Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..weronka..

PROTESTY POD SEJMEM, NIE dla emerytury po 67 roku życia !

Polecane posty

Gość ..weronka..

Kto sie dziś wybiera wesprzeć związkowców ? Ja już szykuję się do wyjazdu :) Ludzie, to was też dotyczy ! Dziś głosowanie !

Gość ja się wybieram strajkować
Po 75. roku życia ludzie zostaną bez dodatków pielęgnacyjnych, które obecnie wynoszą ok. 190 zł miesięcznie. PO planuje ich obcięcie - informuje "Gazeta Polska Codziennie". W zamian niepełnosprawnym seniorom zostaną zaproponowane specjalne bony, którymi będą mogli zapłacić za opiekę. Zanim je dostaną, czekają ich kolejki u lekarzy orzeczników, zapowiada dziennik.

najgorsze w tym wszystkim jest to ,że nie ma nic pewnego . Jakamamy szansę ,ze za parę lat następny myśliciel nie dojdzie do wniosku ,ze musimy pracować do 70 ? Albo ,że w związku z kryzysem , tsunami, stonka - nieotrzebne skreślić - nie obniżą ludziom emerytur ? żebym była młodsza ..... nawet bym sie za siebie nie obejrzała .

Gość protestująca pod sejmem
byłam! ale się dzialo!:classic_cool:

Gość lizaczka
szczerze mówiąc to mi nie przeszkadza ta praca do 67 roku bo po prostu lubie pracować i nie wyobrażam sobie życia bez pracy

Gość lizaczka
a pewnie jak mi jakaś choroba wyskoczy to może i nie będe pracować po 50 tce ;)

te protestu organizowane przez opozycje, ugadane z pisem zwiazki zawodowe (a konkretnie dzialacze związkowi) są komicznie wręcz mizerne i małe :D protest przeciwko acta wyprowadzil ludzi na ulice w ciagu 2 tygodni wiecej niz pis zorganizowal ludu na manifestacje przez 4 lata:D

Gość dfgwdgsdgsdg
Przeciwko późniejszym emeryturom zebrano 2mln podpisów a dzisiaj demonstrowało kilkadziesiąt tysięcy związkowców a ty twierdzisz że to więcej niż kilka tys przeciwko acta???

lizaczka - ty pewnie lubisz pracowac bo siedzisz za biurkiem tepa dzido. Co ma powiedziec moja mama? Ma przepracowane 25 lat,obecnie ma 52 lata i robi na czarno. Musiala sie jakies 5 lat temu zwolnic. Pracowala w zakladach miesnych. Dlugo sie leczyla,lasery itp. Gdyby nie zrezygnowala z pracy dzis pewnie siedzialaby na wozku. Miala straszne problemy z kregoslupem. W takich zakladach nie spotkasz ludzi po 50tce. Bo to ciezka harowka. Moja mama ma dopiero 52 lata a non stop musze wysluchiwac jak ja stawy bola,wszystko jej wysiada. Nie wyobrazam sobie teraz co bedzie. Bo ledwo ja ciagne,i co...mialabym ja sobie jeszcze na kark zwalic jak w koncu sil jej braknie do pracy? No ale od czego jest rodzina :o Polacy niech obala ten rzad tak jak zrobili to w Egipcie. Tu potrzeba dobrej obstawy,bron itp. Nie dajmy im zaglodzic naszych dzieci!! W takich chwilach zaluje ze nie usunelam ciazy. Moze to by bylo lepiej. Teraz sie boje o przyszlosc mojej corki :o Bo mi tak szczerze to nie chce sie zyc w tym zasyfialym systemie.

Gość Emertyry od 50 roku dla M i K
Człowiek przeciętnie żyje od 60 - 70 i zwykle w słabym zdrowiu. Maksymalnie do 50 czyli około 25 lat okresu składkowego zus powinno wystarczyć na od 15 lat pobierania emerytury to i tak jest 10 lat do przodu. PRECZ Z TUSKIEM !! najpierw Acta teraz Emerytury dla nieboszczyków ?

a tobie odklada się jedynie wirtualnie:D a dopiero ci mlodsi od ciebie będa tobie wlacać na konto gotówkę byś dostal emeryturkę:P aktualnie to w susie jak masz załóżmy 30 lat to nie masz zbyt dużo fizycznie kasy odlozonej:D:D:D::D twoja kasa idzie na emeryturkę dla twojej matki, cioci, babci itd

Gość precz!!
obalic tych złodziei, mam nadzieje ze spoleczenstwo sie w koncu zbuntuje bo juz i tak za dlugo siedzielismy cicho...

Gość kogoś to obchodzi
Nie da się ukryć, że pod nickiem "Tym razem to znowu ja + ban x2" pisze Dariusz, 50-letni nowohucianin na utrzymaniu to mamusi, to państwa po przez rencine :D:D Dariusz to znana postać, która po ujawnieniu jego profilu na NK odgrażała się policją i milionowymi odszkodowaniami. Prawda Dariusz, że miałem się "czuć z pyszna" ?? :D:D:D A ty miałeś Darku zostać niemcem z nową tożsamością???

Gość jak rozpoznac szpiega?
POwinien dostać jakiegoś bana za podwójne konto :O

Gość halinaB
zdrajca Polaków !

Gość fdgfhgj
lizaczka ty glupia ku r wo, to ze ty cchesz zapierdalac to nie znaczy, ze kazdy, powinien byc wolny wybor a nie obowiązek, powinno byc jak do tej pory! kto chce to niech zapierdala i w wieku90 lat, a kto cche niech dizie na emeryture w wieku 65 lat (facet), 60 lat (kobieta)

Gość fdgfhgj
"Nie da się ukryć, że pod nickiem "Tym razem to znowu ja + ban x2" pisze Dariusz, 50-letni nowohucianin na utrzymaniu to mamusi, to państwa po przez rencine Dariusz to znana postać, która po ujawnieniu jego profilu na NK odgrażała się policją i milionowymi odszkodowaniami. Prawda Dariusz, że miałem się "czuć z pyszna" ?? A ty miałeś Darku zostać niemcem z nową tożsamością??? " pod tym nickiem pisze jakies upośledzone umysłowo kurwiiszcze... co jakis temat o emerytuach to ta ku r wa się wpierdala i non stop to samo pieprzy, jakieś chore bydlę.

To jest tragedia co się dzieje. Dobrze że lepiej zarabiam i mogę pomagać swoim rodzicom płacąc im wszystkie rachunki. Ojciec jest na emeryturze- mizerne grosze- mamy nikt nie chce zatrudnić (albo tylko na czarno, albo do fizycznej -!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- pracy). To jest jakiś koszmar. Jaką mam pewność że za 30 lat pracę nadal będę miała? Chcę zdobyć doświadczenie w zawodzie i uciekam z tego kraju bo tak dalej nie da się żyć. Wszystko drożeje, wmawia się nam żeśmy "Zielona wyspa" :-O

Gość lenka...1990
Czy Tusk wyzwał wczoraj przewodniczącego związkowców aby rozjuszyć tłum ? Polewaczki już czekały 2 ulice dalej. Wtedy mogliby trąbić w TVN jaka to "chołota" przyjechała robić zadymy ! Podobnie było 11 listopada. Prowokacja i zadyma.

Gość lela***
Nie mam nic przeciwko pracy do 67-roku życia, ale pod pewnymi warunkami: -godna praca za godne pieniądze (teraz po 7 latach pracy po studiach i w zawodzie zarabiam niecałe 1500zł, szukam pracy lepiej płatnej, ale jest baaardzo ciężko) - opieki zdrowotnej na odpowiednim poziomie (bo teraz jest tak, że jak coś złego nagle się dzieje , to trzeba iść prywatnie do na NFZ są takie kolejki, że miesiącami się czaeka)

Gość gość
Kaczyński wygra to wam poobniża ten wiek emerytalny!