Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nat88

Czy mogę być w ciąży??

Polecane posty

TEST BEDZIE WIARYGODNY W TERMINIE SPODZIEWANEJ MIESIACZKI A TEN LEK JEST PODOBNO PODAWANY W PRZYPADKU BRAKU CIAZY NA WYWOLANIE OKRESU A W PRZYPADKU CIAZY NA POTRZYMANIE..ALE TU CHODZI O TWOJE ZDROWIE WIEC CHYBA NAJLEPIEJ RUSZ GLOWA I IDZ PYTAJ LEKARZA A NIE LUDZI NA FORUM:)

Gość inga 20
ale ogólnie okres pojawi się jeśli bym była mimo wszystko w ciąży?

Gość kafeterianka90
nie jestem w pobliżu mojego ginekologa i nie będę w najbliższym czasie miesiączkę dostaje kilka dni po odstawieniu Duphastonu ok 4 dni, wiec chodzi mi o to, żeby go nie odstawiać jeśli jestem w ciązy ale obawiam się, że po 10 dniach żaden test mi tego nie wykarze, ani lekarz tak szybko też nic nie wypatrzy :(

nie jestem lekarzem..nie bralam tego leku nigdy ale z tego co slyszalam jesli ciaza jest to ja podtrzyma i nie wywola okresu ale sa to niepotwierdzone informacje wiec najlepiej skontaktuj sie ze swoim lekarzem:)

Gość kafeterianka90
ok 11 kwietnia może się to wahać troche, ale lek odstawiam 7, wiec jeśli jestem w ciązy wolała bym go nie odstawiać bo spowoduje to skok hormonów i może doprowadzić do poronienia, wiele już o tym czytałam, wszystko za szybko się dzieje nie dowiem sie do 7kwietnia czy jestem w ciaży czy nie

Ale w jakims celu doatalas ten Duphaston tak? przeciez lekarz musial powiedziec Ci na co Ci go przepisuje i na czym polega jego dzialanie..

Gość inga 20
okres dostałam ale z opóźnieniem 3 dni tak jak pisalam

skoro nie mozesz isc do swojego lekarza to zadzwon do niego lub poprostu szukaj innego u ktorego pojdziesz po porade skoro nie wiesz co robic..

Gość kafeterianka90
Duphaston łykam od jakichś 2 lat na wywołanie/wyregulowanie okresu

inga 20 skoro NIE doszedl w tobie to ciaza jest wykluczona koniec nie nakrecaj sie tak..

WIEC: skoro nie mozesz isc do swojego lekarza to zadzwon do niego lub poprostu szukaj innego u ktorego pojdziesz po porade skoro nie wiesz co robic.. TYLE DZIEKUJE:)

Gość kafeterianka90
no raczej będę musiała kogoś poszukać jeśłi jestem w ciązy to nie chciała bym jej stracić, ale i tak spróbuje zrobić test może się uda :)

Gość kafarek
Po zakończeniu brania duphastonu na następny dzień trzeba zrobić test jeśli wyjdzie pozytywny to nadal go bierz jeśli nie to przerwij.

Gość ekspertantykoncepcjipo
Witam, Jako oficjalny przedstawiciel firmy GedeonRichter, producenta leku Postinor oraz Escapelle chciałbym wyjaśnić nieporozumienia, które pojawiają się na wielu forach internetowych. Na rynku polskim zarejestrowane są dwa preparaty zawierające lewonorgestrel do stosowania w antykoncepcji PO (antykoncepcja po niezabezpieczonym stosunku lub gdy zastosowana metoda antykoncepcji zawiodła). Są to Postinor Duo oraz Escapelle, który został wprowadzony na rynek polski w 2006 roku. Początkowo oba preparaty były sprzedawane równolegle. Obecnie Postinor Duo nie jest dostępny w aptekach. Oba preparaty zawierają lewonorgestrel Postinor Duo dawka podzielona 2 tabletki po 750 mcg, Escapelle 1 tabletka - 1500 mcg i charakteryzują się wysoką skutecznością, jednak zmniejszenie ilości tabletek do jednej zwiększa pewność zastosowania i co za tym idzie efektywność terapii, dlatego Postinor Duo nie jest sprowadzany i dostępny.