Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domino77

Tęsknię za dzieciństwem

Polecane posty

Gość Domino77

Coraz częściej. Jestem szczęśliwą żoną i matką, ale jak pomyślę o czasach kiedy miałam kilka,kilkanaście lat i chodziłam do podstawówki ogarnia mnie tak olbrzymia nostalgia... Kiedy przychodzę po mojego syna do szkoły, widzę te klasy, korytarze. Tu byłam beztroska, szczęśliwa, podziwiana, chwalona. Same miłe wspomnienia. Z rozrzewnieniem wielkim siadam w dawnych ławkach w ukochanych malutkich klasach. Dlaczego wszystko tak szybko mija???

Gość domino77
po tej SP dużo miłego już było, nie muszę czekać do setki, ale kurna, no... doła mam, deprechę wiosenną, czy co??

Gość domino77
tęsknię za tatą którego już nigdy nie zobaczę, za smakiem czekoladek i zapachem lata, a najbardziej za zimą, długą, mroźną, śnieżną, pełną magii świąt, szalonych wygłupów, wyczekiwania i miłości

Gość domino77
nawet za Misiem, PRLem i kolejkami po kawę :) Za ludzikami z kasztanów i miastami z pudełek. Za domową czekoladą i ciepłem mamy. i ryczę. Ja chyba do psychiatry się nadaję

Możliwe, że teraźniejszy niedobór pewnych wartości daje się we znaki, moje dzieciństwo w sumie najlepsze nie było, ale jak tak wspominasz ... to mnie się nawet łezka w oku zakręciła. Może zacznij myśleć o tym co może być? - za parę lat dzieciaki dorosną, pójdą do pracy, może któreś z nich zostanie prezesem z bajecznymi zarobkami ... ... no i wymyślą / kupią dla Ciebie urządzenie do przemieszczania się w czasie ;)

Gość leniwe greki
ja też chce mieć znów 6 lat! ale było super! i nie myślałem nawet o tym jaka mnie patologia spotka w 2006 roku!

Gość domino77
no właśnie Moje dziecko chodzi do 1 klasy, i ja durna, płaczę, że ta 1 klasa zaraz się skończy, najcudowniejszy czas, to chłonięcie wiedzy, nauka która jest przyjemnością. Jeszcze kilka m-cy temu nie potrafił czytać a teraz pisze i rysuje mi książki. I takąogromną RADOŚĆ z tego czerpie. A ja?? kiedy ostatnio całym sercem się cieszyłam?? co mnie w 100% zadowoliło?? o czym marzę?? nie ma takich rzeczy.. jakaś powszedniość i nijakość w tym naszym życiu.. praca i praca i kasa

Gość żałosne,,,,,,,,,,
jw

Gość ja nie tesknie...
dla mnie akurat czasy szkolne nigdy nie byly beztroskie. szkoly wrecz nienawidzilam. zawsze stresowaly mnie wystapienia publiczne, czytanie na glos, to byl koszmar dla mnie. dodatkowo lekcje w-f, jakies biegi, skoki przez kozla... i przymueszanie do wszystkiego, niewazne ze sie nie ma ochoty czegos robic to trzeba bo pala i tyle! a niektorzy nauczyciele... maskara, chamowate to, drze ryja bez powodu. do dzis snia mi sie koszmary a mam juz 27 lat. nigdy nie chcialabym wrocic do szkoly, dla mnie to byl ksozmar. dopiero jak pokonczylam wszystkie szkoly to dopiero wtedy poczulam ogromna ulgę.

Gość ja nie tesknie...
co do nauki i ocen, ogromna niesprawiedliwosc... lizusy oczywiscie mialy same piątki, a jak czyms sie naraziles nauczycielowi to chocbys sie zesral to i tak czworki ci nie postawi. nie wiem jak mozna tesknic za szkolą...

Gość domino77
LO już nie było takie, presja, rywalizacja itd Ale moja kochana mała szkoła, powroty do domu, w którym czekała mama. Teraz? zapierdalam do późna, dziećmi musi opiekować się babcia, jak mam wolne to nie wiem w co ręce włożyć i tak czasu nie mam. Najgorsze że znów tracę coś, co już nigdy nie wróci. Dzieci nie będą już małe i nie będą mnie potrzebowały. Cierpię normalnie fizycznie, zadręczam się, oszaleję

Gość Alehandro
nom, ogniska , wyjazdy nad morze pociągiem, ludzie sie fajnie ubierali słuchało sie varius manx

Gość Senior Gaga
A teraz Lady Gaga? :D

Gość domino77
lady gaga to żona gagarina??