Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roxi .

dieta u nastolatki .

Polecane posty

Gość roxi .

Witam . mam 15 lat 165 wzrostu i waże 55 kg . Odchudzam się ok. 2 miesięcy swoją "wymyśloną " dietą . Nie jem słodyczy , fast foodów itp. rzeczy . Codziennie jem od 1400 kcal do 1600 . Przez ostatni tydzień zaostrzyłam dietę bo jem 1400 kcal maximum, ćwicze codziennie tj. gram przynajmniej pól godziny w piłkę nożną , chodzę 2 km dziennie i 2 km na rowerze do tego 100 brzuszków dziennie ( nie licząc w-f ów w szkole). Jem dużo surówek, jabłek z trochę mniej innych owoców i warzyw. Odstawiam dietę na weekendy ( jem ciasta , ogólnie cukry) , ale to wszystko do 1800 kcal nie więcej , i wysiłek fizyczny dalej jest. Czy taka dieta jest bezpieczna .? Bo rodzice się czepiają że nie chcę jeść i że się wpędzę w jakąś chorobę . I czy przy takiej diecie mogłabym schudnąć .? Co prawda w weekendy sobie węglowodanów nie żałuję ale też z umiarem . I mam wyrzuty sumienia jak zjem coś słodkiego , i to duże. przez ten ostatni tydzień schudłam 1 kg.

Gość roxi .
a i dużo nabiałów tj. serków niskotłuszowych i niskocukrowych dużo jem, mleko 0,5 % i ciemne pieczywo . No i oczywiście przynajmniej 2 l wody dziennie.

Gość osjmdbn
KILO NA TYDZIEN TO DOBRZE JAK TAK BEDZIESZ CHUDŁA W TAKIM TEMPIE TO NIE BEDZIE POTEM JO-JO JEZELI CHUDNIESZ NA TYM CO JESZ TO ZOSTAW TAK JAK JEST A JEZELI PRZESTANIESZ CHUDANC TO WTEDY TRZEBA BEDZIE POMYSLEC NAD CZYMS INNYM

Gość roxi .
no dobrze, ale to nic że w weekend jem więcej węglowodanów , bo jak to zjem to mam straszne wyrzuty sumienia i myślę że zaraz przytyje.

Gość ljkhg
mysle ze nie ale nie przesadzaj, aby przytyc 1 kg musisz zjesc 7000 kcal wiecej niz normalnie ,

Gość ljkhg
moze zapisuj co jesz i sprawdz ile tych kalori naprawde jesz

Gość ljkhg
serki wbrew pozorom maja troche kalori

Gość roxi .
licze kalorie i zapamiętuje ile zjadłam do jakiejś godziny itp. a serki to te z ziarnami zbóż albo activia eventualnie dano light. a i suszone owoce, a te chyba mają trochę węglowodanów.

Gość pytajniczek.
a dlaczego chcesz schudnąć z prawidlowej wagi?

Gość osjmdbn
na opakowaniac serkow masz podane kalorie i na innych produktach tez

Gość roxi .
chcę schudnąć bo denewują mnie fałdki tłuszczu .

Gość pytajniczek.
55kg i fałdki tłuszczu? mysle, ze przesadzasz do ilu kg chcesz schudnac? uwazaj, bo sie rozwijasz, wszystkie składniki pokarmowe są Ci potrzebne, tłuszcz również

Gość roxi .
chcę schudnąć tak do 52 .

ja sadzę, że w porządku jest. Obserwuj czy dobrze się czujesz czy nie jesteś przemęczona. :)

Gość roxi .
ok . a jeszcze , co do tego przemęczenia to po wysiłku fizycznym strasznie mi się chcę spać . jestem po prostu padnięta. czy to przez spadek cukru .?

Gość grusia67
Witam, mam 14 lat wzrost 170cm i waże 67 kg. Chcę schudnąć i przeszłam na dietę (2 dzień) . Chciałabym się dowiedzieć czy coś jest nie tak, czy wszystko w porządku; - wtorek ; basen 45min. -ćwiczenia "6 weidera" - codziennie 40 brzuszków -skoki na skakance (około 300) - conajmniej 3 razy w tygodniu biegi (koło 30min) -codziennie 1.5 litra płynów - głównie woda -w piątki 3 godziny wysiłku (gra w siatkówkę) bez przerwy + lekkie posiłki co 3 godziny bez podjadania, 5x dziennie. Staram się wyeliminować mięso i ziemniaki oraz zajadanie się chlebem w szkole. Dużo owoców i warzyw. Dawka energii to około 1200kcal. Proszę o pomc. Mam wielką determinacje, (zbliżają się wakacje) : z góry dziękuję

Gość inijbnjub
grubsia masz swietna diete brawo nawet na 1300 tez bedziesz chudla nie jedz po 20;) i tyle