Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katol

idę do spowiedzi:(

Polecane posty

Gość katol

zostałem poproszony na ojca chrzestnego.To też zastanawiam się czy iść do spowiedzi i udawać że wszystko jest ok,czy powiedzieć temu panu w budce,że nie wierzę już w Boga i całe to chrześcijaństwo to dla mnie jedna wielką lipa.Co zrobić?

Gość ghjjjkkkk
Jeśli masz iść do spowiedzi z jednym lub drugim nastawieniem to lepiej nie idź bo wtedy spowiedź będzie nieważna.

Gość ikrjhgnvfodng
no to glupia sprawa bo teoretycznie chrzestnym nie powinienes zostac...

Gość iopiop
jak ja bylam chrzesna to nie bylam u spowiedzi, ale do komunii poszlam, zeby nie bylo problemow z rodzina, dla mnie to i tak nic nie znaczy...

Gość Nie rób dziecku...
przykrości i idź do spowiedzi, to nic przyjemnego ale w sumie trwa z 5min Twojego życia:) a potem szybko o tym zapominasz.

a może najlepsze wyjście, aby był wilk syty i owca cała, zahaczyć o hipokryzję.

Gość ghjykiu
jesli nie musisz- nie masz zadnej idiotycznej karteczki do podpisu to nie idz.

Gość znam ten bol niestetyyyyyyyyy
zostałam poproszona na chrzestną i też czekała mnie spodziewdź:o stresu przy tym co nie miara, okazało sie ze słusznie bo trafiłam na księdza debila:o do dziś mam traume a to było z 8 lat temu:o

Gość oni terz z czegos musza z
żyć lekaz ma pensji i tak trzeba mu dawać łapówkę a ksiadz nie ma pensi

Gość Dlaczego nie moge???
katol - skoro dla Ciebie spowiedź nic nie znaczy, to możesz jak radzi blondyn zjeść opłatka i tyle. Przecież dla Ciebie to zwykły wypiek, tak? A jaki sens będzie miała spowiedź, jeśli i tak nie będziesz szczery? Zwykła strata czasu i jeszcze trochę stresujące przeżycie. taka prawda.. no chyba ze musisz podpisac karteczke no to juz musisz sie wybrac do spowiedzi niestety ;-/

Gość vvsdd
co kraj to obyczaj w holandii ani przed chrztem ani przed slubem spowiedz nie potrzebna a ceremonie te wygladaja identyko:):):):):)wiec w zasadzie idzies do spowiedzi bo jestes polka....czy to nie glupie????

uważam że powinieneś powiedzeić to wszystko rodzicom tego dziecka, żeby podjęli decyzję czy chcą ciebie na ojca chrzestnego?

żyjemy w takich czasach, że lepiej za bardzo nie wychylać się ze swoimi poglądami, dla własnego dobra. Hipokryzja jest najllepszym wyjściem, już Molier w swoim Świętoszku to pięknie opisał.

Gość masełłłko
do "oni terz z czegos musza z..." pewnie,że muszą żyć z czegoś,ale pokaż mi inny "zawód" który wykonując zarobisz 500 za godzinę???? dla mnie paranoja z tymi wszystkimi opłatami w kościele!!! z mojego dotychczasowego doświadczenia wyszło mi tak... ślub kosztował mnie 500 zł chrzest dziecka..."co łaska,ale wszyscy dają 100..." nawet kurwa za to,że pomnik postawiłam ojcu,ksiądz zaśpiewał,że daje się 10% wartości pomnika....

Gość masełłłko
do autora-jeśli nie musisz mieć karteczki,to spoko-ale gdybyś jednak musiał mieć,to idź do spowiedzi,odpękaj co musisz i tyle...jeśli nie czujesz żadnej potrzeby aby się wyspowiadać...

Gość szkoda tylko ze dopiero teraz
ja mam chrzest za pare dni i tez musialam isc do spowiedzi mimo ze mam kosciol w dupie, poszlam i powiedzialam pare wymyslonych grzechow w miare lagodnych i nie kontrowersyjnych i dostalam podpis; przyjme komunie na chrzecie zeby sie kosciol nei czepial, tyle..

Gość szkoda tylko ze dopiero teraz
zazdroszcze ci, ja musialam miec kartke i podpis:O:O

Gość Fausti
Najuczciwiej byłoby dla Ciebie zrezygnować z tej funkcji ojca chrzestnego. I dlaczego nazywasz się katolem, jeżeli nim nie jesteś? I przestańcie bezcześcić Jezusa. Nie obrażajcie naszych uczuć religijnych, dla Was to opłatek, ale my wierzymy, że to Jezus!

Gość A prawda jest taka !!!!!!!
Że spowiedź to zaszłość z czasów "pana, wójta i plebana", czyli najzwyklejsza inwigilacja w czasach kiedy nie było SB, ABW, podsłuchów i innych zdobyczy cywilizacji. Nigdzie w Biblii nie ma wzmianki o spowiedzi. To jest po prostu BZDURA !!!