Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaEMmy234

2 latka dostała ciemieniuchy!!!!!

Polecane posty

Gość mamaEMmy234

O żesz... nie wiedziałam co to jest, ma duzo włosków, przeglądałam wlasnie jak wyglada ciemieniucha no i prosze.. to jest to. Wczoraj jakis strupek jej odszedl i troszke krewki puściło.Co radzicie, do lekarza, czy samemu sie tego pozbyc? Zwykła oiwka i czesanie wystarczy czy moze poleicie coś specjalnego? Dodam ze ją to nie swędzi, w wieku niemowlęcym nie miała nigdy tego problemu, nie wiem dlaczego teraz, ale czytałam ze zdarza sie nawet do 3 r.ż. Poradzcie cos skutecznego :(

witam .moze za malo czeszesz swoja corke .z nieczesania tj masazu skory glowy robi sie ciemieniucha.nasmaruj glowe oliwka dla dzieci najlepiej zostaw tak na caly dzien i wyczesz.powinno pomoc.jesli nie to w aptece mozna kupic olejek chyba ciemieniuszka .pozdrawiam

synkowi mojemu tez sie niedawno zdarzyla ciemieniucha, ma bujna czupryne i na poczatku nie zauwazylam; wystarczylo mycie glowy codzienne i wyczesywanie po kapieli szczotka; po tygodniu nie bylo ciemieniuchy; mozesz tez sprobowac z oliwka albo ciemieniuszka tak jak pisala kasiulek;

Gość ja ci polece dobry i najlepszy
krem na to paskudztwo, zreszta poczytaj opinie Mama i Ja krem na ciemieniuche AA ok 16zł super, skuteczny, u nas juz po 1 dniu zeszlo, zalezy od stanu zaawansowania

Gość naiwna chce byc naiwna
Ja była w aptece i dostałam radę od aptekarki, która tak wyleczyła ciemieniuchę u swojej 3 latki: tylko oliwa z oliwek (wacikiem nasaczonym mażesz jej to, odczekujesz, wyczesujesz szczotką) a włosy myjesz szamponem oilatum lub emolium. Przyczyny? Albo myłaś jej za rzadko włosy albo ma skłonności do alergii albo nie wiem co:) U nas się udało, 3 dni szczotkowania i codziennego mysia włosów a potem mycie raz na tydzień.

Gość ja ci polece dobry i najlepszy
chyba OLEJUSZKA tak sie nazywa, ale u nas sie nie sprawdzil

Gość mamaEMmy234
Dzieki dziewczyny :) Wiem ze nie ma przyczyny ciemieniuchy, to jakis hormon ... Tak zrobie kupie cos w aptece , zobaczymy co powiedza panie farmaceutki. Co do mycia... raz w tygodnu myje jej włosy, bo nie mam potzreby częsciej. Ten raz w tyg to dla ans koszmar, krzyk i płacz, myslalam ze zle spłukuje włoski, dlatego teraz staram sie zrobić to dokładnie. Oooo ten AA krem moze bedzie dobry, czytalam własnie na bangla.pl opinie o nim,sprobuje

Gość kasiaordon1978
zgadzam się z przedmówczynia, kremu nie polecam Spray na ciemieniuche Babycap za ok 15zł jest skuteczny, u nas tak samo po 1 dniu zaczelo wszystko ladnie schodzic