Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba dziwna jestem

Moze i glupie pytanie, ale czy brzydzi was zmienianie pieluch?

Polecane posty

Gość chyba dziwna jestem

ja prawde mowiac nie znosze tego. Po prostu obrzydza mnie to, mdli czasami. Nie ma to nic wspolnego z miloscia do dziecka. Zwyczajnie nie lubie tej czynnosci. Na studiach pracowalam jako opiekunka i tez nie lubilam zmieniac pieluch, ale myslalam, ze jak bede miala swoje to bedzie inaczej. Niestety nie jest. Tak samo mnie to obrzydza. Probowalam pogadac z kolezanka o tym i zapytalam czy ma moze podobne odczucia to ze smiechem stwierdzila, ze nie, ze dla niej kupki synka sa normalne i pachna:D Wiem, ze temat dosc glupi, ale napiszcie mi prosze czy macie podobne odczucia?

Gość a tez se ponarzekam :P
dopoki dziecko jest mal;utkie, to kupik tak nie smierdza, ale jak przestawia sie z mleka na normalne jedzenie to faktycznie wtedy smierdza. czasami pamietam mnie to obrzydzalo, nie powiem:D ale to chwila moment, nie siedzi sie w tej kupie godzinami.

Gość chyba dziwna jestem
ja wiem, ze to chwila moment:) Ale mnie nawet ta chwila brzydzi:P Staram sie meza zaganiac do tej czynnosci jak jest, a on sie tylko smieje ze tak sie boje zmieniac pieluchy:D

Gość a tez se ponarzekam :P
no coz, jedna z ciemnych stron macierzynstwa ;)hahaha2

Gość alelelelllllllx
No trudno aby była to ulubiona czynność, oczywiście że budzi negatywne odruchy, normalne. Ale nie ma co się wkręcać, lepiej negatywne odczucia odsuwać, przyzwyczajac sie do obojętnego traktowania zawartości pieluchy, nie skupiać się na tym a nawet wmawiac sobie że ....pachnie itp. Trzymanie dystansu i przyzwyczajenie powoduje ...spokój , likwiduje przykre doznania. Bardziej mnie obrzydza podstarzały facet , sliniący się lubieżny podstarzały facet który oblepia pożądliwym zachowaniem się ...to jest dopiero ohyda i powoduje odruch wymiotny...bleee