Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pupilkaaa

Ciagle je i płacze

Polecane posty

Gość Pupilkaaa

Witam, proszę o pomoc ponieważ juz sama nie wiem co mam zrobić . Mój synus ma dopiero 5 dni a nic nie robi tylko cały czas je. Na początku karmiłam go piersią ale to nie wystarczało ponieważ nie miałam dużo mleka więc w 3noc zaczelam go dokarmiac butelka ponieważ strasznie płakał i cały czas szukał dyda , próbowałam go przetrzymac ale płacz był tak straszny ze nie dałam rady. Teraz je 80 ml co 1,5 - 2 godz ale dzisiaj zjadł 100ml mleka z butelki i nadal był głodny więc dokarmiac go piersią. Robi dużo siusiu i puszcza baki ale kupili nie robił juz ponad 24 godz. Nie wiem co mam robić , strasznie mnie to denerwuje ze nie potrafię mu pomoc on cały czas tylko je i płacze . Proszę o pomoc bo ja rownież jestem juz na skraju wyczerpania co doprowadza mnie do płaczu. Pozdrawiam

Gość trtr
Chciałabym ci pomóc ale nie wiem co doradzić. Może poszukaj porad co ty powinnaś jeść żeby mieć maksymalnie wartościowy pokarm a co do modyfikowanego, to nie zmieniaj na inne tylko czekaj aż organizm malca przyzwyczai się do tego które mu dajesz. Dwadzieścia cztery godziny bez kupki u maleństwa to nie jest dużo. Tym się nie martw. Może też mały płacze z innego powodu? Pewnie dopiero wyszliście ze szpitala. Może w szpitalu było cieplej a w domu masz chłodniej i maleństwo po prostu domaga się otulania więc bliskości piersi (niekoniecznie bardziej pełnego brzuszka)?

Gość trtr
(Sorry jeśli błędnie przyjęłam że dokarmiasz modyfikowanym a nie własnym, odciągniętym.)

Gość mamama27
on na boga nie jest glodny tyle tylko chce ssać - a że ssać może pierś i m u leci mleko to go połyka - ssie butelke i też leci mu mleko i tez połyka - daj mu smoczka!! wg mnie nie jest głodny tylko chce ssać - a placze zwyczajnie z przejedzenia - rozpychasz mu żołądek dziecko powinno jesć wg schematu w 1dobie życia 10 ml co 3 godz w 2 20 ml , w 3 dobie 30 ml co 3 godz więc w 5 dobie 50 ml co 3 godziny i tak do 7 doby 70 ml co 3 godz i zostać na tym 70 - 100ml do końca 1 miesiąca życia.. to jest schemat mleka modyfikowanego - na piersi je kiedy chce ale też bez przesady .. daj smoczka - u nas sprawdził się lovi - i karm o stałych porach i tyle ile trzeba

Gość karmienie
Też bym spróbowała ze smoczkiem, ale nie tym przezroczystym silikonowym, a takim żółtym lateksowym - są bardziej miękkie, może da się go oszukać.