Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronika rottati

Co zrobic na obiad?Ne mam pomyslu.

Polecane posty

Gość weronika rottati

Mam dosc mielonych zy schabowych.Zrobilabym cos innego dobrego i nie drogiego. Jakies pomysly?

Gość thrytetr
piers z kurczaka pokroj na kawalki usmaz na patelni, dodaj marchewki , selera, pietruszki, wszytsko pokrojone w paski, papryke czerwona., dodaj sosu sojowo-grzybowego i sosu slodko kwasnego wymieszaj. podajemy takie danie z makaronem sojowym. tylko wczesniej trzeba go zrobiczeby byl miekki. bardzo dobre danie:)

Gość thrytetr
mozna dodac tez grzybki mun i soje bonduell . bedzie lepsze. a jak ci sie nie chce to jest gotowa mieszanka w sklepie . chinska mroznona. glownym skladnikiem sa te sosy.

Gość weronika rottati
wczoraj mialam mieso w sosie. cos innego. niewiem co robic na obiady.

Gość weronika rottati
wczoraj mialam mieso w sosie. cos innego. niewiem co robic na obiady.

Gość kotlety mielone
pieczone w piekarniku ,PYSZNIE szybko , bezsmrodowo i bez sprzatania POLECAM

Gość lela***
ja zrobiłam krupniczek bo moje dziecko lubi tę zupę na końcu do zupy dodałam drobno pokrojoną i zrumienioną na maśle celulkę zupa wyszła delikatna i smaczna zupa gotowana bez mięsa i kostek rosołowych

Gość lela***
a na drugie mam naleśniki z białym serem :) dziś dzień bez mięsa dania szybkie, tanie i proste ;)

Gość thrytetr
ae chcesz bez miesa? bo ja bez miesa to mozesz upiec warzywa (ziemniai, papryka, marcheka itd w przyprawach dodajac kurkumy) albo dodac mieso do tego. to sie szybko robi. i tanio wychodzi do tego np zolty ser. Ja w mojej kuchni uzywam mega duzo przypraw. i eksperymentuje. Moze sama cos wymyslisz. Albo zupa z soczewicy?

Podsmazasz cebulke w garnku + por + dorzycasz potem potarta marchewke. Przyprawiasz wegeta,pieprzem.Troche poddusisz i dorzucasz kartofle pokrojone na takie wieksze kawalki + groszek. Dolewasz co jakis czas wode zeby sie nie przypalilo i mieszasz zeby ziemniaki z kazdej strony byly miekkie. Na koniec dorzucasz koperek. Najlepiej jesc z feta. To jedno z moich ulubionych dan :) Drugie ktore lubie to : podsmazyc cebulke,+ 2 pory...dusic to. Dorzucasz najlepiej swiezy szpinak i tez dusisz. A nastepnie wrzucasz szklanke ryzu. Doprawiasz...i dolewasz wody zeby sie to nie przypalilo czekajac az ryz zmieknie. Kolejne : smazysz cebulke + potarta marchewke...dorzucasz do tego soczewice i dolewasz potem wody bo to wsiaka... Jak soczewica zmieknie wrzucasz pokrojone pomidory i przecier. Rowniez z feta dobrze smakuje :)

Gość thrytetr
jeszcze sobie przypomnialam np. ryba z kukurydza. kupujesz jakas rybe smazysz, do tego kukurydza w puszce. podgrzewasz ta kukurydze na patelni z maslem. i podajesz z ryba. siewtny zestaw.

Gość thrytetr
albo ryba z warzywami . lub zupa rybna. gotujesz rybe dodajesz marchewi selera , pietruszki . dodajesz smietany. i masz pyszna zupe rybna. mozesz z ziemniakami to ugotowac. ale ja nie dodaje.

Gość weronika rottati
ryba jakos ostatnio woigole mi nie smakuje.Dostalam lososia i jakos nie samakowal mi. Nic wdomu nie mam i musze isc na zakupy. Najchetniejbym nic nie robila a le corka musdi zjesc obiasd.

