Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zalewamniekrewjasna

ILE SIE KRWAWI PO PORODZIE ?

Polecane posty

Gość zalewamniekrewjasna

WIEM PEWNIE ZARAZ USŁYSZĘ ŻE TYCH TEMAÓW JEST MILON ALE JEDNAK WOLĘ ZAPYTAĆ TAK NA ŚWIEŻO :) ILE PO PORODZIE SIE KRWAWI ? A DOKŁADNIEJ JESZCZE PO CC ? A ILE PO NORMALNYM JEST JAKAŚ RÓŻNICA ?

po sn i po cc sie krwawi tak samo a dokładnie ile to zależy od kobiety, ja krwawiłam równe 6 tygodni :(:(:(

Gość nimma
wyłacz Caps Locka -bo w necie to oznacza krzyk a co do krwawienia to zalezy od kobiety. jedna będzie krwawić długo a inna krótko. zresztą sama po dwoch porodach mam porównanie -raz było dłużej a raz krócej. ale może to dlatego że raz miałam łyżeczkowanie a po drugie macica się dobrze obkurczała.

Gość Naattka
Podobno różnie, ja kwrawilam przez 3 tygodnie, ale podobno mozna nawet do szesciu

Gość pusto w portfelu
mialam sn i cc po sn krwawilam rowno 6 tyg po cc 7 tyg ;) ale np kolezanka po sn krwawila 6 dni

Gość Naattka
Dodam ze rodzilam naturalnie, no i czyszczenie macicy tez mialam.

Gość nimma
no ja oba porody sn. I właśnie po łyżeczkowaniu krwawiłam krócej wiec jak widać ma to związek.

Gość mamama27
ja miałam cc - typowe krwawienie to tydzień - dwa - potem miałam coś raczej ale plamienie i to raczej żółtawe - i tak koło 6 tyg w sumie - po 2 tyg dostałam @ i była masakrycznie mega straszna

Gość vdfsdfsd
po cc krawi się krócej, bo cię ładnie wyczyszczą; ja po sn krwawiłam długo - w sumie 6 tyg, chociaż potem to juz takei brudy bardziej były niz krew

Gość DO vdfsdfsd
rodziłaś przez CC?

Gość Jagódka..
a jak bardzo się krwawi?? zwykle podpaski wystarczą?? i jak często trzeba je zmieniac??

po pierwszym ok 3tyg po drugim 5dni. na poczatku podklady beda bardziej praktyczne od podpasek pozniej podpaski a nawet wkladki czesciej zmieniane wystarcza tak bylo np ze mna. ale na pobyt w szpitalu nabyj podklady w domu zdecydujesz czy dokupic nastepne czy uzywac podpasek

Gość necia2229
Ja krwawiłam miesiąc po cesarce

po 1 porodzie ok 5 tygodni. przez pierwsze 3 tyg tylko podkłady (nie tyle ze względu na obfitość krwawienia co ze względu na to że bardziej miękko było a tylek miałam bardzo poszyty). leciało strasznie przez tydzień. po 2 porodzie 3 tygodnie, z czego bardzo mocno krwawiłam 1 dzień. potem lekkie krwawienie, tak że podpaski wystarczały (tu moglam je nosić bo nie mialam żadnych szwów) przez kilka dni. reszta to żółte plamienia.

Gość mama na suficie
Autorko jeżeli bardzo się czymś niepokoisz to zadzwoń do położne lub do lekarza prowadzącego ciążę,będziesz spokojniejsza.

Gość vdfsdfsd
w moim przypadku podpaski na pewno by nie starczyły; w szpitalu spędziłam 6 dni i zużyłam chyba z 10 paczek tych dużych podkladów i jeszcze sporo ligniny

Gość fdhyujuyiu
ja męczyłam sie 2 miesiące....dostałam przez to anemii i do tego okazało się, że w szpitalu nabawiłam sie gronkwca (tego mniej groźnego na szczesćie) i brałam antybiotyki, a na anemię żelazo..

Gość gość
ja krwawię już 8 tyg. i na razie nie zapowiada się na koniec :/