Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia0012

SEX

Polecane posty

Gość monia0012

Witam mam takie pytanie. Jeśli mam dni płodne to mogę z moim chłopakiem kochać się tylko raz w ciągu nocy oczywiście używając prezerwatywy, czy możemy po np 30 min znowu się kochać i użyć nową prezerwatywę? Czy nie ma wtedy obawy ze zajdę w ciążę?

Gość maszmiszka
masz dwanaście lat ze takie pytania zadajesz?

Gość kropka i przecinek
Możesz nawet 10 razy byle z zabezpieczeniem...

Gość seksuologamatorjabłek
W ni płodne w żadnym wypadku nie można się kochać po raz drugi. Istnieje niebezpieczeństwo pozostawienia nasienia na zewnętrznej powłoce prezerwtywy w czasie jej zakładania.

Gość inga 20
hej wszystkim. Od roku mam reg okres ostatni kochałam się z chłopakiem bez zabezp, nie doszedł we mnie, aczkolwiek mam problem bo spóźnił mi się okres o 3 dni. Czy jest szansa że jestem w ciąży?? chcę dodać że okres spóżniający sę 3 dni jest taki sam tylę że przed nim nie miałam zadnego bólu piersi chociaż jak dotąd pojawiał się sygnalizując że zbliż sie okres. prioszę o odpowiedź Pozdrawiam

Nie rob tego bo urodzisz dzieckoo. wg tego nie rob. od lezenia obok tez robia sie dzieci

Gość inga 20
ja pytam poważnie proszę o odpowiedź

Gość FacetZWyższychSfer
W ciążę można zajść tylko przez 3-4 dni. Plemniki w pochwie mogą przeżyć od 2 do 6 dni. Komórka jajowa przeżywa jedynie od 1 do 2 dni. Można oszacować pewien okres w cyklu, w którym znajdują się tzw. dni płodne. Okres ten wynosi średnio 12 dni, z czego 3-4 dni to dni, w których kobieta może zajść w ciążę. Aby znaleźć ten okres należy od najkrótszego cyklu odjąć 18 dni, natomiast od najdłuższego 11 dni. Zadanie 1 Kobieta w przeciągu 6 miesięcy zanotowała następujące cykle: 29, 30, 28, 25, 26, 27, 27 . Oszacuj w jakich dniach cyklu, kobieta ma dni płodne oraz oblicz ich ilość. Rozwiązanie: Szacuję w jakich dniach cyklu, kobieta ma dni płodne 25-18=7 30-11=19 Obliczam ilość dni płodnych 19-7=12 Odpowiedź: Kobieta ma dni płodne miedzy 7. a 19 dniem cyklu, a więc ilość dni płodnych wynosi 12 z czego 3-4 dni to dni kiedy może zajść w ciążę. Zadanie 2 Kobieta w przeciągu 6 miesięcy zanotowała następujące cykle: 29, 27, 28, 27, 27, 28, 29 . Oszacuj w jakich dniach cyklu, kobieta ma dni płodne oraz oblicz ich ilość. Rozwiązanie: Szacuję w jakich dniach cyklu, kobieta ma dni płodne 27-18=9 29-11=18 Obliczam ilość dni płodnych 18-9=9 Odpowiedź: Kobieta ma dni płodne miedzy 9. a 18 dniem cyklu, a więc ilość dni płodnych wynosi 9 z czego 3-4 dni to dni kiedy może zajść w ciążę. Zadanie 3 Kobieta w przeciągu 6 miesięcy zanotowała następujące cykle: 28, 27, 28, 27, 27, 28, 28 . Oszacuj w jakich dniach cyklu, kobieta ma dni płodne oraz oblicz ich ilość. Rozwiązanie: Szacuję w jakich dniach cyklu, kobieta ma dni płodne 27-18=9 28-11=17 Obliczam ilość dni płodnych 17-9=8 Odpowiedź: Kobieta ma dni płodne miedzy 9. a 17 dniem cyklu, a więc ilość dni płodnych wynosi 8 z czego 3-4 dni to dni kiedy może zajść w ciążę.

Gość seksuologamatorjabłek
w ciążę można zajśc nawet z wrażenia.....bo to zalezy co się wrazi....

Gość inga 20
to raczej byly dni płodne z tego co obliczałam

Gość leniwe greki
bez gumy ale z wiadrem na głowie ciąża nie grozi :-)

Gość inga 20
weźcie ludziska, ja pytam poważnie ja chciała bym miec dziecko ale nie wiem czy cos na to wskazuje jedynie to że okres spóźnil się 3 dni

Gość inga 20
wolała bym już troche wiedzieć:)

Gość inga 20
spoko

Gość krul julian
sex nie jedna kobietę doprowadził do tragedii i cierpienia ten nie sakramentalny