Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no i se narobiłam..

Od owoców popsuły mi się zęby

Polecane posty

Gość no i se narobiłam..

bylam na diecie owocowo warzywnej, 3 zeby do leczenia :O dentystka mi powiedziała ze owoce zawierają kwasy cytrynowy, winowy, jabłkowy itp one rozpuszczają szkliwo...b.duzo cukru ktorymi zywią sie bakterie No i dupa :( nie wiem teraz co mam jesc

Gość adadbdata
haha są na rynku pasty przeciw erozji zębow powodowane przez owoce, soki, kawe etc

Gość hehhh
Moja córka ma podobnie :/ dostała od dentystki niemal zakaz jedzenia cytrusów ze względu na szkliwo.

Gość lalalalalalal
Kwasy owocowe niszczą szkliwo - ale od tego ma sie nadwrażliwoć.... pchnica - chybaowała jak należy że az 3 poważne ubytki w tak króciutkim czasie

Gość lalalalalalal
* chyba nie szorowałas

Gość ummmmmmm
A jak robiłaś z myciem zębów? Czytałam, że po zjedzeniu owoców nie powinno się myć zębów przez ok. pół godziny właśnie dlatego, że szkliwo jest naruszone i jak zaczniesz jeszcze szorować szczoteczką to sobie zetrzesz

Gość lalalalalalal
przesada w żadna stronę nie jest dobra... po prostu ogranicz owoce na jakis czas i zacznij racjonalną dietę a nie cuda niewidy. monodietę kończysz to potem efekt jojo jest

Gość dokąłdnie tak jak piszesz
ładnie kurwa sciemniasz :-o ja jem owowce i warzywa od roku i zeby mam białe jak snieg

Gość a co ma do tego kolor
Ja mam kolor zebow zolty i bynajmniej nie od braku mycia jedzenia czy palenia (nigdy nie palilam). Takie juz sa i zawsze byly.

Gość jdjdjdtjtjq
mozliwe, to zalezy tez od indywidualnej podatnosci zebow. Niektorzy nie myją zebow prawie wcale a zeby zdrowe, inni 3x dzienne a prochnica non stop

Gość 435ggr
Stan zęby to 90% genetyka. A zęby naturalnie żółte są zdrowsze i mniej podatne na psucie.