Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz tego dosc

!!!!!!!!!!!!OKROPNA KRÓLIKA WSZYSTKO NISZCZY!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość mam juz tego dosc

ludzie ja już nie wyrabiam mam królice od 2 lat jest tak wredna że po prostu ręce opadają! przegryzła mi chyba wszystkie możliwe kable zniszczyla 3 ladowarki, 2 pary sluchawek, 2 kable usb, prostownice, ostantio nawet kabel od internetu i musialam wolac faceta i dodatkowe koszty! oprócz tego zjadła, firanki, pościel, ciuchy, tapete na ścianie, pantofle, książke z biblioteki no poprostu wszystko! ona niszczy wszystko co napotka na swej drodze, wszędzie mam dziury! jakby tego było mało w nocy tak hałasuje, gryzie pręty, kopie w klatce i wywala wszystko z kuwety poza klatke a ja spac nie moge. Poza tym nie da sie nawet wziasc na rece, jak probuje to jestem cala zdrapana kiedys podrapala mnie kolo oka jak ja chcialam przytulic i malo brakowalo a by mi oko wybila... CO JA MAM ZROBIC CHCIALAM JA ODDAC KOLEZANCE ALE NIKT JEJ NIE CHCE A PRZECIEŻ NIE WYRZUCE JEJ NA ULICE I NIE PISZCIE ZE TO MOJA WINA BO POWINNAM POCHOWAC KABLE ITP PRZECIEZ NIE DA SIE WSZYSTKIEGO SCHOWAC A TE KABLE PRZEGRYZLA JAK MNIE NIE BYLO NA WEKEEND I UCIEKLA Z KLATKI JAK WROCILAM WSZYSTKO BYLO POROZWALANE

Gość dfyuiopiujhygfhyujio
Święta się zbliżają, pasztet zrób :]

Gość zmień jej imię
na Paszteta :classic_cool:

Gość mam juz tego dosc
KRÓLICA* miało być

Gość koty to chooje
zjedz ją

A tak w ogóle da się pogłaskać, jaki ma stosunek do Ciebie? Lubi Cię, boi się czy jak?

Gość mam juz tego dosc
jej sie nie da pokochać ona mnie po prostu doprowadza do szału, zwariuje zaniedługo, mialam wczesniej 2 króliki samce i to były aniołki w porównaniu z nią!

"oprócz tego zjadła, firanki, pościel, ciuchy, tapete na ścianie, pantofle, książke z biblioteki no poprostu wszystko!" - hahhahaha! Padłam ! :D no to chyba jednak nie masz wyjścia... Pasztet :D

Gość mam juz tego dosc
pogłaskać sie da, ale wziasc na rece to już nie, jak próbuje to zawsze kończy sie szramami na rękach

Gość rów mariana
tak blokuj klatkę, żeby nie uciekła, a jak ją wypuszczasz to w zamkniętym pomieszczeniu gdzie nie ma dostępu do takich rzeczy typu przedpokój. ja tak robię ze swoją, ale moja jest raczej cicha i hałasuje jedynie o 3 nad ranem, ale wtedy jeszcze nie śpię to nie mam z tym problemu także nie poradzę :P

Gość Smacznego
aj tam nie da się... :P

Gość zrób pasztet
i po problemie :)

Gość fajny królik
a ja myslałam że to takie trusie, nic nie robią tylko przeżuwają.

Gość klcha
ja mam króliczke, ktora tez nie da sie wziasc na rece, ogolnie taka zadziora jest :) ale.... ja ją moge zostawic samą w domu na kilka godzin i NIC nie zniszczy... ogolnie nie zyje w klatce, na noc zamykam ją w kuchni ale klatka otwarta i nic nie robi z tych rzeczy co pisalas, no chyba, ze ma ruje to sra i sika gdzie popadnie :) jedyne co to gryzie kable jak jej przeszkadzaja do dostania sie do jakiegos miejsca... tak wiec wszystkie kable sa pochowane jak sie da. A ja sie nie musze niczym amrtwic...no i wybacz akurat kable od prostowniczy czy tefeonu mozna latwo zabezpieczyc przed krolikiem...acha i moze sterylizacja by ją uspokoila?

Gość mam juz tego dosc
pasztetu z niej nie zrobie bo mimo że doprowadza mnie do szału to krzywdy bym jej nie zrobiła klatke na noc blokuje i wtedy kopie pazurami tupie gryzie pręty że spać sie po prostu nie da a w dzień ją wypuszczam po pokoju i wtedy zabiera sie za wszystko co napotka na drodze

Gość mam juz tego dosc
gdzieś przeczytałam żeby na noc założyć koc na klatke to sie uspokoi to zrobiłam tak i dzisiaj patrze i połowa koca zjedzona !! nie mam sił już do niej :(((

Gość klcha
moze z zebami ma cos nie tak? czym ją karmisz?

Gość tiru riru... ;]
może jakieś nervosole jej dolewaj do picia? :D

Gość trybunał kafe
wyrok brzmi PASZTET!!

a ma wapno zawsze pod ręką do podgyzania? ja jak miałam kiedyś królika i mi biegał po pokoju i nie chciałam, by gryzł mi np. kanty mebli to je pryskałam perfumami. Działało, nie tykał się

Wiem, że może to śmieszne, ale spróbuj tak: np. siedząc z nią na dywanie, mów do niej dużo ciepłym, spokojnym głosem i jednocześnie np. ją głaszcz. Wołaj ją po imieniu. Co prawda ma te swoje 2 lata i swoje przyzwyczajenia, ale spróbuj. Niech Ci tak naprawdę zaufa.

Gość mam juz tego dosc
karmie ją różnie, granulatem, sianem, marchewką, sałatą itp

Gość klcha
grr zadne sztuczne wapna... tylko siano i warzywa !

Gość mam juz tego dosc
tak właśnie robie często jak jest poza klatką to ją głaskam i jest zadowolona bo zgrzyta zębami ale co to ma do tego że wszystkie niszczy

Gość klcha
sałata nie jest dobra dla królika... moja je sporo warzyw moze dlatego nie chce jej sie mielić pysiem jeszcze przy innych rzeczach ;d ale jak jest gloda to za gazety lapie... moze je za malo ?

Gość mam juz tego dosc
wapna nie ma bo to podobno nie zdrowie ale daje jej kartony czy rolki po papierze

Gość a ja mam kable na wierzchu
i zero zwierza w domu! hehe.

Gość mam juz tego dosc
znam te strony jak już mówiłam to nie jest mój 1 królik ale z takim przypadkiem spotkałam sie po raz 1 koleżanka stwierdziła że może ona jest chora psychicznie