Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość magdana

Guzki i wysokie anty-TPO i anty TG

Polecane posty

Gość magdana

Witam Dwa razy miałam juz rzut tej choroby. Raz jak miałam 17 lat, potem po porodzie pierwszego synka. 11 lat miałam spokój, bez leków, wyszystko ok. Natomiast od jakiegoś miesiąca zaczęłam miec lęki dziwne, kołatania serca, takie jakby "potykanie sie serca". Wieczorami niepokój bez wyrażnej przyczyny. Myślałam, ze to nerwica. Zgłosiłąm sie do internisty i pani doktor dałam mi skierowanie na badania. W usg wyszły guzki lito-płynowe( mam je od kilkunastu lat), III typ unaczynienia guzków. Tarczyca powiększona o prawidłowej hypoechogeniczności. Cieśń 10 mm. Hormony TSH 0,470 norma od 0,270-4,20 FT3 3,83 norma od 2,00-4,40 FT4 1,833 norma od 0,93-1,70 przeciwciała anty-TPO >600, norma do 34 anty-TG 382,1 norma do 115 cholesterol całkowity 197 norma 140-200 cholesterol HDL 64 cholesterol LDL 120.8 trójgliceydy 61 norma do 200 kreatynina 0,77 norma od 0,5-0,9 OB 17 Sód 142 norma 136-145 Potas 4,47 norma 3,5-5,10 EKG w porządku. Czuje sie ogólnie lepiej niż przy pierwszych rzutach choroby, nie chudne. Ale więcej mam zaburzeń ze strony serca i nerwów. Czuje gule w gardle, mam wrazenie ze zaraz sie zadławie jedzeniem, ze mam problem w przełknięciu większych kęsów. A do tego najgorsze są te lęki i niepokó. Łapie mnie często jak stoje w kolejce w sklepie. Wtedy musze wyjsc bo czuje ze sie dusze. Czasem muszę głebiej odetchnac i mam z tym problem bo panikuje. Wiem, ze wizyta u endokrynologa nieunikniona i to jak najszybciej. Ale prosze Was o jakies opinie. Czytam to forum i widze, ze macie ogromne doświadczenie w tej dziedzinie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować