Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jade autem na zakupy

szukam fotelika samochodowego i nie wiem jaki wybrac

Polecane posty

nie jezdzimy daleko, najdalej jade z corka autem 50-100 km od domu, ma 14 mscy. mielismy pozyczony fotelik a teraz musze kupic nowy, w ogole nie mam pojecia jaki, chcialabym zeby kosztowal w granicy 300 zl, moze byc uzywany. polecacie jakas firme?

Gość jhbjjlllllllll
AUTORKO KILKA DNI TEMU ZAŁOŻYŁAM topic tutaj na temt fotelika jaki kupic dla dziecka :)

Gość jhbjjlllllllll
Chcialam tani NOWY wotelik dla rocznego dziecka za około 200 zł,jednak przypadkiem zaczęłam oglądac fotliki używane MAXI COSI Priori i wybrałam jeden za 182 zł uzywany ale z nowym pkrowcem czarno-morskim ,niestety nie podam linka do fotelika bo juz go nie ma na stronie,ale podam Ci linka do 5 stron na allegro z uzywanymi fotelikami Maxi cosi z uzywanymi fotelikami ale z nowymi pokrowacami niektóre sa :) polecam! Ja skrupulatnie obejrzalam fotki fotelika,Pierwszym fotelikiem dziecka był tez uzywany Maxi cosi i byłam zadowolona,ufam tej marce. http://allegro.pl/listing.php/showcat?buy=5&change_view=1&id=82739&p=1

Gość xyzzzzzzzzzz
nie kupuj używanego fotelika, nigdy nie wiadomo co działo się z nim wcześniej. Na foteliku nie wolno oszczędzać, a za 300 zł nie kupisz niczego dobrego

to co mam kupic za 700 zl a pozniej nic nie zrec przez miesiac?? nie stac mnie na taki....

Gość mamamiijja
jak to jaki? pod kolor samochodu hihihi a tak powaznie to odpowiedni do wieku i wagi dziecka. jeśli chodzi o firme - to one wszystkie sa bardzo podobne.

Gość mamamiijja
ale ja nie widze powodu dla którego nie kupowac używanego? co to przeszkadza. moje dziecko teraz jezdzi w foteliku który ma 15 lat i nadal jest dobry. a wczesniej miał nówke sztuke, gdzie zapiecie po pół roku samo sie odpinało. oczywiscie, nmusi byc nie uszkodzony. wiec ja z autopsji proponuje popytać koleżanek, w komisach -czasem moxna kupic fajny za grosze. ważne, żeby dziecko miało wygodnie pod pleckami i pasy bezpiecznie sie zapinaly.

Gość Niewidoczny dla innych
Jak napisała xyzzzzzzz - " nigdy nie wiadomo co działo się z nim wcześniej " - może taki fotelik brał udział w wypadku ? nigdy sie nie dowiesz, jakiś kawałek plastiku może być ulamany, o którym nawet nie bedziesz wiedziała, że tam miał być, a taki jest już nie sprawy. Jeśli używany to tylko od znajomych. Nowe kupisz na allegro już od 129 zł, tutaj podaje ci link do takiego za niecałe 300 zł z przesyłką... tyle że przedzial wzięłam od 0-25 kg... Tak czy inaczej da się kupić nowy i tani.

Gość nie oszczędzaj
na bezpieczeństwie dziecka. Wózek może być byle jaki, ciuchy używane ale akurat fotelik MUSI być dobry! Nawet w drodze do pobliskiego sklepu może się coś stać... tfu tfu... Taki sprzęt za 300zł to chyba tylko po to by policji oko nacieszyć i żeby mandatu nie dostać... Najbezpieczniejsze foteliki to Recaro i Maxi Cosi - najlepiej wypadają w testach. Mam ten drugi i jestem bardzo zadowolona. Używane ok ale tylko z pewnej ręki - na allegro mogą być powypadkowe... Odżałuj te 1000zł. bo to dla bezpieczeństwa Twojego największego skarba

Gość kh.kh
a dla Ciebie 700 to dużo?! Ale bidota ja pierdzielę, wstydziłabym się przyznać . po co Ci było dziecko jak na podstawy dla niegop Cię nie stać?

