Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mo0oo0oNa

skóra po ciazy- Olej kukurydziany- wybawienie!

Polecane posty

Witam:) 3 msc temu urodzilam dziecko, po porodzie wpadłam w anemie (mam sucha skore) a po ciazy została mi rozciagnieta skóra na brzuchu, kilka dni temu natknełam sie na olej kukurydziany pomyslalam spróbuje nic nie trace, posmarowałam brzuch po kapieli moim zaskoczeniem bylo to ze bardzo szybko sie wchłona skora nie została tłusta, jest bezzapachowy. Po trzech zastosowaniach zobaczylam duza poprawe, moja skora na brzuchu stała sie napieta, nie jest taka flakowata skora jest jakby ujednolicona, jesli ktoras rodziła i ma brzuszek poporodowy to wie o czym mowie;) Dziewczyny sprobujcie moze i Wam pomoze powodzenia!!! :)

ale to za 7 miesięcy :D! Po pierwszej ciąży stosowałam mało kokosowe (SHEA) i było świetne. Teraz niestety w mojej miejscowości nie ma Mydlarni :(...wiem wiem, zawsze można zamówić przez internet ale wypróbować samemu, ah. Co do działania stosowałam zarówno dla siebie jak i mojej kochanej Julki w pierwszych tygodniach, jej skóra była mniej podrażniona a moja nawilżona i rozstępy zniknęły bardzo szybko. Co do Oleju kukurydzianego, gdzie go mogę kupić?

dziękuję :D myślałam, że chodzi o jakiś konkretny ;) POZDRAWIAM

No ja właśnie też myślałam, że chodzi o coś konkretnego, ale w sumie bardzo ciekawie. Na pewno wypróbuję

Gość beatabea99
zgadzam się! Olej kukurydziany robi swoje, warto go używać tym bardziej, że nie jest drogi.

Gość gość
Natu, maslo kokosowe i shea to dwie zupelnie inne rzeczy.

W sklepie spożywczym? Ja nie widziałam, zamawiałam sobie na oleofarm24.pl. W sklepach to mamy kilka rodzajów rzepakowego i słonecznikowego i to by było na tyle :)

Gość izka200
haha, u mnie na wsi (dużej!) jak w sklepie uraczę oleje słonecznikowy to jest święto. Zostają tylko zakupy w internecie ;)

Gość gość
co za głupia cizia

Taka jest niestety prawda, w sklepach - nie tylko tych w małych miejscowościach, ale i w marketach, wybór olejów niestety jest żaden, a szkoda.

Może jest, wiadomo, że w wielu sklepach znajdziemy różne oleje, niemniej jednak rozchodziło się w tej dyskusji o to, że raczej ich nie ma (no bo w większości wybór jest lichy).

Gość izka200
To samo miałam na myśli. Przez internet najwygodniej, jest duży wybór. Jedynym mankamentem jest to, że na przesyłkę należy chwilę poczekać.

zależy gdzie zamawiasz i jaką wybierasz przesyłkę. Jak cos ma iść poleconym priorytetem to jest u nas na drugi dzień, więc biorąc pod uwagę niższą cenę - warto jeden dzień poczekać :)

Gość gość
Ja też jestem zwolenniczką olejku kukurydzianego , super działa na skórę. A dla niewtajemniczonych, polecam ten artykuł - http://olej-kukurydziany.pl poczytajcie jakie ma właściwości ten olejek, a ma ich wiele :)

Gość Umyysł
Na skórę po ciąży działały na mnie jedynie kosmetyki z Mama Care z Efektimy. Wszystko inne okazało się być pieniędzmi wyrzuconymi w błoto.