Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie mi prosze

przeprowadzka do PL

Polecane posty

Gość pomozcie mi prosze

Sluchajcie, przeprowadzam sie z rodzina do Polski i teraz mam pytanie do was: co musimy zalatwic? Pomozcie mi stoworzyc liste tego, co musimy znalezc, zalatwic i zorganizwac? Narazie mam: mieszkanie, zlobek/przedszkole...:o

Gość ifdjfcjd
meldunek, lekarz...

Gość pomozcie mi prosze
Jak mam szukac lekarza? Czy ubezpiczeyc mozemy sie sami czy musimy przez pracodawce? Boze, ja nic nie wiem :( Pomozcie prosze...Nie mieszkam w kraju od 12 lat...

Gość pytajka pytająca
Kobieto,nie wracaj!Chcesz mieszkać w Dzikiej Krainie jaką jest PL???

Gość pomozcie mi prosze
Wracam tymczasowo, na 2 lata ze wzgledu na prace, nie na stale...chociaz biore pod uwage powrot na stale...

Gość Chrystman
a skąd się przeprowadzasz i czemu ?

Gość pomozcie mi prosze
Przeprowadzam sie z kilku powodow: chce zrobic MBA (duuuzo taniej niz w NL) i dostalam ciekawy kontrakt na 2 lata. Takze to juz postanowione i nie podlega dyskusji :) Mieszkam na wschodzie Holandii.

Gość trdhtr6
ubezpieczenie albo pracodawca, albo urzad pracy, albo sama placisz do nfz ok 380 zl miesiecznie

Gość pomozcie mi prosze
trdhtr6 - dzieki. Rozumiem, ze te 380 zl to jest od osoby (doroslej) uezpieczenie zdrowotne? Jak to wyglada majac dzieci (pytam, bo tu za dzieci do 18 roku zycia sie nie placi i maja one takie samo ubezpieczenie jak rodzice).

Gość trdhtr6
tak od osoby. ale skoro dostałaś umowę na dwa lata, to pewnie jest to umowa o prace? bo jesli tak ,to wtedy podpinasz u pracodawcy dzieci pod siebie, tak wyjdzie chyba najkorzystniej a w nfz niestety nie orientuje się czy tak, mozna wiem jedynie, ze jesli ani ty, ani ojciec dziecka, nie macie ubezpieczenia, to wtedy mozna dziecko ubezpieczyc w zusie np pod babcie

Gość pomozcie mi prosze
Tak, umowa o prace. Dziekuje ci bardzo. Sluchaj, a wiesz moze ile wynosi ubezpieczenie samochodu? (pelne)

Gość pomozcie mi prosze
Tak, umowa o prace. Dziekuje ci bardzo. Sluchaj, a wiesz moze ile wynosi ubezpieczenie samochodu? (pelne)

Gość zelllda
A jednak postanowilas! :) Pamietam twoj topik na dziale ciaza i macierzynstwo jak pytalas o rade czy jechac. Fajnie, ze sie zdecydowalas. JA uwazam, ze nic nie tracisz jadac na probe na 2 lata. Powodzenia!

Gość pomozcie mi prosze
zelllda - tak, zdecydowalam sie :) Tak strasznie mnie ciagnie do kraju, ze jednak zdecydowalam, ze musimy sprobowac. Szczegolnie wlasnie, ze ryzyko jest minimalne. Takze trzymaj kciuki :) Pozdrawiam cieplutko :)