Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość awe23

dlaczego nie będzie referendum ?

Polecane posty

Gość żadnej emerytury nie dostaniec
jak to co przepadł.

a czy wy słyszycie jakie są dziś emerytury? 800 Pl i co zazdrościcie im? niektórzy zarabiają po 5-8 tys albo więcej po co te wrzaski? nie mówie o komunistach z emerytura 8 i więcej tys.

a czy wy słyszycie jakie są dziś emerytury? 800 Pl i co zazdrościcie im? niektórzy zarabiają po 5-8 tys albo więcej po co te wrzaski? nie mówie o komunistach z emerytura 8 i więcej tys.

19:47 [zgłoś do usunięcia] żadnej emerytury nie dostaniec "nie powinno być w ogóle czegos takiego jak wcześniejsze emerytury...." dokładnie, a wiecie, że np tacy strażacy, nie dość że mogą iśc po 15 latach, to nie wylicza im się emerytura z ostatnich lat tylko z OSTATNIEJ PENSJI, którą im komendant przyznaje UZNANIOWO! wystarczy odpowiednio wylizać mu dupsko a na pasku zobaczy się 4tys i tym sposobem już po 15 latach pracy moze mieć 60% z tego to 2,5 koła dla gościa 30 letniego do końca życia! 19:48 [zgłoś do usunięcia] a co z kapitalem osób które umarły ? znalem mnostwo osob ktore pracowały od 17 18 lat wiec ok 40 lat składki płacone do zusu i te osoby albo umieraly tuz przed osiagnięciem wieku emerytalnego lub zaraz po kapital tych ludzi idzie na konto tego strażaka np czy górnika...

Gość lulka75
a moze bytak zbojkotowac wybory - po prostu nie isc glosowac- nie ma frekfencji nie ma wyborow - sa ale nie wazne , panstwo nas olewa - my olejmy panstwo . co myslicie?

przyczyna braku narodzin, jest anty rodzinna polityka rzadu - przynajmniej w Polsce, bo zgodzę się, ze tacy Niemcy to mają po prostu za dobrze i cudują. Jeśli nie dostaniesz żłobka albo do przedszkola żeby dziecko zapisać to musisz wstać o 4 rano ... zasiłki rodzinne to śmieszne pieniądze, jeszcze przy drastycznym kryterium dochodowym....to jak tu mieć dzieci? skoro strach o ich utrzymanie, nie ma ich z kim zostawić, zeby iśc do pracy?

Gość ixyyyyyyyyyyy
[zgłoś do usunięcia] żadnej emerytury nie dostaniec "nie powinno być w ogóle czegos takiego jak wcześniejsze emerytury...." dokładnie, a wiecie, że np tacy strażacy, nie dość że mogą iśc po 15 latach, to nie wylicza im się emerytura z ostatnich lat tylko z OSTATNIEJ PENSJI, którą im komendant przyznaje UZNANIOWO! wystarczy odpowiednio wylizać mu dupsko a na pasku zobaczy się 4tys i tym sposobem już po 15 latach pracy moze mieć 60% z tego to 2,5 koła dla gościa 30 letniego do końca życia! chcesz powiedziec, ze zostal strazakiem w wieku 15 lat?? :D

uważam,ze składki powinny być dziedziczne!!! umierasz w wieku 65 lat i co/ wszystko zabiera tusek,bo jego baba nie pracuje, a żyje ponad stan@

lulka75 bardziej skuteczne manifestacje przykład acta. Tusk wymięknie widząc topniejące sondaże

19:53 [zgłoś do usunięcia] żadnej emerytury nie dostaniec na zachodzie tez tak myslano...i dali zwolnienia od podatkow, becikowe 30000 itd itp...i gowno. rozmażają sie tylko turcy, murzyny, araby ....bo oni nie maja emeryturki bo nie pracuja legalnie lub wcale i musza meic dzieci by ich na starośc utryzmywaly.... biali w weuropie nie chca miec dzieci jak nie mają kasy mowia ze z braku kasy....jak kasa jest mowią ze nie chca bo wola sie bawić i korzystać z życia... bgaci ludzie w polsce...albo nie bogaci. normalni, gdzie on zarabia 4tys ona 3 tys i zyja dostatnio maja jedno dziecko, max 2.... a w tym czasie arab ma juz 5 dzieci

