Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda kura domowa

menu na przyszly tydzień, podajcie propozycje obiadów

Polecane posty

Gość nie dużo
Askolek rozwiń temat o tych grzybkach bo nie znam tego przepisu to sos do gołąbków?

poprostu do sosu dodaje kilka suszonych grzybkow chociasz jadlam kiedys golabki wlasnie nie w pomidorowym a grzybowym sosie ale to byly z kasza

Gość nie dużo
Dziękuję

Gość młoda kura domowa
a co powiecie na takie menu? : 1) pulpety w sosie, ryż, surówka z białej kapusty 2) zupa ogórkowa + fasolka po bretońsku 3) pyzy, kotlety z jajek, marchewka z groszkiem 4) zupa jarzynowa + gołąbki w sosie pomidorowym 5) panga, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty w Wielką Sobotę post, a w niedzielę wiadomo

Gość wygląda na to
askolek .......... dobrze napisała, a SAMOZWAŃCZA .........zbombardowana_laleczka, nie zna się na rzeczy, ale do krytyki jest pierwsza. """"4-rosol (z 4 udek) miesko jak bedzie gotowe wyciagnij oskub i odlej troche rosolu dodaj warzywa najlepiej starkowane zagesc maka + smietana dopraw i masz miesny sos do ziemniakow lub ryzu na 2 danie do tego ogorasek konserwowy"""" Ten sos w punkcie 4, to potrawka z kurczaka i nie widzę nic w tym dziwnego, można do sosu dodać jeszcze pokrojoną fasolkę szparagową, jak dla mnie pycha, ale już 100 lat nie jadłam tego, bo u mnie za sosami nie przepadają.

yyy.... ja o swietach zapomnialam.a co do menu to ugotuj co lubisz co potrafisz poprostu,ja tylko poradze zebys teraz spisala liste zakupow i podliczyla ile to cie wyniesie.

na fasolkę nie wpadłam jeszcze koniecznie muszę spróbować ja zazwyczaj dodaje groszek kons.

Gość młoda kura domowa
askolek, a jak myślisz, to co wymieniłam, to drogo wyjdzie? z tego co wypisałam to musiałabym kupić mięso mielone na pulpety i gołąbki, kapustę białą, rybę, groszek, kiełbasę jakąś do fasolki, i jakies tam drobiazgi, resztę (ryż, fasolę, kapustę białą i kiszona, ziemniaki, marchewkę, jajka) mam w domu.. to ile, z 60 zł wydam? 70? dodam, że nie kupuję w almie, stołuje się w biedronce i kauflandzie, real.

jak ja robie pulpety dodaje ugotowana torebke ryzu na 0,5kg miesa nie zmienia to smaku a wiecej wychodzi. mysle ze tak mniej wiecej Cie wyniesie.

Gość młoda kura domowa
to chyba nie jest dużo jak na 5 obiadów na 5-osobową rodzinę w składzie z trzema bykami, nie?:)

ja na tydzien na 4 os +2 psy wydaje ok 200 zl ale wliczam w to pieczywo majonezy cukier,mleko make,wedliny itd itp. z tym ze ziemniaki mam swoje miesa nie jemy codziennie bo ja i dzieci nie przepadamy a warzywa nie sa drogie.daje rade jeszcze z takim budzetem upiec jakies ciasto lub zrobic dzieciakom deser.Zawsze robie menu na 7 dni i raz w tygodniu zakupy(pieczywo tylko codziennie)miesko zamrażam.a potem nie musze latac po sklepach i nie wydaje kasy na niepotrzebne rzeczy.

Gość młoda kura domowa
hej :) ja już po zakupach, wydałam 153 zł, ale wózek pełny. oprócz produktów na zaplanowane menu kupiłam sporo innych rzeczy: sery na kanapki, jogurty, woda, mąkę, mleko, parówki, margaryna, sporo owoców, trochę chemii, itp i śmiem twierdzić, że oprócz chleba o końca tygodnia nie będę musiała wydać nawet złotówki na nic więcej. jestem zadowolona :D 153 zł na cały tydzień, nawet nie myślałam, że tak można :D

Gość asiap8989
witam, polecam kilka swoich sprawdzonych menu na cały tydzień, gotuję dla siebie męża i dwuletniej córeczki. 1kotlety z piersi kurczaka z frytkami i surówka 2.zupa pomidorowa z makaronem i ziemniakami + na deser kisiel 3. gołąbki bez zawijania ( poniżej podaję przepis) ziemniaki puree + groszek z marchewką 4. gołąbki bez zawijania ziemniaki i surówka 5. pulki śledzie i surówka 6. schab ziemniaki i surówka 7. rosół gołąbki bez zawijania: mielone jajko bułka tarta marchewka i korzeń pietruszki zetrzeć na tarce na małych oczkach sól i pieprz olej do smażenia i mąka do obtoczenia gołąbków piec z każdej strony na złoty kolor

Gość asiap8989
kolejne menu na następny tydzień: 1.zupa ogórkowa + budyń 2. placki ziemniaczane z cukrem i śmietaną + kisiel 3. schab ziemniaki puree i surówka 4. zupa z groszku konserwowego 5. panga z ziemniakami + groszek z marchewki 6. pierogi z kapustą i grzybami + cebulka i surówka na deser kisiel 7. naleśniki z dżemem i serem

Gość asiap8989
podaję przepis na zupę z groszku konserwowego jest pyszna i niedroga marchewka ziemniaki puszka groszku 2 zwyczajne sól, pieprz, majeranek 3-4 szkl wody marchewkę, ziemniaki i zwyczajną pokroić w kosteczkę , zwyczajną można trochę podpiec na oleju, wrzucamy do garnka i zalewamy wodą gotować aż zmięknie na koniec dodać groszek bez wody i chwilkę jeszcze podgotować i doprawić