Gość gosiaczek112
thryter wypiwrdalaj z tymi sojami i ciulstwami, zboczony pojeb

Gość gosiaczek112
cos innego to zrób rosół rolady kluski i modro kapusta, umisz? jak umisz będzie pysznie

Gość thrytetr
zupa z soczewicy? to proste danie. do tego cytrynka skropiona. albo urczak zapiekany w warzywach, np w pomidorach z bazylia. pomyslow jest duzo. i nie drogo. lub zupa z zielonego groszku, zupa szczwiowa . mozna wymienac bez konca. :)

Gość lela***
a ja jeszcze lubię naleśniki z farszem ze szpinaku i sera fety z sosem śmietanowo-czosnkowym ;)

A ile lat ma dziecko? Moja 6latka nie za bardzo przepada za warzywami,ale ta soczewice uwielbia ;) Wbrew pozorom jest naprawde pyszna. Mozesz zrobic kalafior w ciescie (jajko + maka + przyprawy i obtoczyc w tym wczesniej gotowany przez 5 min kalafior) i do tego jajko sadzone albo cos innego. Nie wiem jaka jest normalna nazwa ale pyszne sa tez tzw prażoki, tj garnek oblozony lisciami kapusty + cebula + ziemniaki pokrojone w kostke + kielbasa + przyprawy i dusic.

Gość thrytetr
albo zupa z kuurydzy... upujesz kukurydze wpuszce do tego ziemniai gotujesz to razem z marchewka. ale odrobine marchewi. czesc kukurydzy w mikserze rozdrabiasz oi dodajesz. podajemy ze smietana. lub inna mieso mielone z ziemniakami gotujesz dodajesz pomidory troche koncentratu przyprawy i tez z lyzka smietany. i serem zoltym posypujesz. tylo trzeba tak zrobic zeby gesta byla:) pozdrawiam

Gość thrytetr
warzywa mozna tak zrobic ze dziecko je polubi. kwestia umiejetnosci. i dobrania przypraw. u mnie przyprawy graja pierwsza role do dan.

Gość gosiaczek112
tak dziecko i kalafior z jakiem sadzonym hehehe polecam na drugie możdżek z tych leminków od soji i soczewicy hehehehehehehehehhehe

Gość weronika rottati
nie mamochoty dzis na nic. najlpeiej cos do ziemniakow tylko co.

Gość thrytetr
gosiaczek nie kazde dziecko zajada sie chipsami. jak sie wychowa na warzywach to tylo takie je. Jak bylam dzieckiem to uwielbialam kalafiora i groszek z marchewka. wiec kombinowac mozna. a soczewicy nawet nie poczuje jak sie odpowiednio zrobi.

Gość gosiaczek112
golonka fantastyczne chude mięso ro\pływajace sie w ustach, tylko kretynie jedza drób, tłusce i chemiczne świństwo, mysla ze to dobre heheheh z ziemniaków to możan zrović kluski, ziemniaki, frytki, ziemniaki zapiekane, albo rozpal ognisko i wrzuc do żaru, najlepsze i najsmaczniejsze bedzie ziemniaki tradycyjnie zrobione, ryba i surowka masz prpblem nie powiem

Gość gosiaczek112
ale jak gówno odpowiednio zrobisz tez bedzie smaczne, wszystko zalezy jak przyprawisz hehehe, od tych rzeczy widac na mózg ci padło :D

Gość weronika rottati
mam wrazenie ze ciagle jemy to samo.A ja bym zrobila cos innego tylko co.

Gość elle makperson
kochana do ziemniaków proponuję kalafiora, najpierw podgotowanego, potem ja go panieruję (jajko+bułka tarta) i podsmażam na patelni. Do tego mozna jeszcze dodac jajko sadzone i prosty, smaczny oraz syty obiad gotowy:)

'z ziemniaków to możan zrović kluski, ziemniaki, frytki, ziemniaki zapiekane' no nie ma co...ty za to masz super zdrowe pomysly gruba locho :D

Gość gosiaczek112
trzeba jeść kalorycznie czyli smacznie ale z umiarem grubasie a jemy zawsze to samo tak samo jak sramy dziennie i spimy, nidne ale co zrobisz, jak masz doła to idź po prostu do restauracji, zamow sobie placek po węgiersku i już to też ziemniaki, placki to dobry plan albo idx na dobą pizze jak wogóle taka macie w okolicy albo jakies chińskie żarcie ja widze ze ty potrzebujesz wyjśc do restauracji