Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobiałka malin

Są tu jakieś wizażystki? Zapraszam ;)

Polecane posty

Gość kobiałka malin

Cześć wszystkim :D Odkąd pamiętam interesuje się wizażem. Przede mną stoi bardzo ważna decyzja, a mianowicie wybór kierunku studiów. Bardzo chciałabym iść na takie studia, ale jakoś wszyscy mi odradzają z tego względu, że nie łatwo znaleźć pracę, nie opłaca się itd. Wiele dziewczyn/ kobiet (w tym nawet moja mama która także się maluje) mówi mi, że mam talent w ręku i umiem wykonać ciekawy makijaż. Może nie są to Bóg wie jakie makijaże ale nie jestem profesjonalistką. Maluję się od 15-16 roku życia. Sama metodą prób i błędów uczę się co mi pasuje, co dobrze wygląda, czego nie warto robić. Nawet choćby głupia kreska, z którą mnóstwo dziewczyn ma problem, aby była prosta, już wychodzi mi idealnie. Jak myślicie zrezygnować z marzeń i iść na coś innego? Napiszcie mi, jak to jest, dużo zależy od tego ile się umie na starcie czy czy się trenuje to co pokazują na zajęciach? Jestem naprawdę zawzięta i lubię to robić :D

Gość kobiałka malin
czy lepiej jakieś studia, a potem sobie zrobić kurs wizażu? ja nawet nie chodzi o to, że koniecznie pracować jako wizażystka. po prostu chciałabym podszlifować warsztat pod okiem profesjonalistów.

Gość kobiałka malin
Tak dla samej siebie, dla przyjemności ;)

Gość kobiałka malin
chociaż pracą w tym zawodzie też bym nie gardziła :p doradźcie mi, proszę!

uwierz mi, ze jak bedziesz dobra w tym co robisz to bedziesz na tym trzepała niezla kase... musisz byc w tym naprawde dobra malowanie siebie a kogos to dwie rozne rzeczy

Gość kobiałka malin
wiem o tym doskonale. próbowałam i tak i tak. nikt nigdy nie był niezadowolony ;) tylko ja sobie tak myślę, że przecież techniki uczą na zajęciach, ważne żeby mieć dobrą rękę. poprawcie mnie jeżeli się mylę i już teraz powinnam robić znakomite makijaże;) wg mnie to mija się z celem bo przecież po co miałabym iść na studia skoro już teraz wszystko bym umiała.

Gość kobiałka malin
wciąż liczę na to, że pojawi się tu ktoś kto kiedyś też się z tym zmagał i ze mną porozmawia chwilkę :p