Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Głucha dziewczyna

Czy głucha dziewczyna ma szansę na chłopaka?

Polecane posty

Gość Głucha dziewczyna

Mam 19, nigdy nie miałam chłopaka, bo jestem głucha :( czy mam szansę na miłość?

Gość dawertry
jak jesteś ładna to tak

Miałam w klasie koleżankę, która niedosłyszała, nosiła aparat, właściwie ciężko było złapać z nią kontakt. Intensywnie zabiegało o nią kilku facetów, ten, na którego się zdecydowała okazał się fantastycznym, opiekuńczym człowiekiem. Nie są już razem bo rzuciła go dla innego ;)

Gość guanitka
czytałaś 'samotność w sieci' wiśniewskiego ?

Tak na marginesie... przypomniała mi się moja koleżanka, jest karzełkiem. Często nam opowiadała historie o swoich podbojach miłosnych, aż któregoś dnia przypadkiem przyłapałyśmy ją jak pisała sama do siebie list miłosny - pewnie chciała nam go później pokazać jako od swojego wielbiciela. Przykre do czego prowadzi samotność i poczucie beznadziejności.

Gość cynamonowe lulu
Lomu-swietne!!!

Gość m1993
Mi by to w niczym nie przeszkadzało.

Gość gość
A ja sie zawsze zastanawiałem czemu głusi nie mówią? Nie da się mówić jak się nie słyszy czy jak

Gość gość
Nawet by mi się to podobało, szczególnie jakbyś była zjawiskowo piękna.

Gość gość
Umiesz język migowy?

Gość gośćodpoprzedniegoposta
czy ja umiem język migowy? nie

Gość gość
Pewnie ze masz .Milośc nie zna granic .W czwartek ogladałam program p Jaworowicz gdzie dziewczyna na wózku z deformacja kregoslupa miała przystojnego męża .Było widać tę prawdziwą ,glęboką milośc ...

Gość gość
też jestem niedosłysząca i byłam na wielu randkach, a tylko z jednej coś wyszło - był to desperat. Trwało to tylko 2 miesiące. Nie mowcie, że by wam to nie przeszkadzało, bo tak by nie było, nie wiecie z iloma ograniczenami się to wiąże.

Gość gość
Może poszukaj faceta, który również niedosłyszy? Również będzie znał język migowy, nie będzie problemów z zaakceptowaniem twojej choroby

Gość gość
Jesli znajdziesz chlopaka to na pewno nie bdz to pustak ktory tylko leci na urodę ....

Gość gość
Polska jest zacifasnym krajem, gdzie ludzie boja się niepełnosprawnych i nie tolerują ich. To widać z twojego pytania. W normalnym kraju nikomu by do głowy nie przyszło żeby je zadać. Jesteś dziewczyną jak wiele innych, tak się składa że masz wadę słuchu, ale nie jest to cecha, która cię definiuje.

Gość gość
ja tez jestem niedosłyszący i wiem doskonale jakie są ztym problemy.Szukałem długo kobiety były tez z wadą słuchu i z takimi sie najlepiej układało.Nie wysZło wprawdzie,ale z słyszącymi było o wiele gorzej.

Gość gość
Ja mam kawalerski lat 40

Gość Mat3uSzz
Oczywiście że masz i nigdy w to nie wątp. Co prawda stary temat i pewnie już dawno kogoś poznałaś ale może zajrzą tu inni ludzie z podobnym dylematem. Więc powiem tak, mi by to absolutnie w niczym nie przeszkadzało. Ważne jest porozumienie serc. I z przyjemnością nauczyłbym się języka migowego dla takiej ukochanej osoby :-)

Gość gość
Niestety ale masz małe szanse bo faceci nie lubią chorych kobiet,dziwie sie że tu czyjas kolezanka miała tylu adoratorów przeciez to trzeba uumiec jezyk migowy a może chodzi o to że ta niedosłyszaca wydawała im sie łątwiejsza przykre ale prawdziwe nie ma co sie oszukiwac że prawdziwa miłosc bla bla niestety faceci szukaja zdrowych kobiet nie chca dodatkowych obowiazkow.

Gość gość
Mogę pocieszyć dziewczyny że znacznie jest więcej chlopaków głuchych.Wiem o tym bo sam kiepsko słysze itam gdzie są niesłyszący jest ich znacznie więcej.Sa grupy na fb np.,randki dla niedosłysząccyh iniesłyszących.

Gość gość
ma i to w 100procentach a wypowiedziach musi znac jezyk migowy to nie prawda liczy sie cos wiecej

Gość Rafał

Dziewczyny

Miałem raz okazję przez krótką chwilę mieć styczność z taką osobą i mam bardzo pozytywne odczucia.

Stąd też pomysł by się tym podzielić z innymi, jak wiele wartości potrafią mieć takie osoby

Sam chętnie poznał bym taka dziewczynę jako zdrowy facet.

Gość ANTONI SZERSZEŃ

Witam! Jestem niesłyszących. Mam 25 lata. Szukam dziewczyna od 20 do 24 lata. Jak powiedzic ja napis srednie nie rozumiem.