Gość ixyyyyyyyyyyy
lulka a co ci z tego bojkotu za 3 lata? zbojkotujesz te wybory to beda nastepne

"zostal strazakiem w wieku 15 lat??" nie w wieku 20 tuż po szkole, dokładnie to 35 lat i se la vi .... inni na niego robią do KOŃCA ŻYCIA!

19:55 [zgłoś do usunięcia] *minerwa* uważam,ze składki powinny być dziedziczne!!! umierasz w wieku 65 lat i co/ wszystko zabiera tusek,bo jego baba nie pracuje, a żyje ponad stan@ to by zus zbankrutowal w tydzien, wez kalkulator i policz sobie:D:D:D::D ps. jaroslaw kaczyński róneiż nie pracuje i zyje ponad stan...jak każdy poseł czy senator:classic_cool:

Gość lulka75
nie nie zna przeisow - ale pomyslow na tych pajacy nie mam . ile tak bedzie jeszcze / ile ludziesie bedana to godzic / kolejne nic nie dajace strajki? czemu polacy sie n to wszystko godza?

po prostu nikt za was nic nie zrobi trzeba wyjść na ulicę i pokazać swoje nie zadowolenie. Nie widzicie że Tusk wam się śmieje w oczy. Każda kolejna decyzja uderza w zwykłych obywateli. Przez Acta Tusk chciał zamknąć ostatni bastion wolności zwany internetem. Pogoda się poprawia wiosna zebrać się na facebooku i zrobić parę dużych manifestacji.

Gość ixyyyyyyyyyyy
a dlaczego my mamy pracowac na jarusia? jakby sobie zrobil dzieci to by mial kto na niego pracowac, a tak to niech nie narzeka

"na zachodzie tez tak myslano...i dali zwolnienia od podatkow, becikowe 30000" 1.u nas nie ma obcokrajowców tylu 2. ja nie mówię o jakichś becikowych! jednorazowych ja mówię o -dostępności opieki zdrowotnej - kobiety w ciąży dostają termin do giną za KLIKA MIESIĘCY -dostępności żłobków i przedszkoli (ma dziecko w takim wieku, wiem jak jest walka i stres) -pomocy co miesięcznej - nie musi być dużo wcale - ale by to były pewne pieniądze z ludzkim kryterium dochodowym.

Gość lulka75
czy ja jako 37 latka dostane emeryture? niby z czego ? to wszystko pada teraz , potezne dlugi - na co mam liczyc ze dzieci mnie utrzymaja ?

"na zachodzie tez tak myslano...i dali zwolnienia od podatkow, becikowe 30000" 1.u nas nie ma obcokrajowców tylu 2. ja nie mówię o jakichś becikowych! jednorazowych ja mówię o -dostępności opieki zdrowotnej - kobiety w ciąży dostają termin do giną za KLIKA MIESIĘCY -dostępności żłobków i przedszkoli (ma dziecko w takim wieku, wiem jak jest walka i stres) -pomocy co miesięcznej - nie musi być dużo wcale - ale by to były pewne pieniądze z ludzkim kryterium dochodowym. no ot ym mowa, pokazuje to że nie sprawdza sie poloiityka prorodzinna na zachodzie , czemu>????? bo ludzie wola robic kariere bawic sie, przedluzac mlodosc.... niz meic dzieci. patrzcie ile mamus z pierwsza ciąża w weiku 30 lat! antykoncepcja, aborcja, brak naciskow spolecznych na posiadanie męża szybko i dziecka.... efekt? niz demograficzny. w wawie duzo bogatych ludzi normalnie zarabiajacyhc fajne pencje ,...i co? jakos tez jest niz:D 1 dziecko czasem 2 .... to za malo!!!!

jestem w podobnym wieku i na zus już nie liczę, zal tylko kasy wywalonej w błoto do tej pory....

