Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 26latek__

Jak zostac księgowym bądź audytorem?

Polecane posty

Gość 26latek__

Mam prawie 27 lat, póki co pracuję w bankowości. Niedawno obroniłem magistra z ekonomii. Wziąłem specjalizację: systemy informatyczne e-biznesu myśląc, że mnie wchłania bardziej informatyka z systemami ERP. Ale po czasie stwierdziłem, że dobrze się czuję analizując coś. Mam myślenie typowego analityka. Pomyślałem, że może warto zacząć interesować się księgowością. I to był strzał w dziesiątkę, lubię czytać na ten temat ale.... nie mam doświadczenia prócz tej bankowości na stanowisku doradcy. Myślałem o studiach z finansów i rachunkowości ale znajomy mi odradził, bo to szkoda czasu i pieniędzy jak mam już ekonomię. Zaproponował mi aby robił kursy i zdawał certyfikaty z księgowości, bo są bardziej akceptowalne niż studia, ewentualnie jeszcze podyplomowe. Co w tej branży jest istotne? Jak zdobyć pierwsza prace jako księgowy/audytor aby złapać doświadczenie?

Gość wafelek_-__-__
Po prostu szukać!

Gość audytowana
Audytorem- wystarczy, że będziesz świnią kłamczuchem i potrafisz zmyślać , nic więcej. Audytowany bowiem nie może się obronić, ani odwołać. Świetna fucha, naprawdę.