Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nokia5000

co z tą laktacja???

Polecane posty

Gość nokia5000

zaczyna sie 3 miesiąc jak karmię synka piersią, zawsze miałąm duzo pokarmu, 2 dni temu miałam tak nabrzmiałe piersi jak nigdy, musiałam raz odciagnąć bo mały nie dawał rady. A zaraz po tym zaczęła sie posucha , w ciągu dnia zwłaszcza. Mały ciagle sie drze i possie 3 minuty i nie słysze, żeby połykał, pierś jest miekka i jakby pusta. W nocy karmię go rzadziej wiec zdąży sie chyba naprodukowac. ale czy zanika mi pokarm?? dodam, ze nie dokarmiam butlą

Gość mamamumu
Tez tak miewam- to sa chyba kryzysy laktacyjne. Napij sie melisy, powinno szybko przejsc i znow bedziesz miec wiecej mleka

Gość ja jadłam bardzo mało
a mleka miałam tyle, że 5-kę dzieci mogłabym wykarmić;)

Gość nokia5000
no i znów w nocybyło ok a teraz zaczyna sie pustka, a mały nie wiedziec czemu ciagle głodnyyyyyyyyy!!!!!!!!111

W wiesz o tym ze w pewnym momencie Twoje piersi przestaja produkowac mleko jak oszalale i zaczynaja produkowac "na bierzaco"? Czyli ze przystawiasz dziecko, nic nie leci, czekasz troche i zaczyna sie wyplyw. Piersi przestaja byc twarde i zaczynaja byc luzne. I takie juz pozostana. Nie bedzie juz nadprodukcji , daj mu czas, niech sobie wyssie ile mu trzeba.

Gość nokia5000
taaak??? o jej? w zyciu nie wiedziałam!!!! tak jest od 3 mca?

Gość Maman Bovy
Stopniowo zmienia się zapotrzebowanie dziecka na pokarm, te kryzysy laktacyjne to fakt. Połóż się z małym do łóżka na cały dzień, pij Fitomix, Rutwicę czy inne zioła laktacyjne, może Karmi. Przetrzymaj kryzys, to ustali się nowy rytm produkcji.

NIe wiem dokladnie, pewnie to u kazdej kobiety jest inaczej, ale mi chyba gdzies tak wlasnie okolo 3 miesiaca zaczelo sie. Piersi sie przyzwyczaja i dostosowuja do potrzeb dziecka, juz widza ile mu trzeba i nie ma nadprodukcji. A jesli jest kryzys,bo dziecko zaczyna rosnac, sluchaj dziecka - ono Ci powie ze musi zwiekszyc produkcje, potem znow mozesz miec przepelnienie ale szybko znow piersi sie przywzyczaja. i tak az do wprowadzenia innych pokarmow - wtedy bedziesz juz miec flaki..... Daj mu czas na possanie spokojnie ile chce, poloz sie z nim i wyluzuj. W nocy laktacja idzie dobrze bo jestes odprezona i wylaczasz mozg, zrob to samo w dzien - przestan sie zastanawiac, zyj sobie, dawaj dziecku ile ma ochote. To minie, moje dziecko ma 7 miesiecy i ma juz stale pory cyckowania i innych jedzonek.

Gość nokia5000
jejku wielkie dzieki, juz sie bałam, ze to koniec

Gość Maman Bovy
Spokojnie, do końca jeszcze daleko. Wyluzuj, melisa i inne herbatki, ulubiona książka i do łóżka z małym :)