Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość strasznie się boję

Ktoś z was przeżył tzw. paraliż przysenny?

Polecane posty

Gość strasznie się boję

Jakieś 30 minut temu przeżyłam z tego co przeczytałam w internecie paraliż przysenny. Już się uspokoiłam ale nadal jestem w szoku bo nigdy wcześniej nie miałam z tym do czynienia nawet nie widziałam, że coś takiego istnieje. Nie mogłam zasnąć od ponad godziny. Nagle usłyszałam jakiś szept coś w stylu " zmienię ją, zmienię cię, zmienisz się" bynajmniej coś w tym stylu. Nie mogłam krzyczeć tak jak by mi coś ściągało wargi nie mogłam się w ogóle ruszyć mimo, że próbowałam się wyrwać, próbowałam podnieść rękę i nic kompletna panika i strach po kilku sekundach ustały szepty, a ciało stopniowo zaczęło się ruszać. Szybko się przeżegnałam, wzięłam krzyżyk i pomodliłam się. Pierwsze co pomyślałam - opętanie. Drugie to w ogóle miało miejsce, poleciały łzy, następnie pomyślałam, że nikt i tak w to nie uwierzy. Ostatecznie w internecie dowiedziałam się właśnie, że to mógł być ten paraliż przysenny. Teraz strasznie boje się zasnąć. Dodam, że mam 23 lata i takie coś zdarzyło się po raz pierwszy.

Gość Pirgiiiiill
Chodzi o to, że mózg na czas snu "wyłącza" mięśnie szkieletowe, żebyś np. naprawdę nie ruszała nogami, gdy Ci się śni, że biegniesz. O bardzo małego odsetka ludzi występuje tzw. paraliż przysenny, czyli budzisz się, a mózg nie zdąża jeszcze "uruchomić" mięśni szkieletowych i nie możesz poruszać kończynami.

Gość strasznie się boję
Pirgiiiiill miałaś taki atak? Bo nie chce już tego więcej przechodzić:( i nie iem jak temu zapobiec czy w ogóle się da?

nie bój się :) miewam to bardzo często. po pierwszym razie też byłam przerażona. po jakimś czasie możliwe, że się przyzwyczaisz. to często występujący stan. nic paranormalnego 🖐️

Gość strasznie się boję
tak czytam i ogólnie wszyscy coś widzieli a ja byłam w pełni świadoma tego, że leże u siebie w łóżku i ten szept wrrr straszne nigdy więcej :(

Gość umiermamamam
wlasnie wczoraj rozmawialam o tym ze znajomymi i prawie kazdy o tym slyszal a kilka osob to przezylo. mi sie zdarzylo w czasie choroby z goraczka wysoko, wiec tlumaczylam sobie to wplywem lekow i wlasnie temperatury. za to ostatnio przyjaciolka opowiadala to tak ''ze obudzila sie i robilo sie juz jasniej i wiedziala ze cos zlego jej sie przysnilo, chciala wziac telefon do siebie sprawdzic chociaz godzine [zeby nie trafila sie 3;00], nie mogla sie poruszyc, mowic tez nie, miala wrazenie ze umiera i slyszy jakis szum; przypuszcza ze trawlo to jakies 8 minut.

Gość strasznie się boję
Nie mam pojęcia ile to trwało u mnie. Bardzo chciałam się z tego wyrwać i chyba przez to nie trwało to tak długo. Buszowałam w zakamarkach pamięci i kiedyś już słyszałam podobne szepty, ale nie mogę sobie przypomnieć czy też działo się to co dziś, raczej nie bo była bym też taka spanikowana.