Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bubu1221

zasiłki dla młodych matek

Polecane posty

Gość bubu1221

hej mam pytanie uczę się jeszcze w technikum i chciałabym wiedzieć jakie zasiłki bedą mi przysługiwać kiedy urodzę maluszka. jest to dla mnie bardzo ważne.

Gość bubu1221
fajnie że się ktoś podpisuje za mnie dla mnie to ważne a widac ze ktos sobie stroi zarty

Gość MamkaŚląska
to ze sie uczysz nie ma tu znaczenia dostaniesz becikowe 1000 zl o ile jeszcze jest ewentualnie jesli dochody nie przekraczaja na osobe 504 zl to dodatkowy 1000 zl i zasilek rodzinny 68 zl no jesli jestes samotna matka to jakies 170 zl jak dobrze pamietam ale to tez musisz udowodnic

Gość dziaddek
i tak ci nawet na pampersy nie starczy hahah

Gość bubu1221
pampersy, jedzenie dla bobaska kupują mi rodzice, ja potrzebuje kasy na imprezy

Gość bubu1221
udowodnić czyli? maluszka i tak bede wychowywać sama

Gość bubu1221
ktoś kto sie podpisuje za mnie jest hamem i prostakiem. dla mnie to jest ważne i chce jak najwiecej sie dowiedziec wiec sie nie podpisuj za mnie

Gość sztawalewa
Zapytaj Katarzyny Waśniewskiej - ona wie najlepiej, gdzie i ile można wyciągnąćza dzieciaka. :classic_cool:

Rada dla Ciebie : -jesli ojciec dziecka nie jest nadziany,badz wykreca sie od tego ze jest ojcem po prostu olej dziada bo w przyszlosci mozesz miec problemy. W akcie urodzenia podaj zmyslone dane ojca. Dzieki temu bedziesz mogla wyjechac z dzieckiem za granice bez problemow. Poza tym Twoje dziecko bedzie uchronione i w przyszlosci tatus nie poda jej do sadu o alimenty badz opieke nad nim w razie czego ;) Znam osoby ktore latami walcza w sadzie o zgode na wyjazd dziecka bo tatus stroi fochy. A w tej Polsce to nie wiem czy dasz rade ciagnac i nie trzeba bedzie gdzies wyjechac. Pomysl o tym

Gość MamkaŚląska
Udowodnic czyli beda cie sprawdzac itd bo kazdy se moze powiedziec ze jestes samotna matka po za tym niewiem czy nei bedziesz musiala podac go o alimenty by miec ten status co do tego co napisala poprzedniczka to sprawa wyglada tak jesli chcesz od niego alimenty to musisz go podac jako ojca poza tym powiem ci tak ze ojcem bedzie czy tego chcesz czy nie a zawisci itd to moga cie w przyszlosci odsunac od dziecka kazde dziecko chce ojca czy blisko czy daleko zeby nie mialo pretensji potem do ciebie ja bym podala normalnie i ciagla alimenty a czy bedzie chcial sie widywac czy nie jego sprawa opisz ta sprawe z ojcem dziecka szerzej

Gość pytanie o leki - sterydy
nie dostaniesz 170 dla samotnej - chyba, ze ojciec nieznany. będziesz podawać ojca?

Gość pytanie o leki - sterydy
najlepiej podać ojca, zasądzić alimenty i ograniczyć władze - jeżeli to dupek.

Gość MamkaŚląska
doczytalam jest tak ze jesli bd dostawac alimenty od ojca to tego 170 nie dostaniesz a jak nie bd miec alimentow to mozesz dostac ale tak czy owak lepsze aliementy