Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobrze prawisz

wykształcenie wyższe i praca w spożywczaku- przegięcie?

Polecane posty

Gość oledb
Nie. Bo prawa rynku pracy są istotniejsze niż cudze wykształcenie. Nie ma na ciebie zapotrzebowania, bo mnóstwo ludzi ukończyło twój kierunek zamiast tylko ciebie spośród 30 osób w klasie. No to masz efekt. Brak miejsc pracy dla takich osób. A wynagrodzenie? Zawsze jest sferą umowną. To co wypisują lub omawiają w mediach, to po to aby nie było ci na rękę. Możesz śmiało pracować w spożywczaku i zarabiać 10 000 zł miesięcznie, bo jest to umowa między tobą a osobą prowadząca sklep. Nawet śmiało może to być na "umowie pracę" bez tak zwanego płacenia na boku. Pełne rozliczenie i dokumentacja. Podatek odtrącony i pensja na czysto. Masz prawo zarabiać więcej. Treści o płacy minimalnej, przeciętnej czy wysokiej, to wymysł ustalony na potrzeby ich a nie twoje. Nawet nie chce mi się o tym pisać ale gdzieś już kiedyś uczono mnie na lekcjach ekonomii o poufności na temat wynagrodzenia pomiędzy obiema stronami. Że nie powinno wychodzić to na zewnątrz, bo kwestia zarobków w danym środowisku jest tematem zamkniętym i rzutuje na wartość i to co reprezentuje sobą pracodawca. Nie wiem skąd wzięło się takie publiczne kwestie płacy. Płaca jest sprawą zamkniętą. Po co kto ma wiedzieć? Moja matka jest magistrem i zarabia jako sprzątaczka. Tyle zyskała dzięki studiom, że żyje poniżej godnego poziomu. A dlaczego? A no dlatego, że inni jej zazdrościli. I dlatego nie dali jej dostępu do większych pieniędzy. Rodacy.

Gość gość
Nie masz wykształcenia średniego, nie masz matury? Przerwałeś edukację i nie wiesz co dalej? U nas możesz ukończyć szkołę PODSTAWOWĄ, GIMNAZJUM lub LICEUM dla dorosłych. CZESNE i WPISOWE 0 zł!! Przyjmujemy tez na wyższe semestry. Polecamy również kurs eksternistyczny - szkoła średnia w mniej niż 1 rok ! U nas rekrutacja trwa cały czas. Rozpoczynasz w lutym lub wrześniu ! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne! Zapraszamy do naszego Sekretariatu w centrum miasta: Zielona Góra, ul. Dworcowa 39/1 tel: 883070678, 683070678

Gość gość
Jestem lekarzem .Mam 4 specjalizacje i doktorat i pracuje od 30 lat w wiejskim ośrodku .

Gość gość mgr
Awanse sa dla cwaniaczków ,którzy mają znajomości .

Gość gość
W Gdańsku jest taka firma Torex . Zajmują sie układaniem torów kolejowych . Jest tam kilku inżynierów którzy ryją w błocie fizycznie .

Gość gość
To ja juz bym wolała wyjechać za granicę, jesli praca fizyczna to tylko za konkretna kasę

Gość gość
Jeszcze do tego dojdzie w Polsce że generałowie będą stali w jednym szeregu z szeregowcami .

Gość gość
chyba ,ze nie ma sie kompletnie wyjscia to praca w spożywczaku tez nie chanbi nawet jesli ma sie wyzsze wyksztalcenie, ale to juz jest wyzysk za taka kase jak sie dostaje w PL. Na innegow DE albo UK, tam praca fizyczna sie chociaz oplaca

Gość gość
A profesorowie będą wykładać kafelki .