Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojojjjjjjjjjjj -.-

Boję się iść do technikum...

Polecane posty

Gość ojojjjjjjjjjjj -.-

W tym roku idę do technikum, myślałam, że pójdę tam sama, ale dzisiaj okazało się, że do tego samego technikum co ja idą 2 dziewczyny z mojej klasy, a ja bardzo nie lubię mojej klasy. Mam w tej szkole kiepską opinię, w podstawówce wyrobiłam sobie taką opinię. Byłam mała, głupie i chciałam być "fajna". Byłam tak tępa, że masakra. Żałuję tego. W gimnazjum się zmieniłam, mnie specjalnie dali do przeciwnej klasy, bo podobno wszystkich zgarszałam, no i wszyscy się znali itp. ja się nigdzie nie wkręciłam i zostałam sama, do tego jestem nieśmiała. W technikum chciałam zacząć wszytko od początku, ale wolałabym być tam sama, nie chcę żeby opinia z gimnazjum przeszła do tej szkoły. Doradźcie coś, czy iść jednak gdzie indziej, czy olać te dziewczyny. Bo ja sama już nie wiem ;<

Gość Ból głowy-ay
A co ty żyjesz dla nich czy dla siebie? Twoja sprawa jak i co robiłaś. Koleżanki mogą być wredne, ale jak stanowczo będziesz brnąć do przodu z nowym image to dadzą sobie na wstrzymanie. Ile można bawić się tą samą lalką? :)

Gość ojojjjjjjjjjjj -.-
No dla siebie żyję, ale wolałabym zacząć wszystko z czystą kartą. Ja idę sama, nie wiem czy będę potrafiła się wkręcić do nowego towarzystwa itp. Dla mnie to będzie dodatkowy stres, jak będą te dziewczyny. One są bardzo otwarte, więc pewnie bez problemu znajdą tam znajomych, a mnie zdyskwalifikują. -.-

Gość i tu cie zaskoczę
miałam podobną sytuację, a w średniej miałąm tyle koleżanek kolegów ile chciałam, powiem ci tak zakumpluj się z kimś z nastarszych klas- to zawsze budzi respekt u kotów

Gość jggggggggggggggggggggg
nie martw się,moja koleżanka miała podobną sytuację i na początku owszem,dogadywały jej tamte dziewczyny ale z czasem sie odwaliły a koleżanka znalazła przyjaciół :) przecież one będą tylko dwie,a poza nimi masa nowych osób ja koncze liceum i żałuje teraz ,że tak bardzo sie wszystkim przejmowałam szybko zleciało

Gość karola^^95
miałam podobną sytuacje jak ty. Rok temu strasznie sie bałam, bo w gim nie byłam zbyt lubiana w klasie i miałam paru wrogów. Teraz chodze do 1 klasy liceum i powiem ci tak z perspektywy czasu. Na początku wszyscy gapią sie na wszystkich, przez pierwsze tygodnie w nowej klasie/szkole wyrabiaja sobie o tobie opinie. I to własnie jest ten czas by sie zapoznac. I zaprezentowac. Jak od samego początku wyrobisz sobie opinie i odnajdziesz sie w jakiejs grupie to potem jest gitez :] Masakrycznie sie bałam na początku,ze nikt mnie napewno nie polubi itp. Bzdura totalna.!!! nawet sie nie spodziewałam ze poznam takie fajne osoby i to z nimi sie teraz trzymam w klasie. Jak na samym początku zobaczą w klasie ze jestes miła i ogóonie spoko zagadasz do paru osób, pokazesz swoj charakter to niby czemu mieli by cie nie polubic? :) Pamietaj ze wystarczy sie troche otworzyc i juz jest 100% lepiej, a zapewniam cie ze wiekszosc osób ma ten sam problem co ty i tez sie boi.

Gość karola^^95
a tymi dziewczynami sie nie przejmuj. W nowej klasie bedzie 25-30 osób i myślisz ze wszyscy beda sie przejmowac tymi 2 laskami co one o tobie mowia? Ważne jak ty sie dasz poznac.