Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mart992

Czyżbym była w ciąży?!

Polecane posty

Gość Mart992

Dziewczynki! Mam poważną sprawe.. Otóż.. staraliśmy się z narzeczonym o maluszka, ale nic nie wychodziło. Tuż po świętach bożego narodzenia miałam mdłości, nudności, zawroty głowy, zasłabnięcia. Zrobiłam 2 testy ciążowe - były negatywne. Aż nagle 30 grudnia 2011 dostałam krwawienie, coś jak okres - takie obfite, jak przy okresie, ale nie bolało mnie tak, jak zawsze. Mimo okresu nadal miałam takie dziwne objawy, typowo ciążowe. W połowie stycznia także robiłam test, ale znów wynik negatywny. Styczniowego okresu nie dostałam wcale. Pod koniec stycznia miałam robione dopochwowe usg i lekarz powiedział,że ciąży nie ma, a powiększona śluzówka oznacza,że niedługo dostane okres. Ale okresu nie było! 2 lutego miałam wizyte u innego gina, przy badaniu także powiedział,że ciąży nie ma. Lutowego okresu też nie było i marcowego także! Od grudnia przytyłam jakieś 5-8 kg, mam o wiele większy, bardzo bolesny przy dotyku biust. Co jest najdziwniejsze - mam brzuch taki typowo okrągły, jak kobiety w ciąży. Co jest ważne, jestem astmatyczką. Do tej pory, miałam ataki astmy średnio raz na 3-4 miesiące. Natomiast w ostatnim tygodniu miałam ataki dzień po dniu. BYło mi słabo, kręciło się w głowie, miałam ucisk w krtani i miałam problemy z oddychaniem. Nie wiem, co mam zrobić? Czy to możliwe, że 2 ginów i usg się pomyliło? Czyżbym jednak była w ciąży? Myślałam o zrobieniu jeszcze jednego testu, ale wiąże się to dla mnie z ogromnym stresem. Czekam na Wasze odpowiedzi, to dla mnie bardzo ważne... Pozdrawiam, Mart992

Gość Błagam Cię
Ja 24 grudnia dowiedziałam się o ciąży, teraz kończe 18 tydzień i wierz mi że w tym tygodniu nie ma się jeszcze takiego brzuszka o jakim piszesz, u mnie to druga ciąża, a przy tej podobno brzuch pojawia się i rośnie szybciej. 5-8 kg ? hmmm.... a może to problemy z tarczycą - nie masz okresu i przytyłaś. W lutym już wyraźnie powinno być widać maleństwo - więc jakby gin mógłby tego nie zauważyć ?

Gość mart992
wyjaśniło się. Ciąża jest. Zaszłam między 10-15 stycznia, dlatego nie było szans na to, by usg cokolwiek wykryło. Moja gin wyliczyła wczoraj,że to 9 tydzień... nie za mało?