Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nojajuzumieraam

Problem z sąsiadem!

Polecane posty

Gość nojajuzumieraam

Witajcie moje drogie, chciałam się pozalić :o Mianowicie piętro wyzej mieszka chłopak 19 letni z ojcem. Ojciec bywa bardzo rzadko w domu, bo jest kierowcą tak więc chłopak zostaje na całe weekedny, tygodnie sam w domu. I wtedy się zaczyna schodzi się do niego do domu kilkanaście grupek ludzi i przez całą noc słychać muzyke, brzdęk alkoholu, bieganie, śmianie się, awantury. Dzisiaj ledwo zywa jestem, bo wczoraj o 3 znów do niego przyszli koledzy i "trochę" pobalowali. :o Co mam zrobić? Dzwonienie na policje nic nie daje, bo kiedy podjedzie policja wszystko cichnie. Rozmową z nim wiele nie zdziałam. Co robić? Bo ja juz naprawdę nie daję rady...:(

Gość ereerererbvbvb
powiedz mu: Zrobie Ci loda ale za to ma być cicho.

nagrywaj wszystko a potem zgłoś doniesienie na policję i do spółdzielni.

Trudna sprawa, nasze prawo niestety w takiej sytuacji jest bezsilne. Na pewno wzywanie stałe policji nie jest złym pomysłem, a to, że cichnie to akurat dobrze (choć domyślam się, na chwilę) A rozmowa z ojcem ? ja mimo wszystko bym spróbowała. A to, ze chłopak będzie potem Ci robić na złość to już inna sprawa.

Gość nojajuzumieraam
Ja juz z jego ojcem rozmawiałam, on obiecał ze porozmawia z synem. No ale jeśli w ogóle to zrobił, to to nic nie dało :o

Gość ewfwefrew
Wolność Tomku w swoim domku, ale zawsze możesz się wyprowadzić. :classic_cool:

W tej sytuacji wysmaruj pismo do administracji/spółdzielni by mieć tzw podkład, że to zgłaszałaś. W praktyce administrator niewiele z tym zrobi, ale jednak. Do tego wzywanie policji za każdym razem ( i tak spać nie możesz, wiec to nie problem). I raz jeszcze rozmowa z ojcem, ale nie prośbą tylko groźbą.

Gość kkjnnb
odpłać pieknym za nadobne...jesli chłopak balował do 3 nad ranem, to pewnie rano jest padniety i spi, a wtedy ty na maxa muzyke ..odkurzecz i mikser..i co tam sie jeszcze da...za cholere sie nie wyśpi...

kkjnnb---- miałam kiedyś podobną sytuację jak autorka , tylko, że w mieszkaniu obok. Nie wiem jaka jest akustyka, ale z doświadczenia hałasy z góry są większe niż na odwrót, choć próbować można.

Gość nojajuzumieraam
Tylko jak będę wysyłać pismo do administracji będę musiała się podpisać, czy mozna anonimowo? :o Bo nie chciałabyym mieć specjalnych porachunków z tym gnojkiem, bo to taka trochę patologia...:o