Gość ixyyyyyyyyyyy
sposob na niz demograficzny - ZMUSIC JARKA DO ROZMNAZANIA SIE :p

zgadzma sie z tymi strazakami. u mojej matki w panstwwym instytucie naukowym bylo tak ze kobiety w wieku 50 lat przechodzily sobie na emeryturkę po 20-30 latach pracy i dogadywaly sie z dyrektorem by wystawial zawyżone pensje na koniec... takich kobiet w polsce żyje dużo....:) nie potępiam, skoro byla opcja to glupi by nie skorzystal. to samo strażacy... ale trzbea to zlikwidować. ale wez rusz przywileje góników, policji, strażaków, itd???? to jarek znowy wyjdzie na ulice z solidarnoscia, związkami zawodowymi....

"w wawie duzo bogatych ludzi normalnie zarabiajacyhc fajne pensje" tak i pracujących do 19 pod presją zwolnienia (mam 5 na pani miejsce) a następnie dymają w korkach 2h do jakiejś klitki na zadupiu, którą kupili na 40 letni kredyt, bo fajne lokalizacje są droższe niż w Berlinie czy Wiedniu wiem, bo mieszkałam w Wawie, nie chciałbym mieć ani jednego dziecka, w takiej sytuacji. w każdym razie ja mam 2 i chciałbym mieć bardzo trzecie, ale się boję - przy tych cyrkach z przedszkolem ostatnio rozchwianej sytuacji....

Gość anika 28047
becikowe i wychowawczy nie pamietam na 2 dzieci - 47 zl ? moze sie zmienilo / - prak wlasnie zlobkow i przedszkoli w miescie lodzi sa chyba 4 zlobki od 6 mc - a maciezynski 4 mc a co przez 2 mc z dzieckiem ? usypiamy oddajemy do domu dziecka? mam 3 dzieci i nie wiem jak mi sie udalo je wychowac ? naprawde nie wiem , nie mieszkam w polsce od 2 lst i nie wyobrazam sobie zyc tam , to przykre ale taka jet prawda . aaa na okuliste czekalam 5 mc , do szpitala 2 mc ale tylko dzieki lapowka i znajomosci a tu dzis przychodzi ismo po tygodniu za zapraszaja mnie do zpitala na badzani i czy termin mi odpowiada , pan dentysta dzwni bo ma akurat wolne miejsce - moze bym chciala piekne plaby ze znieczuleniem za darmo / ale to nie polska

nie przesadzaj mundurówkę da się załatwić. Nic nie zrobią z podwyższeniem wieku emerytalnego.

"ale trzbea to zlikwidować. ale wez rusz przywileje góników, policji, strażaków, itd????" no niestety, dlatego obrywają zawsze najsłabsi... tylko CO TO ZA REFORMA?

oj zmieniło się teraz jest chyba coś 63zł na dziecko - można zaszaleć :D

Gość anika 28047
moj 20 letni syn po technikum - dalej tudja zaoczne - dostal prace w otelu 4 gwiazdki - mysle super zna angielski , fajnie wyglada , nie glupi chlopak - nono przepracowal tydzien na czarno oczywiscie , poslali go do pralni pch 200 kg wozki 9 niby waza 70 kg ale waga pokazuje 200 kg ) a poprzedni pracownik mial przeukline - skoda mi go ok praca jak praca - tylko czemu na czarno i czemu mowili ze do recepcjii , z swietnym angielskim bo turysci itp . jeszcze chce zostac jeszcze ma nadzieje , ale ile czasu obstawiam 3 mc i przyjedzie do mnie . a jego dziewczyna w knajpie na zmywaku - na czarno .

Gość anika 28047
63 zl na dziecko ej to ja sie pakuje i wracam