz w ciążę, oczywiście że zajdziesz! Życzę Ci aby to była ciąża. Kup może test i zrób. Daj nam tu znać o wyniku. Jeśli to nie ciąża, to może udaj się do lekarza ogólnego i powiedz o tej podwyższonej temp. Może on doradzi gdzie udać się aby zbadać dlaczego tak jest. Nie załamuj się, głowa do góry, urodziłaś jedno dziecko którym niestety nie było dane Ci się nacieszyć, ale to oznacza, że i kolejne jest Ci pisane! :*

Gość aga173
no tak po 2-ch latach zaszłam w ciąże dlatego teraz trochę trudno mi uwierzyć że zaszłam chociaż słyszałam że po porodzie szybciej można zajść w ciąże o ile się nie karmi a ja miałam pokarm przez 2 tygodnie no oczywiście nie zabezpieczamy się z mężem ale on nie we mnie

Gość Urlika
Zdecydowanie kobiety które urodziły a nawet poroniły, są znacznie płodniejsze niż wcześniej, to nie mit, ale prawda. Poza tym ja też jestem tego świetnym przykładem. Dlatego jestem pewna, że jak się nie zabezpieczacie, to ciąża jest bardzo prawdopodobna teraz.

Gość aga173
ja właśnie teżo tym słyszałm że się jest bardziej płodnym po porodzie dlatego podejrzewam że może to jest to okres miałam ale jak w poprzedniej ciąży byłam to przez 3 pierwsze miesiące miałam okres wiec teraz też tak może być

Gość Urlika
Pewnie miałaś plamienia, a nie okres, bo okresu w ciąży się nie ma, to błędne myślenie. Po prostu to były plamienia. A można wiedzieć w którym miesiącu straciłaś dzidziusia? Może te plamienia, których raczej nie powinno być w ciąży, miały z tym coś wspólnego. Lekarze wiedzieli o Twoich plamieniach w ciąży?

Gość aga173
prawie 7 miesiąc to był tak wiedział lekarz o tym że były te plamienia bo jak poszłam na pierwszą wizyte do lekarza jak pokazał test 2 kreski to mówiłam o tym to mi lekarz powiedział ze to normalne czasami się zdarza

Gość Urlika
7 miesiąc :( to już wysoka ciąża. Właściwie plamienia w ciąży nie są czymś normalnym, ale to prawda, zdarza się tak czasami. Szkoda że nie zostało wyjaśnione z jakich przyczyn straciłaś ciążę. Możliwe że to był po prostu przypadek :(

Gość aga173
może i to był przypadek lekarze mi powiedzieli że to jest pierwsza ciąża to nie będą mi więcej badan robić dopiero zrobią jak by mi się to zdarzyło drugi raz ;( żaka czekać niż żeby z należ przyczynę dlaczego tak się stało;(

Gość Urlika
Bo tak zazwyczaj jest, jeśli to pierwsza ciąża to bierze się pod uwagę przypadek, jeśli druga skończyła by się podobnie, to już wtedy są naprawdę szczegółowe badania przeprowadzane, gdyż już wyklucza się przypadek. Oby tym razem Ci się poszczęściło. Zamierzasz zrobić test ciążowy?

Gość aga173
poczekam jeszcze do końca tygodnia jeśli temperatura będzie się utrzymywała to oczywiście zrobię test a jeśli to nie to to wybiorę się do lekarza by dowiedzieć się dlaczego tak się dzieje

Gość Urlika
To daj znać na tym forum, będę zaglądała. Oby to była ciąża! Powodzenia!