Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilarka brrrr

zajaczek-co dla 3 latka i 7 latki?

Polecane posty

Gość pilarka brrrr

kupujecie zabawki czy raczej tylko słodycze?

Gość Slodycze tylko.
Kupuje czekoladowe jajeczka, kurczaki, baranki, zajaczki itp. chowam je po calym domu, a dzieci z koszyczkami szukaja i maja niesamowita frajde :)

Gość cobnixy
słodycze

Gość ghtyjyukyuk
nic nie kupuje,bez przesady wymyslacie jakieś zajączki-dupączki,za duzo kasy macie czy jak?Ja kupuje dzieciom tylko na mikolaja,pod chionke,na dzien dziecka i urodziny innych dupereli nie uznaje.

Gość właśnie, jaki zajączek?
chyba komuś pomylił się z Mikołajem. Zajączek nie ma brody i nie chodzi z workiem z prezentami! to nie te święta!

Gość lela***
a co to takiego? pierwsze słyszę ;)

Gość zzz111
Słodycze kupuje i jakiś drobiazg np: jajko do lania wodą lub pistolet

Gość gdzie są
i tak to są święta, więć jest dużo słodyczy w domu, ciast... a psikawki kupuje się z okazji śmingusa, albo są te z zeszłego roku, po co prezenty jakie ś specjalne? dodatkowo?

Gość A powiedzcie mi o co chodzi
z tym zającem? Powaznie.U mnie w domu byly swieta,ale bez prezentow,bo nie bylo stac mojej rodziny.Kiedy robi sie tego zajaca? Wiem,ze to jakas tradycja wielkanocna,ale nie wiem a chcialabym synkowi w tym roku zrobic cos takiego. Pozdrawiam. I powiem Wam jeszcze,ze pamietam z dziecinstwa jak bylo mi przykro jak dzieciaki w szkole opowiadaly co dostaly od zajaca a ja musialam zmyslac,by nie wyjsc na idiotke przed dziecmi w klasie;(

Gość gdzie są
to nie żadna tradycja tylko naciągane wymysły bez sensu. Tradycja to prezenty na Boże Narodzenie

Gość do tej mądrali
To jest tradycja wielkanocna.Radzę sie dokształcić moja droga.Piszesz,że to wymysł.Wymysłem jest Święty Mikołaj,bo w biblii nie jest nigdzie napisane,że ktoś taki istniał.Był tylko biskup,który grzecznym dawał dary a niegrzecznym rózgi.A zajączek wielkanocny to symbol Wielkanocy,ktory tez ma swoją legendę.Faktem jest,ze nie pochodzi z Biblii tylko z ludu. Ale naprawde zanim zaczniecie pisac poczytajcie ksiazki a nie tylko tine i pania domu:-o

Gość kleosia samosia
A my kupujemy, jak najbardziej. Jest jedynaczka i stac nas na to zeby dziecko dostawalo prezenty. Wiec dla naszej 2latki zajaczek przyniesie zabawkowa kuchnie:)

Gość gdzie są
nie o to chodzi, że stać, czy nie stać, ale o sens. Jak ktoś widzi sens w bezsensie to może i prezenty robić z każdej innej okazji, np z okazji rozpoczęcia się nowego tygodnia, miesiąca, padającego deszczu, świecącego słońca, pierwszego ząbka, pierwszego kroczku, czy wypowiedzianego słowa, z okazji nabitego guza na głowie i z okazji rozpoczętego roku szkolnego, czy przedszkolnego, z okazji kataru, kichnięcia. Okazji można wymyślić mnóstwo, tylko nie ubierajcie tego w tradycję, bo takich tradycji nie ma!

Ja swojemu dziecku kupuję łakocie w kształcie zajączka,owieczki czy kurki. A od dziadków dostaje słodycze lub drobiazg typu zabawkę na śmigusa,książeczkę czy malowankę.

Ta tradycja zależy od regionu. U mnie nikt nawet o tym nie słyszał, by zajączek coś przynosił a mój mąż w dzieciństwie zawsze coś tam dostawał drobnego. I tu, gdzie teraz mieszkam jest to bardzo popularna tradycja, że dzieci dostają drobiazgi.

Gość pilarka brrrr
u mnie tez zawsze był zwyczaj ,ze jakies słodycze itp.ale u meza w rodzinie to corka(7 lat) w zeszłym roku dostała od chrzestnych rolki,mp3 i jeszcze kupe rzeczy typu torebka hello kitty itp,a moj mały stał i patrzył co prawda wtedy miał 2 latka wiec jeszcze tego nie rozumiał ,ale w tym roku obawiam sie ze moze byc płacz....(* u meza jest zwyczaj ,ze dzieci robia gniazdo i tam zajac przynosi prezenty)i stad moje pytanie czy sie teraz bawia 7 latki?

Gość pilarka brrrr
mialo byc corka siostry

Gość nie jest to tradycja
ktora miałaby silne korzenie w polsce- swieta wielkanocne to przede wszystkim baranek- i tradycja swiecenia jajek pokarmow ktore niesiemy w koszyku , nie ma oczywiscie powodów zeby nie zrobic dziecku niespodzianki w postaci prezentu ale ja akurat tego nie robie w Swieta Wielkanocne , hołduje tu tradycje wyniesione z mojego rodzinnego domu gdzie dom pachniał wypiekami swiatecznymi wedzonka dzieciaki malowały pisanki stroiły koszyczki , ale jak juz wczesniej pisałam nie jestem przeciwniczka zajaczka pozdrawiam i zycze wszystkim wesołych swiat