Gość DO nie oszczędzaj
Ja ( nie autorka topiku ) śledziłam ten temat, gdyż sama jestem na etapie szukania fotelika dla córki, która właśnie skonczyła 8 miesięcy i co prawda mieści się jeszcze w nosidełku, które jest do 11 kg, ale czuje się już w nim niekomfortowo dlatego, że sama niedawno nauczyła się siadać. Zajrzałam na stronkę producenta RECARO i na ceny allegro, hmmm... nie są tanie to fakt, ale strasznie sie na niego napaliłam - rewelacja, jednak zaczęłam szukac opinii w sieci i znalazłam same takie na 5+ lub 6 :D Sprzeadałam TO mężowi, a ten też nie myślał za długo i uznał, że raczej warto. Zamierzamy kupić taki 9-36 kg więc bedzie na parę lat.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
przy wyborze fotelika trzeba sie sugerowac testami a nie opiniami kogos z forum, jak czytam ze ktos wozi dziecko w foteliku który ma 15 lat to dosłownie otwiera mi sie nóż w kieszeni....

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
acha dodam jeszcze ze nie trzeba wyjechac za miasto zeby miec wypadek, w naszym miecie rok temu własnie w takim wypadku na rondzie zgineła 2 letnia dziewczynka, porzadny fotelik to podstawa jesli komus zalezy na zyciu dziecka

Gość DO nie oszczędzaj
Tak, obejrzałam też na YT crash testy, a opinii nie czytałam na forach typu kafe, tutaj tylko się o nim dowiedziałam.

Gość Po 24 dniach
Ja mam właśnie recaro bo wiem że mają najlepsze na świecie stelaże (najbezpieczniejsze) natomiast używanego w życiu bym nie kupiła. Nikt kto sprzedaje używany nie przyzna się że jest bezwypadkowy i nawet lekka stłuczka może nadwyrężyć plastik i to będzie słaby punkt fotelika od tego momentu. Jest tez mnóstwo fotelików za 300 lub 400 zł które tylko wyglądają fajnie a tak naprawdę to styropian i kawałek plastiku który wogóle nie chroni dziecka. W miedzynarodowych testach najlepiej wypadł właśnie recaro , potem storchenmuhle, romer, mamas&papas, maxi cosi a dalsze nawet teoretycznie markowe to już niska bądź żadna ochrona życia dziecka.

Gość mnmnvc
Ja kilka miesięcy temu zakupiłam storchenmuhle z Niemiec i miałam do wyboru recaro albo ten i wybrałam ten drugi bo i tak storchenmuhle sa produkowane na stelażach recaro tylko wtedy storchenmuhle na dodatkowo oznaczenie ST i są równie dobre a fajniej się prezentują i choć wygląd nie ma znaczenia to skoro są tak samo dobre to dlaczego nie ;) A co do osoby która zarzuca że jak kogos nie stać na więcej niż 700 zł a na dziecko się zdecydował , radziłabym zdecydować się na trójke skoro tak świetnie stoisz :)

Gość wojtasek105
Ja ze swojego doświadczenia mogę Ci polecić fotelik Jane EXO, kupiłem go niedawno i jestem w pełni zadowolony, łatwo utrzymuje się go w czystości a do tego jest wygodny dla dziecka, ma nogę stabilizującą, wszystko czego trzeba, można go dostać tutaj: www.jane.pl

Gość gość
Jane faktycznie robi bardzo bezpieczne foteliki, a ten exo- czytalam, że pomaga czesto jak dziecko ma chorobe lokomocyjną bo on - z racji bezpieczenstwa- ma jakiś mechanizm redukujący wstrząsy w czasie jazdy i pochłaniający siłę uderzenia przez to, to w razie wypadku- a to działa korzystnie jak dziecku niedobrze wtedy gdy się buja w foteliku, a w tym jane exo to bujanie jest zminimalizowane wlasnie

Dla tych co chcą wydłużyć przewożenie dziecka tyłem dobrym wyborem będzie Zero.1 od Recaro, polecam poczytać https://www.bociek.eu/7389-recaro-zero1-fotelik-samochodowy-0-18-kg.html Minusem jest to że nie ma technicznej możliwości zamontowania takiego fotelika na ramie wózka, nie można też ze względu na gabaryty nosić dziecka w takim foteliku poza samochodem ani odebrać noworodka ze szpitala więc koniecznością jest dokupienie osobno nosidełka do 13 kg.

Gość morbius
Ja też razem z żoną stoję przed zmianą fotelika samochodowego. Wybór taki, że nie wiadomo jak się za to zabrać. Sporo czytaliśmy na temat różnych rozwiązań i nie ukrywam, że chyba zdecydujemy się na fotelik obrotowy. Dużo informacji na temat takich fotelików uzyskaliśmy z grupy na facebooku: https://www.facebook.com/groups/1416202398445437