Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mother_Monster

Tylko Polacy jedza 2-daniowe obiady...

Polecane posty

Twierdza ze niby chlop ma sie porzadnie najesc i potrzeba 2-daniowego obiadu. Podczas gdy w innych krajach jada sie np zupe ze szpinaku,pokropiona cytryna i ciut soli,do tego kromka chleba. Albo makaron z sosem pomidorowym,pieczone warzywa, soczewica z feta. A co robia Polacy? 1 danie zupa na miesie + 2 danie przewaznie ziemniaki badz kluski,ciezki sos,mielone lub kurczak,do tego salata z majonezem albo inne badziewia. Twierdza przy tym zawziecie ze to jak najbardziej NORMALNE. Ich mezowie pasibrzuchy musza ciagle zrec,goloneczka,piwska i inne dziadostwa. A zonki tak sie glupio ciesza ze mezowie w siodmym niebie i zajadaja sie ich tlustym obiadem. Malo tego...te spasione chlopy dyktuja nam ze mamy wziasc sie za diete jak przytyjemy troche a sami podgardla maja do klatki piersiowej :D

Gość ergrteg
Pieerdolisz, idź lepiej świnie nakarmić i krowy wydoić 🖐️

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
mnie tam 2-daniowy obiad nie przeszkadza

Gość no ok ale co w związku z tym?
bo nie czaję

To prawda :) moj facet pracuje fizycznie, a nie je duzo :) je tez lekkie rzeczy, niekoniecznie mieso, lubi zupy - i nie czuje sie glodny. Nie wierze, ze ktos robi sie glodny, jesli nie dostanie kotleta albo dostanie rybe zamiast wieprzowiny. To jakies chore uzaleznienie od zarcia...

Gość thrytetr
u mnie nie je sie 2 obiadow . jest zawsze jeden. o ile jest i czy chce mi sie gotowac. na sile nic nie robie.Ale ta tradycja jest fajna. Dlaczego nie? kuchnia polska jest bardzo dobra.

Gość W innych krajach
jest inny klimat kutasie.

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
brzuch obijajacy sie o kolana nie posiadam takowego

Gość Ja jak nie opierdolę
Obiadu z dwóch dań i do tego deser to padłbym z głodu.

Gość Ja jak nie opierdolę
Ważę 78 kg przy 186cm

Gość sigur ros fan
U mnie nigdy nie było 2-daniowych obiadów, i bardzo dobrze.

Gość za to francmany jedzą
4 - 5 daniowe obiady i podobne kolacje, co ciekawe rzadko który tyje, bo mają zupełnie inną kuchnię.

Gość jiojioj
ale pierdolisz. We Francji jak tubylcy zasiadaja to kolacji, to trwa ona pare godzin, zaczyna sie od aperetifu i na deserze sie konczy. Jak widac nawet do opluwania kadem potrzeba troche inteligencji, ktorej ty nie posiadasz:O

Gość jiojioj
*jadem

Gość za to francmany jedzą
????? jakim jadem, ty wyraźnie jesteś chora psychicznie!

Gość dsfsdf
NIe jadlam takiego obiadu od 20 lat. Uwazam, ze jedno danie w zupelnosci wystarcza, a poza tym nie mam zamiaru stac pol dnia przy garach i pichcic obiadki.

Gość jiojioj
a czy ja do ciebie mowie?:O

Gość ????
ja jadam dwu daniowe obiady I nie mam brzucha hm...

"dsfsdf NIe jadlam takiego obiadu od 20 lat. Uwazam, ze jedno danie w zupelnosci wystarcza, a poza tym nie mam zamiaru stac pol dnia przy garach i pichcic obiadki." To widocznie nie potrafisz się porządnie zabrać za robotę 🖐️. Co to za trudność ugotować zupę na dwa dni? Bijesz kotlety, jakaś sórówka, kasza/ziemniaki/ryż, kompot do picia i nie zajmuje to więcej niż godziny. Jakaś upośledzona jesteś jeżeli "pół dnia" Ci to zajmuje :-O

w tyg nie jemy z dwóch dań bo nie ma jak znaczy sie syn je w przedszkolu ale w weekend zawsze dwa dania deser podwieczorek kolacja nie omijamy posiłków i jakoś dobrze się mamy

Gość Motorocker
Czasami okresowo pracuję fizycznie. I ogólnie mam duży apetyt. Lubię np. na 1 danie zupę typu barszcz/żurek/rosół z mięsem itp. a na 2 danie kotlety schabowe z ziemniakami i surówką, albo golonkę czy kurczaka. To jest sprawa gustu. A gruby wcale nie jestem, zresztą w takim np. USA czy w Angli jest o wiele więcej otyłych ludzi. Nie jestem patriotą ale polska kuchnia nie jest wcale taka zła ani niezdrowa.

Gość UważajNaMnieOn
sa tez wyjatki o to moje menu za dnia rano woda z cytrusami albo świeżo pieczony chleb jajeczko buraczek jesli chodzi o zupy no cóz to diettyczne danie :D ale bez klusek jem bo kluski to swinstwo cholera wie czego tam dodaja uwielbiam szpinak :D w ogole jem surowiznę pozdr